Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen: van 'prooi' tot (wisselvallige) 'jager'

FC Boshuizen: van ‘prooi’ tot (wisselvallige) ‘jager’

-

nabeschouwing167x60(Zondag, 1B)- FC Boshuizen lijkt dit seizoen hard op weg om de rol van ‘prooi’, die de geelblauwen vorig seizoen de gehele competitie vervulden, in te ruilen voor die van ‘jager’. Trainer Mario Koswal had na de wedstrijd tegen Nieuwerkerk (4-1 winst) al laten doorschemeren niet ongelukkig te zijn met deze gedwongen rol.

Zondagmiddag moesten de South Park-bewoners de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen koploper VOC uit Rotterdam winnen om de ‘prooi’ in het vizier te houden. Het werd echter 1-2 voor VOC in een hoogstaande en zeer aantrekkelijke wedstrijd waar 4-3 of 3-4 ook niet had misstaan. De ploeg van Koswal is de trotse en vooralsnog verdiende koploper dus uit het oog verloren.

Er zijn wedstrijden waar het niet snel genoeg afgelopen kan zijn en wedstrijden die juist niet lang genoeg kunnen duren. De wedstrijd tussen Boshuizen en VOC viel in die laatste categorie. De Leidse trainer was na afloop zwaar teleurgesteld over de in zijn ogen onnodige nederlaag. ,,We hebben de wedstrijd in de eerste twintig minuten verloren door veel te slap te beginnen. Bovendien zijn wij op sommige momenten niet slim genoeg.”

Dat kon van de Rotterdammers niet gezegd worden. VOC, met de geslepen oud-prof Geert den Ouden in de gelederen, beheerste die slimmigheidjes wel. Het is een team dat geen zwakke plekken kent en over uitstekende aanvallers beschikt. De gasten waren dan ook zeker niet naar de sleutelstad gekomen om de puntenvoorsprong die het op Boshuizen had te verdedigen. De 0-1 van Tom Kuil, na een geplaatst schot in de verre hoek, was daar het beste bewijs van. En wanneer de ploeg zestig tellen later, na een fraaie actie van Den Ouden, wat preciezer was geweest dan had VOC al op rozen gezeten.

De thuisploeg kon daar in de beginfase bitter weinig tegenover stellen. Alleen de goed spelende John Noslin (Van Engel) had in de vijftiende minuut na een knappe actie de gelijkmaker kunnen aantekenen, maar faalde op het belangrijkste moment. Weinig tellen later kroop de thuisclub door het oog van de naald. Een uitstekende combinatie met een listige hakbal van de 36-jarige Den Ouden belandde – gelukkig voor de thuisclub – op de paal.

Rafik el OusroutiNa het nadrukkelijk coachen van Koswal om met meer druk naar voren te voetballen, kantelde in de dertigste minuut de wedstrijd. Vooral in het laatste kwartier van de eerste helft kregen de gastheren na een aantal uitstekende acties van Rafik el Ousrouti (foto) de kans om te scoren, maar dat mislukte. Enerzijds pech, anderzijds te weinig scherpte voor het doel waren de boosdoeners.

Op het moment dat de gastheren aanzetten en de wedstrijd beheersten sloeg het noodlot voor de thuisploeg toe. Een misverstand in de veertigste minuut tussen doelman Jeffrey Loozen en verdediger Mohammed Abdella, die met een lob zijn eigen doelman passeerde, was de oorzaak voor de 0-2. Hier had Koswal geen goed woord voor over. ,,De afspraak was dat Loozen op de doellijn zou blijven staan.”

Na die tegenvaller kreeg de ploeg van Koswal nog een handvol kansen om de achterstand te nivelleren. In de tweede helft, waarin Boshuizen veel feller begon en sneller druk zette op de verdedigers, bleven de kansen vooralsnog echter onbenut. De wedstrijd bleef boeien en verveelde geen moment. De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, waardoor de gasten alle mogelijkheden kregen om te counteren. Zo miste Den Ouden alleen voor doelman Loozen. Aan de overkant moest de sluitpost van de lijstaanvoerder gestrekt naar de hoek na een snoeihard schot van El Ousrouti. Het was en bleef boeiend op South Park.

Inmiddels waren Shibi Rojer voor Doismell Heijgen en Marciano Gangadin voor Randy Swedo in de ploeg gekomen, om nog nadrukkelijker voor de aanvallende impulsen te zorgen. Het was allemaal overbodig geweest als de zeer sterke spits van de gasten zijn kopbal op één meter van de doellijn niet over had gekopt.

Het duel bleef meeslepend, zeker nadat de thuisclub door Noslin verdiend op 1-2 was gekomen. De kansen die beide elftallen in de slotfase nog kregen, hadden een totaal andere score kunnen weergeven. De bevlogen trainer Koswal gelooft nog heilig in een promotie, al zal dat waarschijnlijk via de nacompetitie moeten gebeuren. ,,Ik weet zeker dat ik trainer van een hoofdklasser zal worden. Er zit nog veel meer in deze groep, we moeten alleen de afspraken die we maken gewoon uitvoeren”, aldus Koswal.

Boshuizen neemt door de verliespartij weer plaats in de wachtkamer, waar het overigens druk is met andere ploegen als Magreb’90, Neptunus, De Meern en Nieuwerkerk. Doordat FC Hilversum en SC Feyenoord vorige week de knoop doorhakten om te verkassen van de zondag naar de zaterdag liggen er echter wel extra mogelijkheden klaar voor de Leidse ploeg om nu wel de stap te maken naar de hoofdklasse.

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Van As, Heijgen (Rojer), Abdella, Maksimovas (Said), Koc, M’Faumme, Swedo (Gangadin), Marengo, Noslin, El Ousrouti).