donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVan Seggelen matchwinnaar in slechte derby

Van Seggelen matchwinnaar in slechte derby

-

Dat in een derbystrijd passie het vaakst wint van kwaliteit is meer regel dan uitzondering. Zodra dit ingrediënt ook nog eens ontbreekt, wat in de 1e helft het geval was, tussen de buren ROAC en Alkmania, dan is het gevolg een saaie en slechte wedstrijd . De thuisclub uiteindelijk hield er uiteindelijk een gelukkige overwinning aan over.

Alkmania was voorafgaand aan het duel al de dupe van de gebeurtenissen bij SVLY. De KNVB nam de vereniging uit de competitie, waardoor Alkmania zakte naar de laatste plaats.  De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen SVLY werden van het totaal afgehaald, waardoor de ploeg plotsklaps als hekkensluiter begon aan de streekderby. Ook voor ROAC had de beslissing gevolgen voor de periode titel. Of deze perikelen meegespeeld hebben in deze slechte wedstrijd zal altijd wel de vraag blijven. Door de uiterst gelukkige overwinning op Alkmania behaalde de thuisclub uit de laatste 9 wedstrijden 8 overwinningen en bezit momenteel een knappe 3e plaats op de ranglijst.

De wedstrijd kwam maar niet op gang, waarbij vooral het vele balverlies van beide elftallen het meest in het oog sprong. Beide teams kregen wat mogelijkheden en Alkmania spits Dave de Koning was nog het meest in de buurt van de openingstreffer. De sterk spelende De Koning kreeg te weinig steun van zijn mede voorwaartsen, waardoor zijn acties vaak balverlies opleverden . Dat even later Alkmania keeper Pjotr van der Marel reddend moest optreden op een hard schot van Jeffrey de Haas, was het enige gevaarlijke wapenfeit van de thuisclub.
De gasten kregen nog een goede mogelijkheid, na een knappe voorzet vanaf de rechter vleugel belandde de bal voor het doel waarbij twee Alkmania-spelers elkaar in de weg liepen en de mogelijkheid om zeep hielpen.

Op slag van rust kwam de thuisploeg op de 1 – 0 door Thijs van Seggelen, die zijn schot van richting zag veranderen en de Alkmania keeper kansloos liet. Na de thee konden de toeschouwers een veel feller spelend Alkmania zien, met een doorgeschoven Rob Opdam. Door deze tactische omzetting verwierf Alkmania  een veldoverwicht, maar het spel werd steeds rommeliger. Toch hadden de Weteringers gelijk moeten maken, maar zij misten in de eindfase de toch wel verdiende gelijkmaker.
,,We hebben te veel gekregen”, vond trainer Loek Hendriks. ,,We willen te snel de diepte zoeken en moeten veel meer de rust bewaren.” Aldus de ROAC-trainer die zijn oogappel van Seggelen een slechte beurt zag maken.
Van Seggelen zelf vond ook dat hij geen beste wedstrijd speelde, maar dit kan ook voor een groot gedeelte op het conto van zijn vaste bewaker Dennis Willems worden geschreven, die van Seggelen na genoeg uit de wedstrijd speelde. Op dat ene moment na.

De naar Noordwijk vertrekkende speler heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur en gaat er ook alles aan doen om te slagen.
Trainer René Ras van Alkmania wordt moedeloos van al die onnodige verlies partijen. ,,We belonen ons zelf niet, steeds maar beter zijn en toch verliezen.  Het zal lastig worden, eerst maar eens zien dat we van de onderste plaats afkomen dan zien we wel verder.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read