vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenZeven tegentreffers en bonje thuis

Zeven tegentreffers en bonje thuis

-

Te elfder ure werd Koen Mollers opgetrommeld om tussen de palen te gaan staan. De eerste doelman was plotseling verhinderd en daardoor mocht de ex-doelman van Kickers’69 en Altior de schone taak op zich nemen om LSVV’70 op de been te houden bij een bezoek aan vvLeiden. Die opzet mislukte faliekant (7-0).

Bij LSVV is het al jaren de vraag wie er op zaterdag komen opdagen. Meer af dan toe zijn alle manschappen aanwezig en in dat soort gevallen komt de ploeg van de veruit langstzittende regionale  trainer, Wim Mugge, best aardig voor de dag. Tegen Leiden ontbraken er maar een paar vaste gezichten, maar door pure pech (een aaneenschakeling van blessures) heeft de ploeg van collega Fred Filippo daar ook al langere tijd mee te maken.

Mede doordat beide ploegen moeten roeien met de riemen die voor handen zijn, lijkt het er op dat beide formaties de nacompetitie moeten gaan benutten om het vege lijf te redden. Leiden heeft door de zevenklapper nog een minieme kans om de dans te ontspringen, terwijl LSVV nog wel rechtstreeks kan degraderen. Het verschil in beleving was zaterdag schrijnend te noemen in het onderlinge duel.

In de eerste vijfentwintig minuten deed LSVV niet veel onder voor de in het geel en zwart spelende thuisclub, maar binnen dertig seconden was het plotsklaps gepiept. Mollers ging niet vrijuit bij doelpunten van Alex Meijers en Erik Bakker, maar de boomlange doelwachter was zeker niet de enige dissonant bij de bezoekers. Feitelijk gaf geen enkele speler bij de Leidse Studenten Voetbal Vereniging na de 2-0 thuis.

De doelman spoedde zich na afloop huiswaarts. ,,Het thuisfront baalde stevig dat ik zo laat werd gebeld, waardoor de plannen voor de zaterdagmiddag doorkruist werden. Als je dan ruzie hebt en er ook nog eens zeven om je oren krijgt, is het niet echt prettig thuiskomen. Met een bloemetje kom ik er niet van af, want het is niet voor het eerst dat we ruim verliezen.”

De score liep uiteindelijk op naar een dieptepunt dit seizoen voor LSVV, terwijl Leiden daarentegen juist de grootste zege boekte. Voor rust zorgde de gretige Roland Middelkoop voor 3-0 en op dat moment was er, voor zover dat nog het geval was, helemaal geen sprake meer van een wedstrijd. Na de pauze kroop Wim Mugge, die lange tijd alleen in de dug-out zat, steeds meer in elkaar. ,,Hier zijn geen woorden meer voor. Wat een afgang. Op deze manier zijn we op zeker binnenkort vierdeklasser.”

Marvin Bok, weer Middelkoop en tweemaal Bakker zorgden voor de eclatante overwinning die de ploeg uit het Morskwartier weer wat vertrouwen moet geven richting de nacompetitie. ,,Ook de jongens die gekomen zijn van Roodenburg en weer terug gaan, willen kosten wat het kost Leiden behouden voor de derde klasse. Vandaag straalde de hele ploeg dat uit, dus we zetten in op een goede afloop”, sprak Filippo met fiducie.

Een verschil van dag en nacht met het heersende gevoel bij LSVV. Bij de mannen van Mugge is er een spagaat ontstaan. Een klein deel wil niet degraderen, terwijl andere spelers er meer het plezier van in zien om af te dalen naar de vierde klasse. Zo spelend als tegen Leiden zal er van een keuze geen sprake meer zijn binnenkort.

VV Leiden- LSVV’70 7-0 (3-0). 26. Meyers 1-0, 26. Bakker 2-0, 38. Middelkoop 3-0, 58. Bok 4-0, 74. Middelkoop 5-0, 77. Bakker 6-0, 90. Bakker 7-0. Scheidsrechter: Bot. Toeschouwers: 80.

VV Leiden: Meijers, Faas, M. Wansink (66. Janssen), P. Wansink, Sjaardema, Escudero, Onvlee, Middelkoop, Meyers (74. Ravensbergen), Bok (66. W. Fokkema), E. Bakker.
LSVV’70: Mollers, De Groot, Huisman (75. A. Bakker), Kalsbeek (63. Spiekman), Van Benten, Jonk, Cammelbeeck, Stjepanovic, Christina, Jansen, Gloerich.

Bron: Leidsch Dagblad/ HK

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read