vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 20 (zaterdag)...

Op naar speelronde 20 (zaterdag)…

-

In rap tempo loopt de competitie door. Wekelijks staan er toppers op het programma en worden punten meer en meer gekoesterd. Het programma van zaterdag belooft weer vuurwerk en onze redactie heeft een en ander op een rijtje gezet.

Eerste klasse

RCL is sterk begonnen aan de derde periode. Samen met koploper Smitshoek, dat regelrecht afstevent op de hoofdklasse, is de ploeg van Frank Bloemheuvel nog zonder puntenverlies. Hoewel handhaven tot doel is gesteld, kan RCL bij winst op Delta Sport zelfs de top drie naderen. Afgelopen zaterdag werd Leonidas eenvoudig opzij gezet en daardoor is er nog steeds geen ploeg die kans zag de winst mee te nemen uit Leiderdorp. Het eerste duel met Delta Sport eindigde in een 2-1 nederlaag. De Vlaardingers vergaarden vooralsnog drie punten meer dan de Racing Club Leiderdorp, maar hebben opvallend genoeg wel een negatief saldo als de huidige nummer drie.
FC Rijnvogels is na de nederlaag tegen Smitshoek kansloos voor de titel, maar in Katwijk werd daar ook amper nog rekening mee gehouden. Zaterdag gaat de formatie van Marchel den Haan op bezoek bij Nootdorp, waarvan thuis in een boeiend schouwspel van werd gewonnen (4-3). De gastheren proberen de dans van de nacompetitie te ontspringen en kunnen elk punt gebruiken, temeer omdat de laatste twee duels, waaronder tegen RCL, verloren gingen. Bij Rijnvogels keren Mo Moudou en Stefan Schaafsma terug van een schorsing.
Spijkenisse zal de flater van eerder dit seizoen willen uitwissen tegen GHC. De tricolores kegelde de op voorhand toch niet misselijk geachte tegenstander met 7-1 Leiden uit. Ondertussen is het verschil op de ranglijst twee punten in het voordeel van de ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren. GHC won na een reeks aan gelijke spelen in het voorbije speelweekeinde van BVCB, waar Koos Waslander niet langer op de bank zit vanwege de povere resultaten. GHC zal er alles aan doen om weer eens een uitduel winnend af te sluiten. De laatste driepunter dateert van 7 mei 2011 waarop Haaglandia werd verslagen.

Tweede klasse

Met het duel tussen Oegstgeest en Valken’68 staat er een regionale derby op het menu. Voor beide ploegen geldt dat een nederlaag gevolgen heeft. Oegstgeest heeft na de nederlaag bij RAS een nog grotere achterstand op de ploegen die nu op standje ‘veilig’ staan. De ploeg van Wim Visser eindigde het duel ook nog eens met negen man, als gevolg van twee rode kaarten al voor de rust. Een nieuwe nederlaag betekent dat de klok verder doorloopt naar twaalf uur, maar een zege op Valken’68 lijkt op voorhand een heel lastig verhaal te worden. Tenzij de ploeg van Andries Wendt ernstig aangeslagen is na de nederlaag tegen MVV’27. Een tweede verliespartij op rij betekent ongetwijfeld dat er afstand wordt gedaan van de koppositie. In Valkenburg wil men evenwel voor de titel gaan en wordt de 3-4 tegen de Maaslandse opponent als een incident beschouwd. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen op de Voscuyl vond plaats in het seizoen 2009/2010. Er kwam met een uitslag van 1-1 geen winnaar. Dit seizoen was er op ’t Duyfrak geen sprake van evenwicht: 4-0.
Roodenburg wacht andermaal een belangrijke middag. Na de winst op HVC’10 is er weer een sprankje hoop op lijfsbehoud, maar een nieuwe zege is eigenlijk noodzakelijk om daadwerkelijk weer enige aanspraak te maken op toch nog een happy end. Op eigen veld lukte het de ploeg van Patrick Kamperveen niet om al teveel weerstand te bieden: 0-3. Lyra heeft na afgelopen weekend, waarin het zelf voor de tweede maal achtereen verloor, negen punten meer dan de mannen uit Leiden-Noord.

