vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden“Waar is dat feestje”? Hier…op Adegeest.

“Waar is dat feestje”? Hier…op Adegeest.

-

ts-voorschotenDe serene rust die zo’n anderhalf uur vóór de kampioenswedstrijd tussen de zondagtak van Voorschoten ’97 en het bezoekende Zoeterwoudse SJZ heerste op Sportpark Adegeest, bleek achteraf een stilte voor de storm te zijn. Nadat de storm na 45 minuten was uitgeraasd, kon de schade aan Zoeterwoudse kant worden opgemaakt: een kansloze 5-0 achterstand en een naderend kampioenschap voor Voorschoten ’97.

Simon Stolk, de grensrechter van de thuisclub, voelde negentig minuten voor aanvang van de wedstrijd nog geen enkele spanning, maar naarmate het aanvangstijdstip dichterbij kwam, vertoonde hij toch wat nerveuze trekjes. Ook Rinus van der Burg, de man die al veertig jaar zorg draagt voor de materialen en onderhoud van Voorschoten (eerst bij Randstad Sport) en die dit wat hem betreft nog heel lang wil blijven doen, gaf toe wat meer gespannen te zijn dan anders. Toch voorspelde hij vooraf een 2-1 overwinning voor de Voorschotenaren.

Dan, één uur voor de wedstrijd, komt er wat meer beweging in het clubhuis. Een podium wordt neergezet en een aantal muzikanten slaat wat eerste oefenakkoorden, wat een supporter doet opmerken: ‘als dat maar goed gaat’. Het is niet de eerste keer dat dit soort activiteiten in een flop eindigt. Even later komt Eelke van Dijken de kantine binnen. Hij schat de kans op een overwinning op fifty-fifty: ,,Ik hoop op een leuke wedstrijd en ik heb in ieder geval veel zin in dit potje. Zij hebben, net als wij, de laatste zes wedstrijden gewonnen. De ploeg die extra krachten kan aanspreken, zal de winnaar zijn. Hopelijk zijn wij dat.”

Alvorens de manschappen van Stefan Luykx de bespreking ingaan, verklapt de oefenmeester wel wat gespannen te zijn: ,,We hebben zeker een goede kans vanmiddag en we hebben veel vertrouwen in een goede afloop. Het zou toch het mooist denkbare scenario zijn, thuis kampioen worden tegen de concurrent.”
Ook de gasten uit Zoeterwoude zijn inmiddels gearriveerd. Trainer Ronald Rosdorff zegt dat zijn ploeg voor de volle winst gaat: ,,Dat is onze insteek. We hebben ons strijdplan goed doorgenomen tijdens de bespreking.” SJZ, met één periode op zak, heeft tot nu toe een goed seizoen achter de rug. ,,Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd: zie dit potje maar als de krenten in de pap.”

Op weg naar de kleedkamer is ook Dario Tunjic gespannen, maar tegelijkertijd zelfverzekerd: ,,Wij moeten winnen, maar zij ook. Ik ben ervan overtuigd dat we drie punten gaan pakken.” Met de winst wil de ploeg hun trainer, die na dit seizoen vertrekt, een passend afscheid aanbieden.

Dertig minuten voor aanvang zorgt de muziek voor sfeer op het complex en betreden de groengelen als eerste het veld voor de warming-up. Niet veel later worden ze gevolgd door de gasten uit Zoeterwoude, met Fred de Koning, de man die er verleden week na een gave actie nog voor zorgde dat de competitie een spannend slot tegemoet kon zien, als laatste.

De uitstekend leidende arbiter opende de wedstrijd, die al na drie minuten geen wedstrijd meer was. De uiteindelijke 5-0 einduitslag – met een gave hattrick van Van Dijken – was dan ook dik en dik verdiend.
Na afloop was er dolle vreugde door het behaalde kampioenschap, een mijlpaal voor de zondagtak. Wat een toeschouwer deed opmerken: ‘wie gaat voor wie het opleidingsteam worden?’

De beste wedstrijd van het seizoen, aldus Van Dijken, die de sfeer en de teamgeest roemt binnen de selectie: ,,Dit is de mooiste club waar ik tot nu toe heb gespeeld. Onder andere omdat het ook de vrijwilligers betrekt in het succes.” Maar vooral had de 33-jarige Van Dijken, die zijn tweede hattrick maakte in zijn actieve voetbalcarrière (beide tegen SJZ), veel lof voor de scheidende oefenmeester: ,,Hij heeft ons beter laten voetballen en is in een matige periode na de winterstop niet in paniek geraakt, maar blijven geloven in een goed eindresultaat.”

Dario Tunjic, die ook zijn trainer alle lof toezwaaide, had het over een droomstart van zijn ploeg en zag na de hattrick van Van Dijken dat de wedstrijd gespeeld was. Al meende hij dat de tweede helft voor de vijfhonderd toeschouwers een stuk minder spectaculair was dan de eerste helft. Of Tunjic volgend seizoen nog actief is bij de Voorschotenaren is nog lang niet zeker: ,,Ik ben er nog niet uit, het hangt van een aantal factoren af.” (welke factoren dit zijn, blijft overigens onbesproken).

Voor trainer Rosdorff van het Zoeterwoudse SJZ waren de druiven zuur vanmiddag. ,,Alles wat we hadden besproken viel in deze eenzijdige wedstrijd binnen drie minuten in duigen.”

Voorschoten’97: Quax, Toret, V. van Veen, Nolet, Hendriks (L. van Veen), Groenendijk, Sarmastzada (Nikic), Van Dijken (Van der Maas), Tunjic, Hogewoning, Van den Berg.
SJZ: De Jong, Hulsbos, Van der Hoeven, De Goede (Hoogervorst), Van der Krogt, De Koning, Sleijser, Coret, Van der Meer, Spierenburg (Berg), Willemse (Meijer).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read