vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVan Heijningen: ,,Cruciale weken voor Koudekerk"

Van Heijningen: ,,Cruciale weken voor Koudekerk”

-

Koudekerk kijkt niet graag terug naar de opening van het seizoen. Daarin verspeelde de ploeg van Marcel Valk een berg punten, waardoor het rechterrijtje moest worden opgezocht. Na negentien duels is de ploeg van de Koudekerkse Gruttolaan wel ‘lijstaanvoerder’ van dat rijtje en wordt de blik verder omhoog gericht na de zege op Floreant.

Richard van Heijningen is ongeëvenaard de oudste speler van het stel en hij weet wel waarom de ploeg de lift naar boven heeft gevonden. ,,We geven veel minder kansen weg dan in het begin van het seizoen. We zijn destijds te aanvallend begonnen en onze defensie kon dat in een aantal wedstrijden niet opvangen. Sinds dat het roer is omgegooid, pakken we de punten.”

Koudekerk verloor al negen duels niet meer en heeft afstand genomen van de staartploegen in de derde klasse B. ,,Dat klopt, maar de afstand moet nog wel groter worden. Het vertrouwen is enorm gegroeid dus wat dat betreft zijn we er allemaal van overtuigd dat we verder afstand gaan nemen. We hebben ons dit seizoen trouwens nooit zorgen gemaakt over een herstel in de uitslagen.  Tegen Floreant waren we heer en meester, maar enkel door onoplettendheid kwamen ze nog terug in de wedstrijd. Maar er was geen enkele reden voor paniek.”

Van Heijningen is 32 en met Cedric Borgers (28) vormt hij de ervaring binnen een verder jonge groep. ,,Ik ben dus belangrijk voor de coaching en de rust achterin. Als laatste man is het voor mij minder belastend en ik ga volgend seizoen dus ook door. Daarna zien we wel weer verder. Er staan een prima groep en met een bikkelaar erbij op het middenveld en misschien wat meer ervaring kunnen we de komende jaren vooruit. Het valt enkel voor een club als Koudekerk niet mee om spelers hierheen te lokken. Hier spelen we voor het plezier en al gauw wordt er gevraagd wat het opbrengt om hier te spelen. Ik heb daar niet zoveel mee en heb zelf nooit voor geld gespeeld. Een club als Koudekerk moet het geluk hebben dat er jongens een soort van komen aanwaaien. Spelers die het bij ARC of Alphense Boys niet redden, zijn natuurlijk een versterking voor Koudekerk.”

De nummer acht van de afdeling staat er goed voor in de derde klasse en het seizoen kan best nog wel eens feestelijk eindigen. ,,Dat kan, maar we zullen dan wel de komende weken goed moeten doorkomen. Zwammerdam, TAVV en Soccer Boys zijn zware tegenstanders. Als we dat rijtje overleven, is er zeker een reële kans om ver te reiken in de derde periode. Met positieve resultaten zouden we meteen veilig zijn, maar het moet nog wel gebeuren. We hebben het in elk geval weer in eigen hand hoe het verloop van de competitie zal zijn. We scoren weer makkelijk. Rick van Tol is na zijn blessure op de weg terug en met hem erbij zijn we ook weer sterker geworden. Mark en Oege (Van Leeuwen en Pennin, red.) doen het ook prima, dus laten we zien of we de komende fase goed doorkomen.”

De laatste verloren wedstrijd voor Koudekerk dateert van begin november. Daarvoor was al zes keer verloren. Een indrukwekkende reeks die in Zwammerdam een vervolg moet krijgen. In de heenwedstrijd kwam Koudekerk nog ruimschoots tekort (2-5).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read