Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen: voor rust pover, na rust groots.

FC Boshuizen: voor rust pover, na rust groots.

-

TS-FCBOSHUIZENHet is meer regel dan uitzondering dat een ploeg tijdens een wedstrijd twee verschillende gezichten toont. Het contrast dat FC Boshuizen in het thuisduel tegen Nieuwerkerk op South Park liet zien, was echter wel erg groot.

Konden de blauwgelen van trainer Mario Koswal de handen van de 150 toeschouwers in de eerste helft nauwelijks op elkaar krijgen, na rust hadden de manschappen van Koswal een metamorfose ondergaan. De thuisploeg won de wedstrijd na een 0-1 ruststand uiteindelijk gemakkelijk met 4-1, waar een score van 6-4 of 7-5 ook niet had misstaan. ,,We hebben elkaar in de rust flink de waarheid gezegd”, aldus de tevreden trainer, die zeker zegt voor een prijs te gaan. En als de ploeg van Koswal de lijn van de tweede helft kan voortzetten, waarin het bij vlagen uitstekend voetbal speelde, dan is die ambitie zeker haalbaar.

Jeffrey LoozenNa de eerste balomwentelingen lieten de gasten uit Nieuwerkerk direct hun bedoelingen zien. Zij waren zeker niet naar Leiden gekomen om met lege handen huiswaarts te keren. Al in de vijfde minuut moest Nick van As op de doellijn redding brengen, nadat doelman Jeffrey Loozen (foto) gepasseerd was. Deze twee behoorden mede tot de uitblinkers van de thuisploeg. Zeker een compliment waard voor Van As, die na een lange blessure zijn tweede wedstrijd van het seizoen speelde.

Bij Boshuizen liep het verder echter van geen kanten. Te veel slechte passes, te weinig beweging en vooral te veel frustraties. Daar hadden de gasten maling aan en zij kwamen dan ook niet onverdiend op de 0-1, nadat verdediger Shibi Shubert Rojer zijn tegenstander volledig uit het oog was verloren. Voor de thee kon de thuisclub op gelijke hoogte komen, nadat Aimen Said in het strafschopgebied getorpedeerd werd. De slecht ingeschoten strafschop door Shaban M’Famme Ramadhani werd echter een gemakkelijke prooi voor de doelman.

Na rust was het de thuisclub die het initiatief nam en de gasten direct de duimschroeven aandraaide, wat een aantal kansen tot gevolg had. De gelijkmaker van Firat Koc, gescoord vanuit de rebound, was dan ook dik verdiend. De een na de andere aanval rolde inmiddels over de natte grasmat. M’Famme miste na een prima aanval een uitstekende mogelijkheid om te scoren. Het was gelijk het einde voor M’Famme, die gewisseld werd voor Faysal Bouchkachakhe.

De 2-1, van alweer Koc, was van grote schoonheid. Vanaf dertig meter joeg hij het leer in de kruising. Na de 2-1 lieten de gasten zich ook niet onbetuigd en moest Loozen een aantal malen handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. De 3-1 van Said haalde echter definitief de geest uit de fles bij Nieuwerkerk en de thuisploeg kon via Djurandy Swedo de score naar 4-1 tillen in een uitstekend gespeelde tweede helft van de gastheren.

Na afloop van de wedstrijd was Koswal uiteraard tevreden met de overwinning. ,,Als je zo voetbalt als in de tweede helft, moet het gewoon goed komen. Alles wat wij wisselen is van gelijke kwaliteit en wij wilden dan ook gewoon winnen vanmiddag.”

De Leidse ploeg kwam door de zege qua puntenverlies weer boven De Meern, de huidige nummer drie,  te staan. Dat zal in de praktijk ook zo zijn wanneer ADO Den Haag volgende week niet meer langszij kan komen in een duel dat nog moet worden uitgespeeld bij een stand van 2-0 (de regen was eerder spelbreker, red.). Loopt het goed af voor de geelblauwen dan is de ploeg weer terug op het ereschavot. De achterstand op VOC is er nog wel, maar op 2 december komt de koploper naar de Leidse kade en dus krijgt Boshuizen de kans om weer in de nek te gaan hijgen.