dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 20 (zondag)..

Op naar speelronde 20 (zondag)..

-

De zondag deed afgelopen weekend haar naam eer aan. Het was goed vertoeven op en langs de velden met een heerlijk warm zonnetje. Waarschijnlijk krijgen we aankomende zondag wederom te maken met lenteweer. Niet alleen het goede weer is aantrekkelijk om een wedstrijdje te kijken, maar ook de duels zijn erg aanlokkelijk.
Je kunt echter maar één wedstrijd tegelijk aanschouwen, dus zal er gekozen moeten worden. Hierbij een overzicht van de wedstrijden waar u zoal naartoe zou kunnen gaan.

Eerste Klasse

Koploper FC Boshuizen staat met nog acht speelronden te gaan maar liefst 12 punten voor op nummer twee Quick. Het kampioenschap is dus vrijwel zeker. De enige vraag die nog overblijft: wanneer mag de ploeg van Mario Koswal het kampioenschap gaan vieren? Begin april of toch pas aan het einde van die maand? De voorspelling: begin april, aangezien de Boshuizenaren de laatste vijf wedstrijden na de winterstop wisten te winnen en dus in uitstekende doen zijn. Eerst staat er nog een lastige klus te klaren: nummer drie Neptunus-Schiebroek komt op bezoek aan de Boshuizerkade. Eerder dit seizoen kreeg de FC Boshuizen het nog lastig bij een 0-3 voorsprong, toen de Rotterdammers terugkwamen tot 2-3. De punten gingen uiteindelijk naar Leiden dankzij een doelpunt van Garry Mendes Rodrigues en twee van Rafik el Ousrouti. Stadgenoot UVS reist af naar Schiedam, waar de ploeg het opneemt tegen Excelsior ’20, dat zelf afgelopen weekend met 2-0 verloor van de koploper. De ploeg van Nico van der Salm wil natuurlijk winnen, maar zal toch voornamelijk vooruitkijken naar de inhaalwedstrijd tegen Quick om de tweede periodetitel. Winst betekent: promotiewedstrijden en verlies betekent: met lege handen staan. SJC ontvangt nummer acht Pancratius. De Noordwijkers kregen de vorige speelronde een flinke klap te voortduren door de 4-0 nederlaag bij Quick. Bovendien haalden de manschappen van Laurens Mouter na de winterstop maar vier punten. In tegenstelling tot de andere twee Leidse ploegen in deze klasse heeft SJC niets meer om voor te strijden. Een derde periodetitel lijkt namelijk vrijwel kansloos na twee nederlagen te hebben geleden. Uithuilen en opnieuw beginnen in Noordwijk dus.

Tweede Klasse

De twee teams uit de regio Leiden, die op dit niveau acteren, deden in speelronde 19 goede zaken met het oog op lijfsbehoud. Nummer 11 (UDO) en nummer 12 (Avv Alphen) zouden bij de huidige stand nacompetitie moeten spelen voor klasse behoud. UDO hield – na de zege een week daarvoor tegen HSMH – een punt over aan het duel tegen Vredenburch (2-2), waardoor de Oegstgeestenaren aan een inhaalrace zijn begonnen. Wilhelmus is op eigen terrein de aankomende tegenstander, de winnaar van de eerste periode. In het seizoen 2009/2010 eindigde het duel in een puntendeling dankzij een benutte strafschop door Jeroen Buijs in de laatste minuut (!). Avv Alphen deed van zich spreken na winst tegen nummer zes Olympia (2-1). Daardoor springen de mannen van Erwin van der Zee over Full Speed heen op de ranglijst, waarmee het (voorlopig) een plaats tot rechtstreekse degradatie heeft verlaten. In de volgende speelronde gaan de Alphenaren op bezoek in Pijnacker; Oliveo zal daar de tegenstander zijn. Een belangrijk duel voor Alphen, aangezien het verschil tussen beide ploegen maar zes punten is.

Derde Klasse

De topper tussen de nummer twee en drie eindigde vorige weekend in een 3-2 overwinning voor de equipe uit Zoeterwoude-Dorp (SJZ). ROAC moest met lege handen naar huis en verloor bovendien voor het eerst in de tweede periode (na vier overwinningen). Rijpwetering Oude Ade Combinatie blijft nog wel aan kop in de stand om de nacompetitie. In speelronde 20 zal ROAC aantreden tegen Foreholte. Opvallend is dat de vereniging uit Voorhout de drie wedstrijden, die het afgelopen seizoen en dit seizoen speelde tegen ROAC, geen één winnend wist af te sluiten. SJZ hoeft zich niet op te maken voor een duel; door de uitsluiting van SVLY is het een weekendje vrij. Meerburg gaat op bezoek bij het grillige Concordia, terwijl Voorschoten ’97 zich eveneens moet verplaatsen. Delft zal plaats van bestemming zijn voor de koploper van de derde klasse A. Onderin staat er een heel interessant duel op het programma: Moordrecht – Alkmania. Beide ploegen strijden tegen directe degradatie. De huidige nummer 13 (Alkmania) – die met deze stand volgend seizoen in de vierde klasse zou spelen – is meer dan gebaat bij een overwinning.  Het puntenaantal is op dit moment gelijk (13), maar Alkmania heeft één duel meer gespeeld en is bovendien de minst scorende ploeg. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Een ander aantrekkelijk duel is DOSR tegen Teylingen, nummers  9 en 10. De ploegen moeten beiden nog vrezen voor promotie/degradatieduels, aangezien de ploegen dicht boven de ‘rode’ streep staan. DOSR staat gelijk in puntenaantal met DHL, dat zich dus op dit moment op een gevaarlijke positie bevindt. De Sassenheimers hebben op beide ploegen een marge van twee punten. Middenmoters SEP en FC Lisse nemen het in een onderling duel op tegen elkaar. In ronde 7 ging de winst naar Lisse in een duel waarin de goals als rijpe appelen vielen (6-4).

Vierde Klasse

voetbal-leiden-0074In de vierde klasse doet Bernardus het nog altijd erg goed in de strijd om de tweede periodetitel. Ook na het gelijkspel afgelopen zondag tegen ASC staat de ploeg uit Hazerswoude-Rijnlijk, die voor de winterstop niet echt naar behoren presteerde, op plaats twee op de tussentijdse ranglijst twee. De kansen liggen er; zeker als er wordt gekeken naar het resterende programma voor Bernardus. Alleen Stompwijk in speelronde 21 zal een lastige worden, maar dat is dan ook een concurrent om die tweede periodetitel. Eerst moet er nog afgerekend worden met GOL Sport. Groot Oost Leiden Sport zag zelf afgelopen zondag zijn wedstrijd tegen Warmunda aan het einde van de wedstrijd gestaakt worden door een aantal vervelende incidenten. Het elftal van Egmond Blinker ontvangt dit weekend zelf Stompwijk. Concurrenten van de nummer twee, MMO en Van Nispen ontmoetten elkaar in de vorige speelronde; MMO won met 2-4, waardoor er een gat werd geslagen met de nummer drie. De Hoogmadenaren ontvangen FC Rijnland, terwijl Van Nispen naar De Mors komt, waar het aantreedt tegen Docos. Nummer laatst Leidsche Boys speelt tegen ASC; eerder dit seizoen eindigde dit duel in een nipte 2-1 zege voor Ajax Sport Club. Leidsche Boys resteert nog acht duels om van de nul af te komen. Kickers’69 speelt een thuiswedstrijd tegen Altior, een duel tussen de nummers elf en vier.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read