vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden,,TAVV tweede klasse? Waarom niet?"

,,TAVV tweede klasse? Waarom niet?”

-

TAVV heeft na de overwinning op Koudekerk nog steeds meerdere paarden om op te wedden. De ploeg van Henry Egberts en Henk van Hof staat tweede en heeft maar twee punten achterstand op de koploper. Daarnaast is de tweede periode nog niet beslist en kan TAVV die prijs nog pakken én leidt het en passant ook nog in de strijd om de derde periode.

Eenvoudig was de middag niet voor TAVV, maar de 3-2 werd over de finish gesleept. Lars van der Pijl, spelend op de 3, was in zijn nopjes met de belangrijke driepunter.
,,We wisten dat het een open wedstrijd zou worden, want Koudekerk wil ook aanvallend voetbal spelen. Het was ook een duel dat op en neer golfde, maar het was niet altijd even goed. Dat had ook te maken met de wind, maar toch hebben beide ploegen er een wedstrijd van weten te maken die boeide.”

Van der Pijl was niet te betrappen op veel fouten als vervanger van Mario Verzaal. ,,Ik heb nog vier jaar met Mario gespeeld, maar omdat hij aan het eind van vorig seizoen gestopt is, speel ik nu op zijn positie. Vorig seizoen speelde ik nog voor de defensie. Op zich vind ik dat ook een leukere positie, want dan kom je meer aan voetbal toe. Nee, het voelt niet als een erfenis. Ik heb het tegen Koudekerk op zich niet heel druk gehad. Zij werden vooral gevaarlijk over de flanken.”

Koudekerk gokte inderdaad op de inbreng van Mark van Leeuwen en Rick van Tol. Mandekkers Kevin van Wijk en Chiel Konings hadden de handen vol aan de uit op actie makende buitenspelers.

Van der Pijl vond niet dat TAVV groots speelde. ,,Nee, de laatste weken is het wat minder. Het is nu echter belangrijker dat we de punten pakken en Soccer Boys blijven opjagen. Die ploeg komt ook nog naar Ter Aar, dus er liggen kansen. Voorlopig, en dat wordt ons ook voorgehouden door de trainers, moeten we ons enkel maar focussen op TAVV zelf. Mochten wij winnen van Moerkapelle en Koudekerk kan Soccer Boys kloppen dan hebben we misschien al een prijs. Alles daarna is dan extra. TAVV is echter nog steeds een jonge ploeg, waarbij de koppies nog wel eens naar beneden gaan en daar moeten we voor waken.”

TAVV speelde nog niet eerder in de tweede klasse en geleidelijk aan wordt er iets meer gesproken over de mogelijke stap. ,,Het zou leuk zijn om deel uit te maken van een team dat geschiedenis schrijft. We zijn al bezig met enkele versterkingen en met die jongens erbij zie ik best mogelijkheden om bovenin het rechterrijtje te eindigen in die klasse. We hebben veel potentie hier, dus waarom niet. Maar nogmaals, we hebben nu nog niets en dus moeten we gewoon blijven winnen. Dan zien we wel of we straks met een prijs staan.”

Ook trainer Egberts is wat dat betreft de nuchterheid zelve, hoewel de trainer in de winterstop al niet weg wilde lopen voor een hoge klassering. Destijds was een plek bij de eerste vier de inzet, maar voorlopig staat het afgelopen zaterdag in geel en blauw gehulde elftal uit Ter Aar op de tweede plaats.

,,In de winterstop heb je tegen elke ploeg gespeeld en heb je de mogelijkheid om een inschatting te maken. Be Fair valt me erg tegen en Soccer Boys vind ik geen topploeg, maar dat is wel een ervaren, stugge tegenstander. Ook een kwaliteit en zij hebben dus de beste papieren vooralsnog. Dit was in elk geval een belangrijke zege voor de derde periode, waarin we dus nu los staan.”

Egberts was tevreden met de inzet en vond ook dat zijn ploeg er stond vanaf de eerste minuut. ,,Enkel verzuimen we het uit te spelen na de 3-2. Koudekerk wil graag voetballen en bij 3-2 moesten ze natuurlijk ook alles op de aanval gooien. Helaas konden we niet profiteren van de ruimte en bleef het dus spannend.”

De trainer is blij dat TAVV weer meedoet om de prijzen in dit seizoen. ,,Vorig seizoen zijn we dus kampioen geworden en nu spelen we weer ergens om. Dat is leuk voor een groep en een trainer. De nacompetitie komt naderbij en wie weet zit er nog meer in. Voor de titel van vorig seizoen hebben ze hier vier decennia lang moeten wachten op een titel. Het zou dus wat zijn als het nu weer lukt.”

Overigens is het vrijwel zeker dat de ARC’ers Aron Heykoop (doelman) en Dieter Vreeken TAVV komen versterken volgend seizoen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read