dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 18 (zondag)..

Op naar speelronde 18 (zondag)..

-

Het winterweer hebben we ondertussen achter ons gelaten; er zijn zelfs weerdeskundigen, die voorspellen dat we de komende maanden temperaturen van rond de 30 graden kunnen verwachten. Inmiddels zijn we bij speelronde 18 aanbeland, terwijl speelronde 17 nog niet eens is gespeeld. Een vreemde situatie dus, veroorzaakt door de afgelastingen in de koude maand die achter ons ligt, maar het is niet anders. De volgende wedstrijden staan aankomende zondag op het programma.

Eerste Klasse

FC Boshuizen gaat op bezoek bij GDA, de huidige nummer negen van de ranglijst, die dit seizoen maar liefst al 36 doelpunten tegen kreeg; één minder dus dan Pancratius, die dit seizoen het vaakst de bal uit het net moest halen. Opvallend was dat Boshuizen afgelopen weekend verrassend veel moeite had met hun tegenstander, maar de wedstrijd in Papendrecht werd vijf minuten na rust gestaakt bij een 1-0 stand voor de thuisploeg, vanwege een blessure van de scheidsrechter. Dus zullen de mannen van Mario Koswal revanche willen nemen tegen GDA voor hun matige spel in de eerste helft tegen de hekkensluiter van de Eerste Klasse B. Eerdere ontmoetingen met GDA eindigde vorig seizoen nog in twee overwinningen voor de ploeg uit Loosduinen (2-1 en 3-4). Eerder dit seizoen eindigde het duel in Leiden in een 3-1 overwinning voor FC Boshuizen. SJC boekte in speelronde 16 een hele belangrijke 5-2 overwinning op Neptunus-Schiebroek, waarmee de Noordwijkers het gat met de Rotterdammers verkleinden tot twee punten. Aankomende zondag staat er wederom een cruciale wedstrijd op het programma voor de nummer zes. SJC ontvangt Nieuwerkerk, die tot nu nog maar één punt meer verzamelde dan de ploeg van Laurens Mouter. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen ging de thuisploeg met de drie punten aan de haal in Nieuwerkerk (3-2). SJC zal daarom geen makkelijk middagje tegemoet gaan, want UVS verloor namelijk afgelopen zondag ook van de Nieuwerkerkers met 0-2. Het na de winterstop kwakkelende UVS (het verloor alle drie de wedstrijden na de winterstop) neemt het zelf in de eigen Kikkerpolder op tegen Pancratius, een ploeg die zondag ook geen punten pakte. De vereniging uit het Noord-Hollandse Badhoevedorp verloor op bezoek bij Excelsior ’20.

Tweede Klasse

Avv Alphen treedt in de hofstad aan tegen GONA, een ploeg uit de middenmoot. Na de ruime 4-1 nederlaag van afgelopen weekend tegen DONK komt de laatste plaats steeds meer in zicht voor de Alphenaren, want de drager van de rode lantaarn, Woerden, won verrassend met 2-3 van een bekende club uit de Leidse regio: UDO. De confrontatie tussen GONA en Alphen eindigde eerder in een 2-3 uitoverwinning voor de ploeg uit Den Haag. UDO, eveneens zwaar in de problemen door de nederlaag tegen Woerden, zal alle zeilen moeten bijzetten om het in eigen huis de nummer zeven HMSH lastig te maken. In speelronde 5 lieten de Oegstgeestenaren zich makkelijk naar huis sturen; het werd toen 3-0 op Sportpark Escamp II. Opvallend is dat UDO de afgelopen twee seizoenen alleen maar op eigen terrein van HMSH wist te winnen. In de uitduels was het minder succesvol: één keer gelijk en één keer verlies.

