Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCBoshuizen weet niet meer wat winnen is

Boshuizen weet niet meer wat winnen is

-

TS-FCBOSHUIZENHet verhaal van FC Boshuizen is alom bekend: tot aan de winterstop uitstekend presteren,
veertien punten voorsprong op de directe concurrent opbouwen en met Pasen kampioen kunnen worden.

Echter, na de winterstop slonk de puntenvoorsprong als sneeuw voor de zon. Nog een ‘veilige’ marge van vijf punten voor de laatste twee wedstrijden. In de uitbeurt tegen het Wateringse VELO binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong, in de slotminuten alsnog onderuit terwijl de blauwgelen enkele minuten daarvoor verzuimden het kampioenschap te pakken. Vijf kilometer verderop faalde ADO tegen Quick vanaf de stip in de slotseconde om de kampioensschaal alsnog bij de Leidenaars te bezorgen. In de laatste wedstrijd tegen de blauwwitte Kikkerpolder-ploeg ging het weer mis, al had de ploeg van Mario Koswal gezien de tweede helft een gelijkspel verdiend, wat een beslissingswedstrijd tegen de Hagenaars had betekend. Nu bleef de ploeg met lege handen achter. Dit is in het kort het verhaal van FC Boshuizen na de winterstop.

Boshuizen SJC maart 2012 48De hamvraag was of de ploeg van Koswal één week na de dramatische ontknoping volledig was hersteld van de sportieve, maar vooral mentale dreun? Het antwoord moest zondag komen uit Beverwijk, waar het moest aantreden tegen het plaatselijke DEM. Ook de ploeg uit Beverwijk had een tik te verwerken gekregen doordat het donderdagavond in de kampioenswedstrijd tegen het Haarlemse EDO met het kleinst mogelijke verschil aan het kortste eind trok, ondanks de talrijk meegereisde supporters.

De ploeg uit Beverwijk leek het snelst hersteld en trakteerde de Leidenaars op een 3-2 nederlaag, nadat het in de rust nog tegen een 0-2 achterstand aan keek. Na de opnieuw teleurstellende nederlaag is het koord waarop de ploeg van Koswal balanceert uiterst dun. De Leidse ploeg zal aanstaande donderdagavond (om 20.00 uur) móeten winnen met twee doelpunten verschil om een kans op promotie te behouden.

FC Boshuizen begon sterk aan de wedstrijd op het sportpark van DEM aan de Beneluxlaan, ondanks het gemis van drie vaste waarden (Roberto Escudero, Garry Mendes Rodrigues en Giovani Godeken). De ploeg van Koswal kwam halverwege de eerste helft op de verdiende 0-1 door Nelson Monteiro uit een goed genomen vrije trap. En de 0-2 van Güngor, een tiental minuten later, was volgens Koswal een wonderschone.

,,Eindelijk heb ik in de eerste helft een Boshuizen gezien van vóór de winterstop. Wij hadden alleen twee of drie goals meer moeten maken, gezien de mogelijkheden die we kregen.” Ook refereerde de trainer aan een geheide strafschop die de ploeg onthouden was.

Na de rust sloeg het noodlot weer toe. Binnen een kwartier had de thuisclub de stand rechtgetrokken. Koswal was furieus over de beginfase van de tweede helft. ,,De organisatie stond goed, maar als twee of drie spelers niet willen werken en alleen maar mooi voetbal willen spelen, dan zijn de twee doelpunten die we tegen kregen binnen vijftien minuten verklaard.”

De 3-2 in het laatste kwartier , waarin verdediger Mohamed Abdala (op archieffoto) zijn tweede gele kaart kreeg, strooide flink wat zout in de open wond, en deed de wedstrijd doen lijken op de wedstrijd tegen het Wateringse VELO, zo beaamde ook de trainer. De ploeg van Koswal krijgt donderdag de laatste kans om de volgende ronde te bereiken. De trainer is ervan overtuigd dat FC Boshuizen het gaat redden.

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Jonyul, Abdala, Neuteboom, Maksimovas (70. Godeken), Gezici, Mousavi (83. Demirbas), El Ousrouti, Güngor, Boukhidous, Monteiro (74.Hamdi).