zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenStompwijk: geen gas, maar cruise control

Stompwijk: geen gas, maar cruise control

-

ts-stompwijk92Stompwijk ’92 had aan twee korte fases genoeg om Leidsche Boys op te rollen. De teller stokte bij 0-6, maar coach Ron de Roode was allerminst tevreden. ,,We hebben nu tweemaal een kwartier gasgegeven. Als trainer vind ik het jammer dat dat niet van de eerste tot de negentigste minuut kan.’’

,,Het was een zomeravondwedstrijdje, waar ik niet warm van ben geworden’’, vervolgt De Roode. ,,De eerste helft hadden we aan een goede fase genoeg om er drie in te trappen. Na de rust speelden we weer plichtmatig in één tempo. In de slotfase verhoogden we het tempo en maken we er weer drie. Het is uiteindelijk ruimschoots genoeg, maar toch had ik het graag anders gezien.”

Gezien de huidige situatie bij Leidsche Boys was de klaagzang van De Roode een luxeprobleem. De van vakantie teruggekeerde Jack Manuputty zou maar wat graag van positie ruilen. Hij zag wederom een flink klassenverschil. ,,Stompwijk zette flink druk. We kwamen overal op het veld een stapje tekort. De tweede helft was wel beter van onze kant. We hebben ook een aantal kansen gehad, maar het zit ook niet mee.”

Hoewel De Roode zijn ploeg vooraf waarschuwde voor onderschatting, vindt Manuputty de troosteloze laatste plaats eerder een nadeel dan een voordeel. ,,Iedereen lijkt tegen ons extra gefocust. Niemand wil de eerste zijn die tegen Leidsche Boys punten verspeeld. Maar we spelen de laatste tijd niet slecht en het blijft een grote uitdaging om punten te pakken.”

Voor beide clubs breekt een druk paasweekeinde aan. Leidsche Boys speelt paasmaandag tegen Docos, maar belangrijker is misschien wel het duel van vrijdag, tegen oud-ADO Den Haag. Manuputty: ,,Hopelijk komt er dan een beetje ontspanning in de ploeg, er staat toch wel wat druk op bij de jongens. De wedstrijd van vrijdag staat in het teken van ons 90-jarig bestaan. Het zou leuk zijn als er een hoop mensen komen. De opbrengst komt ten goede aan het goede doel.”

Voor Stompwijk zijn er andere ‘zorgen’. De ploeg van Ron de Roode komt tweemaal in actie en kan zich geen misstappen permitteren in de achtervolging op koploper MMO. ,,Zaterdag wordt heel lastig”, zei De Roode sarcastisch. Zijn ploeg moet bij een 6-4 voorsprong voor twee minuten afreizen naar Roodenburg. ,,Ik geloof dat wij nog balbezit hebben ook.”

Nee, lastiger wordt de opgave twee dagen later tegen Altior, dat al vier keer op rij won en bovendien weer de beschikking heeft over de van een wereldreis teruggekeerde Thom Lommers. Het treffen moet gewonnen worden met het oog op de topper tegen MMO, een week later. ,,Als we tegen Altior punten verspelen, hebben we een probleem”, besloot De Roode.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read