 
Derde Klasse

Koploper Voorschoten ‘97 wist afgelopen zondag de eerste overwinning na de winterstop te behalen; het won vrij eenvoudig bij Alkmania met 1-3. Dit weekend gaan de Voorschotenaren op bezoek in Moordrecht tegen de tot voorkort nog hekkensluiter van de competitie. Dus lijkt de ploeg van Stefan Luykx de zege weer te gaan pakken, maar dat is nog niet zo eenvoudig, aangezien Moordrecht de afgelopen drie wedstrijden maar liefst vier punten behaalde (dankzij onder andere een knap bevochten 4-3 overwinning op SJZ). Nummer drie SJZ moet naar DOSR. Een lastige wedstrijd voor de ploeg uit Zoeterwoude-Dorp, omdat het zelf niet zo goede herinneringen overhield na vorig seizoen. In Roelofarendsveen won de thuisploeg toen met 3-0 door doelpunten van Guido van der Meer, Mark van Diemen en Dennis van der Geest. Een ander interessant duel is de streekderby tussen ROAC en Alkmania, een beladen wedstrijd, die in oktober eindigde in een gelijkspel. Het wisselvallige Lisse staat voor een lastige opgave, want het uitduel bij Concordia staat op het programma. Eveneens een echte streekderby in de Bollenstreek; Lisse zal echter moeten oppassen, want de Hillegommers verloren pas twee keer in eigen huis en met minimaal verschil. SJZ won met 2-3 en SVLY won met 3-4. Teylingen is – ook na het gelijkspel tegen Moordrecht – nog in degradatiegevaar. De ploeg uit Sassenheim is daarom haast verplicht om de wedstrijd tegen de nummer laatst DHL — die dus de rode lantaarn heeft overgenomen van Moordrecht — te winnen om zich zo te ontdoen van degradatie. Het laatste duel dat op het programma staat tussen clubs uit de regio Leiden is de confrontatie tussen Meerburg en Foreholte, twee subtoppers in de Derde Klasse A.

Vierde Klasse

Na afgelopen zondag staat er ook dit weekend weer geen ‘Leids’ onderonsje op het programma in deze klasse. Docos won na de winterstop nog geen duel en kreeg afgelopen zondag, weliswaar zwaar gehavend, een flink pak slaag tegen laagvlieger Bernardus (6-2). De wedstrijd tegen MMO zal dan ook een hele lastige wedstrijd worden voor de ploeg van Ton van der Bijl. De Hoogmadenaren zijn goed op dreef dit seizoen, maar toch was trainer Ben Stukart na de 6-0 overwinning niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg en het aantal gemaakte doelpunten. Toch bleef Stukart wel gewoon reëel en gaf toe dat elke drie punten welkom zijn om de titel binnen te slepen. Leidsche Boys hoopt nog steeds op z’n minst één punt binnen te halen dit seizoen. In speelronde 18 zal dat dan moeten gebeuren tegen Van Nispen. Bernardus maakte de afgelopen wedstrijden een prima indruk; twee van de drie wedstrijden werden winnend afgesloten en plots is de ploeg van Derk Schoonhoven gestegen naar de negende plaats op de ranglijst. Om nog een plaatsje te stijgen, zal het moeten winnen van nummer acht FC Rijnland. Die laatste ploeg staat – met nog één duel tegoed tegen Altior – één punt voor op de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk. Dus bij winst van Bernardus zal de ploeg over de Leidenaren heen springen in de tabel. Voor Rijnland wordt het echter wel weer eens tijd om te winnen, want sinds speelronde 9 won het geen enkel duel meer. Een ander leuk duel vindt er in Warmond plaats, waar het plaatselijke Warmunda het opneemt tegen ASC, een club uit de buurgemeente. De prestaties van het vorig jaar gedegradeerde Kickers ’69 vielen de eerste seizoenshelft ontzettend tegen. In 2012 lijkt het heel anders te gaan lopen met de ploeg van Kees de Roode: tegen Docos en Rijnland werd gewonnen. Dus lijken de Leimuidenaren terug te komen, maar zullen onderweg wel moeten afrekenen met GOL Sport. Stadgenoot van Groot Oost Leiden Sport, Roodenburg neemt het op tegen nummer vier Altior.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read