donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRutger Wiering (Foreholte): ,,We kijken nog wel naar onder"

Rutger Wiering (Foreholte): ,,We kijken nog wel naar onder”

-

ts-foreholteVoor Foreholte lijkt het seizoen er na de wedstrijd tegen Sport En Plezier (SEP) op te zitten. Naar boven hoeft niet meer gekeken te worden en er bestaat slechts een minieme kans dat de Voorhouters gedoemd worden tot het spelen van nacompetitie in de zondag derde klasse A. Tegen SEP liet het team van scheidend trainer Mo Bougrine echter na zich definitief veilig te spelen.

Dat Foreholte de drie punten uit Delft niet heeft meegenomen was niet terecht, zo oordeelde Foreholte-aanvaller Rutger Wiering. ,,Wij hadden de betere kansen en hadden de pech dat we twee keer de paal raakten. Toni Arroyo had er misschien wel twee moeten maken, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. SEP kan redelijk verdedigen, maar voetballend is het iets minder. Ze beperken zich tot het spelen van de lange ballen. Er had voor ons zeker meer in gezeten.”

Foreholte was de wedstrijd nog wel goed begonnen. ,,In de eerste vijftien minuten waren we de bovenliggende partij”, weet Wiering. ,,Toen kwamen we ook 0-1 (Oscar van Dam) voor. Daarna werd het wat minder en kregen we uit zo’n lange bal van hun de 1-1 om onze oren. Na rust had SEP de overhand, totdat wij gingen wisselen en weer wat meer grip op de wedstrijd kregen. Na de 1-2 (Kevin Compier, strafschop) dachten we dat we er waren, maar twee minuten voor tijd maakten zij uit een vrije trap nog gelijk.”

Door de puntendeling staat Foreholte nu op de vijfde plaats. Met nog twee wedstrijden te spelen hebben de Voorhouters vier punten voorsprong op plaats elf, een plek die Foreholte zou veroordelen tot het spelen van nacompetitie.

Maar die kans lijkt alleen theoretisch te bestaan, vindt ook Wiering: ,,Dat is wel heel theoretisch, ja. We willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen en een vijfde plek zou terecht zijn. Maar als we nog twee keer verliezen weet je nooit wat er nog kan gebeuren. We kijken dus nog wel naar onder en we volgen de concurrentie met argusogen. Vandaag speelden veel teams gelijk en dat was voor ons gunstig. Maar het lijkt erop dat het seizoen over is.”

Na drie jaar stopt hoofdtrainer Mo Bougrine met het trainen van de selectie van Foreholte. Hij wordt volgend seizoen hoofdtrainer van de zondagtak van Voorschoten ’97. ,,Dat is voor hem een stapje hogerop”, zegt Wiering. ,,Jammer dat hij vertrekt, want ik heb het in die drie jaar onder hem zeer naar m’n zin gehad. Kees Zethof, de nieuwe trainer, ken ik alleen van wedstrijden tegen Teylingen. Ik heb geen idee hoe het volgend seizoen gaat, de ambitie om naar de tweede klasse te promoveren is in elk geval aanwezig. Alleen weet je nooit wat de concurrentie doet. Zo hadden we nooit verwacht dat SJZ het zo goed zou doen dit seizoen. De vraag is hoe de nieuwe trainer alles op de kaart gaat zetten.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read