vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 24 (zaterdag)..

Op naar speelronde 24 (zaterdag)..

-

De heren voetballers gaan komend weekend- op die van de vierde klasse zaterdag na- voor het laatst een competitiewedstrijd spelen in de maand april. Daarna volgen er nog twee speelronden in mei. De hoogste tijd voor beslissingen. Komend weekeinde kan er alweer meer duidelijk worden. Hierbij een overzicht.

Eerste klasse

Officieel kan RCL nog niet opgelucht adem halen,  maar het heeft er alle schijn van dat de Leiderdorpers zich relatief eenvoudig gaan vrij spelen van degradatiezorgen. Door de zege bij GHC, waarmee alle vier de derby’s werden gewonnen, staat RCL er bijna veilig bij. Een driepunter tegen ’s-Gravenzande zou complete zekerheid bieden. En meer nog, in dat geval is de formatie van Frank Bloemheuvel de belangrijkste kandidaat voor de derde periodetitel. In de heenwedstrijd was de ruststand (1-1) tevens de eindstand. GHC staat er nagenoeg hetzelfde voor in de stand en kan zich dus ook veilig spelen. Dat zou dan moeten gebeuren in Vlaardingen bij Delta Sport. Eerder trok de Leidse equipe aan het langste eind. Eenvoudig kwam die overwinning niet tot stand overigens. Pas in de slotfase zorgde Carlo Arnoldus voor lucht. Morgen wordt een Leidse delegatie aan de tand gevoeld n.a.v. de schermutselingen na afloop van het duel met Breukelen. Bij de fusieclub gaat men ervan uit dat de straf mee zal vallen, omdat het verhaal ernstig uit zijn verband is getrokken door vooral de media. Deze zienswijze werd inmiddels bevestigd door onafhankelijke bronnen. FC Rijnvogels kan vrijuit spelen tegen Vitesse Delft. De Katwijkers speelden zich vorige week definitief veilig en kunnen stilaan gaan toe werken naar de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse. Op sportpark Tanthof-Zuid won de kustploeg eerder met 1-2.

Tweede klasse

Volgens Patrick Kamperveen was zijn ploeg in de eerste confrontatie negentig minuten beter dan DSVP, maar de Leidenaren keerden wel gedesillusioneerd huiswaarts met een lege zak (3-2). De trainer was er op dat moment toch van overtuigd dat Roodenburg niet zou degraderen, maar na het gelijke spel tegen Gouda van Kampioenswedstrijd Valken mei 2011 76vorige week is dat toch het geval geworden. De ploeg uit Pijnacker heeft ondertussen nog twee concurrenten in de strijd om de titel. De Leidse ploeg is wellicht in staat om de koploper te verrassen en daardoor het eerdere onrecht gedeeltelijk weg te poetsen. Met een overwinning op zak zou eventueel ook nog Oegstgeest gepasseerd kunnen worden. Die ploeg won vorige week weer eens en gaat het zaterdag opnemen tegen Gouda, een ploeg die eerder aan de kant werd geschoven op De Voscuyl (5-2). Roy Dijkstra en Thomas van der Steen waren destijds de grootste animatoren. Wim Visser en zij ploeg hebben nog een minimale kans om nog te klimmen naar de twaalfde plek, een positie die verplicht/ recht geeft op het spelen van p/d duels. Valken’68 gaat op bezoek bij Haaglandia. Na een mindere reeks, met een 0-4 thuisnederlaag tegen Lyra als dieptepunt, is de ploeg van Andries Wendt afgehaakt in de strijd om de titel. Ook Haaglandia heeft in dat opzicht losgelaten. De Valkenburgers likken momenteel hun wonden, maar hopen weer kakelvers aan de start te staan van de al wel verworven plek in de nacompetitie.

Derde klasse

Alle regionale derdeklassers hebben nog belang bij de finale van de competitie. Dit wel vanwege uiteenlopende aard. In 3A is TAVV na de uitslagen van vorige week de beste, opmerkelijk gezien het feit dat de blauwwitten enerzijds vorig seizoen nog uitkwamen in de vierde klasse en in november 2011 nog een achterstand hadden van 13 punten op het inmiddels onttroonde Soccer Boys. In de eerste botsing zegevierde TAVV met 2-3 en dat was destijds in de ogen van trainer Henry Egberts een razendknappe zege tegen ‘een topploeg uit de klasse’. Koudekerk zit nog op het vinkentouw voor de derde periode en ontdeed zich vorige week definitief van de degradatiestreep. Zaterdag wacht Rohda’76, eerder kwamen de ploegen een remise overeen (2-2).

In 3B zijn de drie Leidse vertegenwoordigers nog steeds niet zorgenvrij. Het ziet er naar uit dat twee van de drie clubs veroordeeld worden tot het spelen van nacompetitie. Lugdunum heeft de grootste kans om weg te blijven van de onderste regionen met een relatief gemakkelijk programma. In Loosduinen raasden de groenwitten over de thuisploeg heen (0-4). De tegenstander die zaterdag naar Leiden toe komt is de nummer een-na-laatst. Tussen Lugdunum en Loosduinen staan VV Leiden en LSVV’70 en die elftallen spelen uitgerekend tegen elkaar. Na een 0-1 stand bij rust boog de ploeg van Wim Mugge de score uiteindelijk om in 2-1. De formatie van Fred Filippo heeft veel weg van een rijkelijk gevulde wachtkamer bij de dokter, terwijl LSVV de voorbije weken nogal fluctuerend voor de dag kwam. De verliezer gaat helemaal tussen hoop en vrees leven voor plek 12 (p/d duels) en 13 (rechtstreekse degradatie).

In West I belandde Kagia vorige week op een veilige plaats en gezien het resterende programma is de verwachting in Lisserbroek dat de afstand naar de gevarenzone groter moet kunnen worden. Als dat uitkomt, mogen de kerels van Ramon Hageraats zich gaan focussen op de nacompetitie, met als inzet een stap richting de tweede klasse. Bij de Kon. HFC kwam het in het eerste duel goed voor de Kagianen door een doelpunt van wie anders dan Rutger Goudriaan. Hij viel j.l. zaterdag geblesseerd uit en zijn meespelen in het thuisduel is hoogst twijfelachtig.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read