dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 23 (zondag)...

Op naar speelronde 23 (zondag)…

-

Afgelopen paasweekend vielen er de nodige beslissingen voor de tweede periode. Aanstaande zondag zal wederom meer duidelijk worden welke clubs er nacompetitie gaan spelen of van klasse gaan veranderen. FC Boshuizen, Voorschoten ’97 en MMO kunnen zondag (zo goed als zeker) kampioen worden. De drie teams spelen toevalligerwijs allen tegen de nummer twee van de ranglijst, waardoor bij winst promotie heel dicht bij komt (MMO) of de titel een feit is.

Eerste Klasse

FC Boshuizen deed afgelopen zaterdag en maandag goede zaken door zowel het inhaalduel met Papendrecht (1-2) als de wedstrijd van speelronde 22 met VUC (3-1) te winnen. De voorsprong op de nummer twee bleef ook na de Pasen acht punten, doordat ook Quick haar beide duels wist te winnen. In de volgende speelronde staat een beslissingsduel op het programma in de Eerste Klasse B. De Haagse ploeg ontvangt de ploeg van Mario Koswal. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar twee keer. Aan de Boshuizerkade won de thuisploeg met 3-1 dankzij doelpunten van El Ousrouti, Amarzagouio en spits M’Faume, die inmiddels vertrokken is. In Den Haag bleef FC Boshuizen steken op een doelpuntloos gelijkspel. De koploper zal daarom met een gerust hart naar de hofstad trekken, want ook dit seizoen werd er gewonnen van Quick. In Leiden werd het toen 5-1. Het kunstgras, waarop de thuisploeg speelt, ligt de technische vaardige brigade van Koswal wel. UVS liet in het paasweekend de kans liggen om de tweede periode binnen te slepen. De ploeg van Nico van der Salm heeft nog een kleine kans om de derde periode te winnen, maar dan moet er wel gewonnen worden van hekkensluiter Papendrecht. Voor SJC is het seizoen nagenoeg voorbij, hoewel wat extra puntjes nog nodig kunnen zijn om definitief om des Keizersbaard te kunnen spelen in de slotronden.

Tweede Klasse

De strijd om lijfsbehoud tussen de twee teams uit de Leidse regio (UDO en Avv Alphen) blijft nog steeds spannend. Afgelopen maandag won Alphen het thuisduel van nummer drie Delft met 3-2, terwijl VV-Leiden 17 03 2012 5Uithoudingsvermogen Door Oefening met 3-1 verloor van koploper RKDEO. Daardoor haalde de ploeg van Erwin van der Zee de Oegstgeestenaren in, waarmee het nu op plaats twaalf is terug te vinden. Nummer dertien UDO staat nu op een degradatieplaats, maar kan aanstaande zondag weer het initiatief nemen in de strijd om degradatie indien het wint van GONA. In het seizoen 2010/2011 won de equipe van de huidige trainer Ronald van Wattum tot twee maal toe van Gezonde Ontspanning Na Arbeid. Het thuisduel eindigde in 4-1 en in Den Haag werd het 0-1 voor de bezoekers. Alphen kan goede zaken doen bij winst op nummer elf Full Speed. Het verschil tussen beide ploegen is maar één punt. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor de ploeg uit Delft.

Derde Klasse

In de derde klasse staat een kraker op het programma. Koploper Voorschoten ’97 ontvangt nummer twee SJZ. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt het gat tussen beide ploegen zeven punten, maar de ploeg van Ronald Rosdorff kwam wel een keer minder in actie. Als we spreken over deze confrontatie, dan denken we gelijk aan de doelpuntrijke duels van vorig seizoen. In Voorschoten won de thuisploeg met 6-0. De meest opvallende man in die wedstrijd was toen Eelke van Dijken met zijn drie doelpunten. In Zoeterwoude-Dorp won SJZ met 4-1, terwijl in het huidige seizoen de Voorschotenaren de drie punten mee naar huis namen (1-2). Daardoor mogen we wellicht aannemen dat er aankomende zondag weer veel gejuicht gaat worden aan beide kanten. FC Lisse heeft een weekendje vrij. Onderin in de tabel is het nog steeds spannend. Hoewel Moordrecht waarschijnlijk direct degradeert, zijn er nog twee plaatsen over voor nacompetitie. Nummer elf SEP en nummer twaalf Alkmania zouden met de huidige stand nog wedstrijden voor lijfsbehoud moeten spelen. Zij spelen toevalligerwijs dit weekend tegen elkaar. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in een 4-1 uitoverwinning voor de ploeg van Rene Ras. Twee andere gegadigden voor de nacompetitie zijn nog DHL en Concordia, die beiden respectievelijk drie punten meer hebben dan Alkmania. De overige duels die aanstaande zondag worden gespeeld zijn: TeylingenROAC, Foreholte – DHL, MeerburgDOSR.

Vierde Klasse

Niet alleen in de derde klasse stijgt de spanning, maar ook in de vierde klasse zullen de kaarten na dit weekend worden geschud. Het duel van het jaar zal worden gespeeld in Stompwijk, waar de plaatselijke voetbalvereniging en tevens nummer twee van de ranglijst koploper MMO ontvangt. De Hoogmadenaren wonnen maar liefst de laatste elf duels. De laatste keer dat punten werden verspeeld was nota bene tegen de opponent van aanstaande zondag. In speelronde 10 eindigde de wedstrijd in 1-1. Als we kijken naar de laatste twee jaar, waarin vier duels werden uitgestreden, wonnen MMO en Stompwijk ieder twee ontmoetingen. Van Nispen, winnaar van de eerste periode, reist af naar Oegstgeest om tegen ASC te spelen. Altior, dat waarschijnlijk ook nacompetitie gaat spelen, ontvangt Leidsche Boys, drager van de rode lantaarn. Een ander leuk duel om naar toe te gaan is de derby tussen FC Rijnland en Roodenburg op Sportpark De Mors. Beide ploegen zullen voor de eer gaan strijden in dat Leidse onderonsje en snakken naar een zege. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 5-1 overwinning voor de thuisploeg. Andere duels die worden afgewerkt dit weekend zijn: Kickers ’69Warmunda en GOL SportDocos.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read