vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 21 (zondag)...

Op naar speelronde 21 (zondag)…

-

Nu de lente is begonnen, lopen we – het nauwelijks beseffend – langzaam tegen het einde van de competitie aan. Met nog zes wedstrijdronden te gaan en één inhaalronde voor de boeg zijn de kaarten nog lang niet geschud, maar zal per weekend steeds meer duidelijk worden voor sommige ploegen. FC Boshuizen kan kampioen worden binnen een aantal weken, UVS focust zich op de inhaalwedstrijd bij Quick over twee en een halve week voor de tweede periode en UDO vecht tegen degradatie. Dit weekend staan er weer interessante wedstrijden op het programma.

Eerste Klasse

FC Boshuizen gaat op bezoek bij de amateurs van ADO Den Haag, een eventuele concurrent van UVS voor de derde periode. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de huidige koploper. Twee seizoenen geleden – toen de ploegen elkaar tegenkwamen in de Tweede Klasse C – won de vereniging aan de Boshuizerkade twee keer van de Hagenaren. In beide ontmoetingen scoorde Marvin Sloos (nu spelend voor GHC) één maal. SJC speelt eveneens een uitwedstrijd; niet in Den Haag, maar in Wateringen. Nummer zeven VELO zal daar de tegenstander zijn. De Noordwijkers staan een plaats lager op de ranglijst, maar het verschil tussen beide ploegen is maar twee punten. Dus bij winst van de gasten zal er stuivertje gewisseld worden. Bevreesd zal de formatie van Laurens Mouter niet zijn, aangezien het duel eerder dit seizoen in 8-1 eindigde. Destijds was Dorus van der Voort de grote man aan SJC-kant met drie doelpunten. UVS neemt het op tegen HVV, een ploeg die de afgelopen zes wedstrijden geen enkele keer won. Al is winnen dit seizoen voor de laagvlieger sowieso al een unicum; er werd maar twee keer gewonnen. De ploeg van de Kikkerpolder daarentegen is goed in vorm; uit de laatste drie wedstrijden werden maar liefst zeven punten bijgeschreven.

Tweede Klasse

De twee teams uit de regio Leiden, die op dit niveau acteren, strijden aankomende zondag tegen elkaar. Een zespuntenwedstrijd wordt het voor zowel nummer 12 (UDO) als nummer 13 (AVV Alphen). Beide ploegen slaagden er afgelopen weekend niet in om punten te pakken: de Oegstgeestenaren kregen op eigen bodem flink klop van Wilhelmus (0-4) en de mannen van Erwin van der Zee kwamen net tekort op bezoek bij Oliveo (5-3). Op dit moment is het billenknijpen voor de ploegen; met de huidige stand zou UDO nacompetitie spelen, terwijl de Alphenaren volgend seizoen in de derde klasse zouden acteren.  Een strijd op leven en dood zal zondag om 14.00 uur losbarsten op Sportpark De Bijlen in Alphen aan de Rijn. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel.

Derde Klasse

FC-Boshuizen okt 2011 45Nummer drie, en tevens leider in de tweede periode, ROAC heeft dit weekend geen competitieverplichtingen, terwijl concurrent SJZ wel speelt. De nummer twee in de stand reist af naar Sassenheim om te spelen tegen Teylingen. De mannen van Kees Zethof zijn nog lang niet zeker van lijfsbehoud. Dus zijn de punten hard welkom voor de voormalige tweedeklasser. Opvallend is wel dat de Sassenheimers dit seizoen al zes keer de punten hebben gedeeld, waardoor het recordhouder is in deze klasse. Voorschoten ’97 treedt aan tegen SEP, een club die ook nog niet zeker is van lijfsbehoud. Eerder dit seizoen ging de zege naar de huidige koploper van de derde klasse A (2-5). Niels van der Berg was met een hattrick binnen 10 minuten erg belangrijk in dat duel voor de ploeg van trainer Stefan Luykx. De aanvaller was tot dusver al goed voor twaalf treffers. Alkmania ontvangt concurrent Concordia. Tussen beide ploegen zit op dit moment maar drie punten en winst voor de thuisploeg zou betekenen dat Rene Ras en zijn ploeg nog kans hebben om degradatie via de nacompetitie te ontlopen. In de eerste seizoenshelft eindigde het duel in 2-2. Buurman DOSR gaat richting de bollenstreek en speelt tegen nummer vijf FC Lisse. In het seizoen 2010-2011 openden beide ploegen het seizoen tegen elkaar in een spannende pot. De Lissenaren kwamen tweemaal terug van een achterstand (0-2 en 2-3); het duel eindigde uiteindelijk in 3-3. Foreholte speelt tegen Moordrecht, de drager van de rode lantaarn, terwijl Meerburg het opneemt tegen een andere laagvlieger, DHL.

Vierde Klasse

In de vierde klasse staan er aankomende zondag twee Leidse derby’s op het programma. GOL Sport ontvangt nummer laatst Leidsche Boys. Vorig seizoen eindigde dit duel in een oorveeg voor de bezoekers. 9-0 werd toen de uitslag dankzij vier doelpunten van Adem Aksoy, nu Roodenburger. De andere derby- FC Rijnland tegen DoCoS– is niet alleen een Leidse, maar ook van Sportpark De Mors. Eerder dit seizoen won Rijnland overtuigend met 1-4. De vijfde en tevens laatste Leidse ploeg in deze klasse is Roodenburg, een ploeg die de laatste vier wedstrijden niet met wist af te sluiten (de gestaakte wedstrijd niet meegeteld). De mannen van Mo Rahou nemen het aankomende zondag op tegen Van Nispen. Nummer zes Bernardus, die onder leiding van trainer Derk Schoonhoven bezig is aan een inhaalslag. Uit de laatste zes wedstrijden werden maar liefst 13 punten behaald. Daardoor is de kans aanwezig dat Bernardus via de tweede periode nacompetitie gaat spelen. Van Nispen en Stompwijk zijn de grootste concurrenten voor de tweede periode. Tegen die laatste club speelt de vereniging uit Hazerswoude-Rijndijk toevalligerwijs aankomende zondag. In speelronde 8 ging de ploeg van Ron de Roode met de zege aan de haal, maar toen was Bernardus nog niet in goede doen. Afgelopen zondag won de nummer zes in de stand met 2-0 van GOL Sport, terwijl Stompwijk niet verder kwam dan 0-0 tegen Warmunda. De ploeg uit Warmond speelt op haar beurt een uitduel bij Altior. Koploper MMO hoopt de punten te pakken bij ASC om zo in april het kampioenschap veilig te kunnen stellen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read