Derde klasse

Koudekerk en TAVV (spelend in 3A) treffen beide een tegenstander waarvan eerder werd gewonnen. In Boskoop versloeg de ploeg van Marcel Valk Floreant met 0-1. Toch heeft Floreant vijf punten meer op de ranglijst. Koudekerk is momenteel negende en heeft vier punten voorsprong op de ploeg die straks aan de bak moet in de nacompetitie. TAVV won eerder met 3-0 van en in Zwammerdam. De Ter Aarders hebben twee keer het aantal punten van de bezoekers van komende zaterdag (34 om 17). De ploeg van Henry Egberts wacht nog op een misstap van leider Soccer Boys om zodoende zelfs een gooi te kunnen doen naar de titel. Opmerkelijk, want de blauwwitten speelden vorig seizoen nog in de vierde klasse. Opvallend is nog dat de nummer twee pas eenmaal gelijk speelde na de gespeelde achttien duels. In 3B heeft Lugdunum een uitstekende serie laten volgen door twee nederlagen. De aansluiting met de nummers vier en vijf leek in de maak, maar vooralsnog is de inhaalrace even tot stilstand gekomen. Hoewel de Leidse ploeg niet naar beneden wenst te kijken, zijn er toch nog wel wat punten nodig om weg te komen uit de donkere kant van de derde klasse. Die Haghe is zaterdag de tegenstander. Lugdunum heeft 23 punten, vier minder dan de ploeg waarvan eerder met 2-1 werd verloren. vv Leiden volgt Lugdunum op een punt, maar het ziet er naar uit dat de volgelingen van Fred Filippo gemankeerd het strijdperk betreden tegen koploper Naaldwijk. De ploeg die het dichtst bij de tweede klasse lijkt, zegevierde eerder met 2-0. LSVV’70 is nog steeds in last, maar pakte op de voorbije speeldag drie belangrijke punten. In de eerste tweestrijd met VCS werd in een ‘spuuglelijk’ duel met 2-1 gewonnen. VCS lijkt zich al verzoend te hebben met degradatie, niet in de laatste plaats ingegeven door de stand op de ranglijst.Tot nu toe werd eenmaal gewonnen, alle overige wedstrijden werden verloren. Op eigen veld zelfs al een keer met 0-8, 1-10 en 2-9. LSVV scoort echter heel moeizaam, maar zal moeten winnen om weer in de buurt te komen van rustiger vaarwater. In West I ontvangt Kagia NFC/ Brommer. De Lisserbroekers bevinden zich in een mindere fase van de competitie en zijn nog niet geheel gevrijwaard van zorgeloosheid in de strijd tegen degradatie. De Amstelveners bevinden zich op de derde plaats en zijn op eigen veld lastig te kloppen. In dat opzicht valt het bij Kagia tot dusverre niet mee. Ramon Hageraats wil met zijn ploeg de weg omhoog weer vinden en bovenal met een goed gevoel de deur straks achter zich dicht doen.

Vierde klasse

Woubrgge Kagia 20 10 11 19De verschillen in de vierde klasse zijn gering. Dat wil zeggen, de nummer 5 tot en met tien staan slechts vier punten van elkaar verwijderd. Twee van die ploegen zijn Woubrugge en Oosterheem. Beide formaties hebben het oog nog laten vallen op de derde of vierde plaats, zodat het seizoen na 22 wedstrijden nog niet over hoeft te zijn. Woubrugge ging bij Blauw Zwart onderuit, waardoor de sprint van de ploeg van Jan Wouters in de resterende duels fel zal moeten zijn om niet te hoeven spreken van een grijs seizoen. Eerder speelden de ploegen gelijk (2-2). Ook SVOW is nog niet kansloos om richting de vierde plaats te gaan, maar dan zal GWS wel aan de zegekar gebonden moeten worden. De Sassenheimers wonnen al geruime tijd niet meer en naderen het einde van het bestaan. Hier en daar een overwinning zou dan ook gewenst zijn. Hazerswoudse Boys is goed gestart in de derde periode en heeft de volle score uit twee duels. Koploper DWO is nu de volgende hindernis en de formatie van Andre Eggerding is op revanche uit na de 4-0 nederlaag, geleden in Zoetermeer. Blauw Zwart is de enige belager van DWO voor de titel en vindt in UVS op papier een te kloppen tegenstander. Joop Lamers team won evenwel eerder wel op eigen veld van DWO en dus zullen de Wassenaarders niet freewheelend de zege gaan ophalen uit Leiden. Ook DoCoS wil de punten in de sleutelstad houden, maar dat zal niet meevallen tegen VVSB dat op dit moment vierde is en dus uitzicht heeft op een verlenging van het seizoen. De Noordwijkerhouters zegevierden in het eerste d met 2-0. Football Factory is gastheer van Leidsche Boys. Momenteel is het gat dertig punten tussen de Leidse ploegen. Pieter van Schie heeft maar één wens en dat is om niet als laatste te eindigen. De Boys daarentegen focussen zich op de derde plaats en de nacompetitie. In 4B reist Alphia naar sportcomplex Het Toepad, thuishaven van Hermandad in Rotterdam. De Alphenaren wonnen thuis met 7-3 en lijken vrijwel zeker van de tweede plaats in de competitie. DCV liet namelijk nog geen enkele steek vallen en heeft een honderd procent (!) score uit achttien duels.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read