vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOscar van Dam: ,,Weer hetzelfde liedje"

Oscar van Dam: ,,Weer hetzelfde liedje”

-

ts-foreholteHet begint een repeterend verhaal te worden. Tegen de topploegen uit 3A komt Foreholte alleraardigst voor de dag, om vervolgens tegen de ‘kleintjes’ teleur te stellen. De afgelopen twee wedstrijden waren illustratief. Na een prima optreden tegen lijstaanvoerder Voorschoten ’97 (1-2 verlies) volgde zondag een ronduit slechte prestatie tegen DHL. ,,Dit voelt als een verlies”, zei spits Oscar van Dam over de 1-1 remise.

Van Dam vindt het lastig om aan te wijzen waar het precies aan ligt. ,,We hebben een jong team dat heel goed kan voetballen. Maar enige constantheid is ver te zoeken. We kunnen wel blijven roepen dat we een talentvol team hebben, maar op gegeven moment moet de daad ook een keer bij het woord gevoegd worden. Het is elke keer half/half. Dat gaat al jaren zo en eigenlijk had ik dat voor dit seizoen ook wel weer verwacht.”

Vorige week toonde Foreholte bij de inmiddels kampioen Voorschoten ’97 nog zijn kwaliteiten. ,,Die wedstrijd verdiende je te winnen”, vervolgt Van Dam. ,,En tegen DHL, op papier een eenvoudigere tegenstander, kunnen we het dan weer niet waarmaken. Erg teleurstellend. De tweede helft hebben we met iets meer strijdlust de rug nog enigszins kunnen rechten, maar uiteindelijk hebben we te weinig gebracht om aanspraak te mogen maken op de overwinning.”

De omstandigheden werkten ook niet in het voordeel van Foreholte. Het in degradatiegevaar verkerende DHL vocht voor iedere meter. ,,Zij spelen ‘hotseknotsebegoniavoetbal’ en gezien hun situatie valt dat nog te begrijpen ook. Daarbij hielpen het slechte veld en de harde wind ook niet mee”, zegt Van Dam. In de tweede helft maakte Tom Bleijswijk toch nog de gelijkmaker. Het bekende voetbal cliché ‘erop en erover’ ging vervolgens echter niet op. ,,Teveel aanvallen stierven in schoonheid.”

Van Dam maakt zich op voor zijn laatste wedstrijden in de hoofdmacht van Foreholte. Na jaren van trouwe dienst gaat de routinier volgend seizoen lager voetballen. ,,Ik speel vanaf mijn zeventiende in het eerste en heb met het bijltje nu wel vaak genoeg gehakt. Ik pik nog steeds mijn doelpuntjes mee en had het ook nog wel een seizoen vol kunnen houden. Maar het belangrijkste is dat ik nu nog lager kan gaan voetballen en niet hoef te stoppen door een blessure.”

Voorlopig resteren nog drie competitieduels. Om te beginnen zondag bij SEP, alweer een laagvlieger. Dat belooft niet veel goeds. ,,Het wordt weer afwachten hoe we daar aan de aftrap verschijnen. Daar valt bij ons geen peil op te trekken. Als je in deze competitie van de kleintjes wint en tegen de bovenste ploegen stiekem wat puntjes pakt, kun je lang meedoen. Ik hoop van harte dat het de komende jaren een keer op zijn plaats gaat vallen en dat Foreholte een stabiele tweedeklasser kan worden, zoals de club voor ogen heeft.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read