vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 19 (zondag)...

Op naar speelronde 19 (zondag)…

-

Op de zondag zijn de competities uitermate spannend en staan er nog alleraardigste programma’s klaar. Zo lijken de eersteklassers (SJC en UVS) in de middenmoot voor de plaatsen achter de vrijwel zekere kampioen FC Boshuizen te gaan, maar is een blik naar beneden vooralsnog ook niet overdreven.  Beide tweedeklassers uit de Leidse regio strijden om lijfsbehoud. In de derde klasse lijkt ook nog niets beslist, aangezien koploper Voorschoten ’97 na de winterstop de concurrentie naderbij zag komen. Op het laagste niveau strijden alleen MMO, Van Nispen en Stompwijk nog voor de hoogste plaatsen. Er zijn echter nog belangrijke wedstrijden te spelen. Te beginnen in speelronde 19.

Eerste Klasse

FC Boshuizen neemt het aankomende zondag in eigen huis op tegen Excelsior ’20, de ploeg die afgelopen speelronde nummer twee VELO met 3-2 versloeg. VELO staat inmiddels – met één duel meer gespeeld – op gepaste afstand van de Boshuizenaren: 11 punten is het verschil. Een plekje in de hoofdklasse volgend jaar is bijna al zeker te noemen. In het seizoen 2010/2011 won de ploeg van Mario Koswal met 3-1 dankzij doelpunten van Gungor en El Idrissi (2). Voor de overige ploegen uit de Leidse regio geldt dat zij dit weekend alles op alles moeten zetten om te winnen om niet verder af te dalen. Beide ploegen spelen tegen directe concurrenten. Zo gaat SJC op bezoek bij Quick, nummer drie in de stand. De Noordwijkers staan op dit moment drie punten achter de ploeg uit Den Haag, maar hebben tegelijkertijd wel één duel meer gespeeld. Dus om de aansluiting te houden zal het moeten winnen. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Noordwijk voor een 1-2 overwinning voor de gasten. UVS treedt aanstaande zondag aan in Wateringen tegen nummer twee VELO. Ook de Leidenaren zullen moeten winnen om de kansen in het seizoen nog levend te houden. Opvallend is dat de twee duels, die vorig seizoen werden gespeeld tussen de teams, beide in 1-1 eindigden en dat de ploeg van Nico van der Salm in de eerste seizoenshelft op de eigen Kikkerpolder 1-4 klop kreeg van de bezoekers.

Tweede Klasse

Avv Alphen verloor vorige speelronde nipt van nummer vijf GONA in een doelpuntrijk duel (5-4). Misschien heeft de equipe van Erwin van der Zee uit deze wedstrijd vertrouwen geput, aangezien het in de wedstrijden daarvoor vrij kansloos verloor. Dat zal dan moeten blijken in de thuiswedstrijd tegen Olympia, een ploeg die uit de laatste drie competitiewedstrijden maar één punt wist te behalen. Punten zijn hard welkom voor de Alphenaren; nummer laatst Woerden staat immers nog maar drie punten achter en degradatie komt dus steeds dichterbij.  
UDO mocht afgelopen weekend eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. Na vijf achtereenvolgende nederlagen won de nummer elf met 1-0 van HMSH. Een welkome overwinning voor de Oegstgeestenaren met oog op degradatie. In speelronde 19 is Vredenburch de tegenstander. Vredenburch, een nieuweling in deze klasse, doet het zeker niet onaardig dit seizoen met een negende plaats. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is op dit moment zes punten. Saillant detail is dat Vredenburch dit seizoen een aantal zware nederlagen heeft geleden, waaronder tegen Alphen en UDO zelf. Tegen Alphen verloor het 6-1, terwijl de Rijswijkers in speelronde zes met 8-1 naar huis werden gestuurd door UDO.   

Derde Klasse

Voorschoten ’97 neemt het in eigen huis op tegen Concordia. De koploper heeft door de uitsluiting van SVLY, de club tracht via een omweg alsnog terug te keren in de competitie,  een concurrent minder gekregen voor het kampioenschap. Bovendien betekent het dat het verschil tussen de nummer één en de nummer twee automatisch met één punt wordt vergroot. Nummer twee en concurrent SJZ won afgelopen zondag vrij gemakkelijk het uitduel bij DOSR (1-4). Dit weekend staat weer een ploeg uit de gemeente Alkemade op het programma. In Zoeterwoude-Dorp ontvangen de mannen van Ronald Rosdorff nummer drie ROAC. Een belangrijk duel voor beide ploegen, maar het verschil tussen beide ploegen is wel vier punten. Dus ROAC zal alles op alles moeten zetten dit weekend om het SJZ de resterende competitie nog lastig te kunnen maken. In de eerste seizoenshelft eindigde de confrontatie in een doelpuntenfestijn, waar SJZ er met de punten vandoor ging (4-5). Vorig seizoen wonnen beide ploegen hun thuisduel in de onderlinge tweestrijd. Nummer vier Meerburg speelt tegen Moordrecht, een laagvlieger in deze klasse. Teleurstellend voor de Zoeterwoudenaren is dat het uit de laatste drie wedstrijd slecht één punt behaalde. Dus een overwinning is noodzakelijk. Moordrecht verloor afgelopen weekend van Voorschoten’97. Teylingen treedt op eigen bodem aan tegen middenmoter SEP. FC Lisse gaat de confrontatie aan met DHL, een concurrent van Alkmania om de onderste plaatsen. Voor de ploeg van Rene Ras wordt het weer eens tijd om te gaan winnen.  De laatste overwinning dateert alweer uit speelronde 10, waarin het won van SEP (1-4). Winnen zal echter moeilijk worden voor de huidige nummer laatst tegen Foreholte, de nummer vijf van de ranglijst. De spelers van DOSR kunnen dit weekend lekker uitrusten, aangezien de wedstrijd tegen SVLY geschrapt is vanwege de uitsluiting van de Haagse ploeg.

Vierde Klasse

In de vierde klasse staat er dit weekend een topper op het programma. Nummer twee Van Nispen ontvangt koploper MMO. De afgelopen anderhalf jaar ontmoetten beide ploegen elkaar drie keer, waarvan de Hoogmadenaren er geen één verloren. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. In het jaar 2010/2011 speelde de ploeg van Ben Stukart op eigen bodem 1-1, terwijl het in De Zilk met 0-2 won. In beide twee ontmoetingen scoorde spits Jeroen Disseldorp een goal. Een concurrent van beide ploegen, Stompwijk, speelt tegen Kickers ’69, een ploeg die op stoom lijkt te komen na winst op Rijnland en GOL Sport. Een andere ploeg, die goed bezig is na de winterstop is Bernardus. Uit de laatste vier competitiewedstrijden werden maar liefst negen punten gehaald. ASC zal aankomende zondagmiddag dan ook flink op moeten passen tegen de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk. De mannen van John Verschoor zullen echter vol vertrouwen aantreden in Oegstgeest na de 0-4 winst bij Warmunda, een ploeg die aan het begin van het seizoen nog goed meedeed op de ranglijst, maar de laatste wedstrijden weinig punten meer behaalt. Voor de Warmonders is GOL Sport de aanstaande tegenstander. Last but not least staan er twee Leidse derby’s op het programma. Op de Mors speelt FC Rijnland tegen Leidsche Boys en even verderop treedt Docos aan tegen Roodenburg.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read