donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenTom Plaisier: ,,Voorin zijn we niet creatief genoeg”

Tom Plaisier: ,,Voorin zijn we niet creatief genoeg”

-

ts-HazerwoudseboysHet is Hazerswoudse Boys niet gelukt om DWO een halt toe te roepen. De koploper was met 1-2 te sterk en is hard op weg om zich richting de derde klasse te spelen. Die wens heeft de ploeg van Andre Eggerding ook, maar dan zal in eerste instantie eerst de nacompetitie moeten worden bereikt.

Eggerding had een redelijk gelijkopgaande wedstrijd gezien, waarin volgens hem de individuele kwaliteiten van de ploeg uit Zoetermeer de doorslag gaven. ,,We hebben gedaan wat we konden en moesten doen en dan is het jammer dat je met lege handen blijft. Toch geeft deze wedstrijd wel vertrouwen in een sterke eindsprint, zodat we nog mogen hopen op een toetje.”

Eggerding noemde Tom Plaisier de revelatie van het seizoen en vond hem ook tegen DWO de beste man aan de kant van de thuisploeg. Plaisier nam de complimenten maar wat graag in ontvangst.

,,Ik speelde een lekkere wedstrijd, dus daar kan ik mij wel in vinden. Het is geen schande om van deze ploeg te verliezen, maar het is niet zo dat we kansloos waren. Eigenlijk konden beide ploegen maar tot weinig kansen komen. Voetballend gezien hebben we het in de eerste helft verdienstelijk gedaan, maar gaandeweg de wedstrijd werd het meer pompen voor ons.”

Een vrije trap over de muur betekende de 0-1, maar door een kopbal van Maarten Dannenberg gingen de ploegen in balans rusten. Leo de Ruiter kreeg een uitgelezen kans om DWO in last te brengen, maar na een minuut of twintig na rust maakte Björn Raven zijn tweede doelpunt namens de witblauwen.

Op de vraag wat Hazerswoudse Boys dit seizoen te kort komt op bovenin mee te draaien, heeft Plaisier een simpel antwoord. ,,We missen gewoon geluk, dat is alles. Wel mogen we ons het verwijt maken dat we voorin te weinig creatief zijn. Ook hebben we vaak punten laten liggen in de slotfase. DWO vind ik wel een prima ploeg en zij verdienen wel om deze klasse te verlaten. Maar goed, dat kunnen wij ook nog doen. We gaan nog vol voor een plek in de nacompetitie. Er komen straks jongens uit de A over en daar zit veel kwaliteit bij. Hazerswoudse Boys kan dus best vooruit de komende jaren. Nee, dat geldt niet voor mij. Ik ben nu voor het tweede jaar een vaste waarde, maar ik ga na dit seizoen lager spelen. Ik kan een en ander niet meer combineren met werk en kan niet meer trainen. Het zou dus mooi zijn om met een prijs af te sluiten.”

De komende weken zijn voor Hazerswoudse Boys, volgend seizoen onder leiding van Leidenaar Ed Kluivers, cruciaal met duels tegen SVOW en Blauw Zwart. Dat zijn namelijk naaste belagers als het gaat om het gevecht voor de derde periodetitel.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read