Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCDartel FC Boshuizen langs SVC’08

Dartel FC Boshuizen langs SVC’08

-

FC Boshuizen verscheen met een elftal dat op slechts twee plaatsen hetzelfde was als het elftal dat vorig seizoen op de valreep de promotie miste. Een geheel nieuw elftal dus met spelers die zich wilde bewijzen. SVC’08 was nog niet geheel compleet door blessures en vakantiegangers.

Mede hierdoor was het klasse verschil zeer duidelijk en bleef het vooral door het missen van opgelegde kansen van Boshuizen kant tot vlak voor tijd nog een wedstrijd.

Vanwege het jaarlijkse Visserij toernooi van de selectie elftallen van de A/B/C en D-jeugd begon de wedstrijd pas om 16.00 uur. Net als bij de vorige twee wedstrijden in de IM Job den Dulk Nederlaag serie van SVC’08 waren de weersomstandigheden ideaal.

Boshuizen dat de beschikking heeft over technisch zeer vaardige spelers, die ook nog zeer snel zijn, begon in een hoog tempo. SVC’08 moest dan ook alle zeilen bijzetten om niet snel op achterstand te komen. De ene na de andere aanval rolde op het doel van Joris van Harmelen af maar door veelvuldig buitenspel en het falen van spits Daddy Moses die telkens de verkeerde keuzes maakte wilde de openingstreffer niet vallen.  Zo kon het zelfs gebeuren dat SVC’08 bijna op voorsprong kwam, maar Ruben Buis kopte over.  SVC’08 leek de eerste helft te overleven maar vlak voor rust benutte Moses toch nog een van de vele mogelijkheden.

Na rust speelde SVC’08 wel iets feller, maar het betere spel bleef van Boshuizen. Vooral links buiten Angelino Vyent en de van DUNO afkomstige spits Aimen Said bezorgden de SVC’08 achterhoede handen vol werk.
Maar zoals zo vaak was het de ploeg onder druk die scoorde. Kevin Blommestijn zette goed door en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek toch achter doelman Nelson Dameri. (1-1).

Tot tien minuten voor tijd hield SVC’08 stand. Toen was een knullig misverstand tussen Ruben Buis en Dennis van Poorten er de oorzaak van dat Aimen Said vrij voor de goal kwam en gemakkelijk de 1-2 op het scorebord bracht. SVC’08 was aan het eind van haar krachten en moest nog twee keer buigen in de slotfase. Beide keren door een strafschop die wel zeer makkelijk werden gegeven door scheidsrechter Leo Apperloo.
Emerson Akachar en Said maakten het karwei van elfmeter beheerst af en lieten doelman Joris van Harmelen kansloos.

Toch weer een nuttige wedstrijd in de voorbereiding voor beide ploegen met een eindstand van 1-4 die gezien het krachtsverschil volkomen terecht was.

Bron: SVC’08