donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVan Veen (V'97 zo): ,,Niet bang voor directe concurrenten"

Van Veen (V’97 zo): ,,Niet bang voor directe concurrenten”

-

ts-voorschotenVoorschoten ’97 liep in de zondag derde klasse A tegen een verrassende nederlaag aan op bezoek bij ROAC. De Voorschotenaren verloren met 1-0 en zagen hun directe concurrent SVLY wel winnen, waardoor de voorsprong van acht punten is geslonken naar vijf. Verdediger Vincent van Veen liet weten dat Voorschoten moeite had met de harde wind die over het Hertogspark waaide. ROAC echter zal daar niet al teveel waarde aan hechten, want zij maakten een einde aan de reeks van zeven overwinningen op rij van Voorschoten.

Toch had de ploeg van trainer Stefan Luykx een zeer behoorlijke eerste helft op de mat gelegd, zei Van Veen. ,,We hadden veel moeite met de wind, maar in de eerste helft creëerden we toch ongeveer vier honderd procent kansen. Normaal schieten we die erin, maar dit keer dus niet. Zij kregen een corner en die bal vloog erin bij de eerste paal, waarna zij konden inzakken en hun spelletje konden spelen. Wij hadden ook daar veel moeite mee.”

Van onderschatting was volgens Van Veen geen sprake: ,,Wij onderschatten niemand. We weten dat we het altijd lastig hebben tegen zulke inzakkende ploegen, zeker met deze omstandigheden.” Van paniek wil hij dan ook niets weten. ,,We hebben ondanks alles gewoon een prima eerste helft gespeeld. Dat hebben we tegen elkaar gezegd en daar houden we ons aan vast. Dit kan een keer gebeuren, het was slechts een incident. Je weet dat als je zeven wedstrijden op rij wint het een keer fout kan gaan.”

Dat de voorsprong op SVLY nu nog vijf punten bedraagt in plaats van acht doet Van Veen ook weinig: ,,We zijn niet bang voor directe concurrenten, tegen hen doen we het altijd goed. Zij proberen namelijk ook te voetballen en dat ligt ons wat beter. We moeten vooral lekker doorgaan en dan komt het wel goed. We hebben een fitte en grote selectie, dus we gaan voor het kampioenschap.”

Voorschoten ’97 mag het volgende week gaan opnemen tegen de nummer vier op de ranglijst, namelijk Meerburg. De Meerburgers staan op zes punten van de gedoodverfde titelkandidaat en kunnen derhalve de achterstand halveren. ,,Meerburg is ook een voetballende ploeg en zoals ik al zei, dat ligt ons beter dan een ploeg als ROAC. We hebben uit met 1-4 gewonnen door drie doelpunten uit counters, maar ik verwacht een totaal andere wedstrijd. Zij zullen met meer durf spelen dan toen, want ze kwamen destijds net uit de vierde klasse. Maar als bij ons alle neuzen dezelfde kant op blijven wijzen komt het wel goed.”