Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCGif zit in de staart bij FC Boshuizen tegen SJC

Gif zit in de staart bij FC Boshuizen tegen SJC

-

TS-FCBOSHUIZENAls in de twintigste minuut van de tweede helft Boshuizen-aanvaller Aimen Said klaarstaat om in te vallen, scoort SJC. Uit een corner valt de bal zomaar voor de voeten van Maickel Ferrier. De verdediger, eerder onder meer uitkomend voor VVSB, schiet van dichtbij hard in, en het is niet onverdiend.

SJC is tot dan toe wat gevaarlijker in een gelijkopgaande wedstrijd. Het lijkt een zeer lastige middag te worden voor Boshuizen, dat aanvallend krachteloos is tot op dat moment.

Nog geen tien minuten na zijn invalbeurt staat Said links net buiten het strafschopgebied. Hij kijkt en krult de bal weergaloos en technisch perfect in de verre bovenhoek. De 1-1 smaakt naar meer. Rafik El Ousrouti, die een ongelukkige wedstrijd speelt, is intussen in de 28e minuut vervangen door de jonge Angelino Vyent. Hij en Said stichten voortdurend gevaar. Balvast en snel als ze zijn vormen ze een plaag voor de wat statische verdediging van SJC.

Uiteindelijk zet trainer Mario Koswal zijn laatste troef in: Levi Marengo wordt vervangen door Michael Erwich. Uitgerekend hij zorgt voor de 2-1. De doelman van SJC, Andrew Janssen, kan een harde schuiver van Johnny van Engel met de grootste moeite pareren, de bal stuit van zijn borst en Erwich schiet via Erwin Boekesteijn vde bal hoog in de touwen. In sport is niets mooier dan vanuit geslagen positie terugkomen, dus men kan zich voorstellen hoe het doelpunt gevierd wordt. In de laatste tien minuten kreeg Boshuizen nog een paar fraaie kansen. Met wat meer scherpte had de uitslag best wel hoger kunnen uitvallen. Dolle vreugde na afloop natuurlijk!

Misschien kun je Mario Koswal, die met de wissels zorgde voor de ommekeer, de Man of the Match noemen. Beste man van het veld was echter Johnny van Engel. De middenvelder/ aanvaller  was voor en achter te vinden. Met zijn werklust joeg hij steeds tegenstanders op en zorgde voor menig onderschepping. Vorig jaar speelde de 24-jarige middenvelder nog in Engeland bij Kettering FC, een ploeg uit de Derde League. Omdat de financiële verplichtingen niet werden nagekomen vertrok Van Engel en vond emplooi bij FC Boshuizen. Hier hoopt hij zich in de kijker te spelen. Mocht hij deze lijn voortzetten, dan zal dat zeker lukken. Razendsnel, beschikkend over een goede pass en niet zelfzuchtig maken hem tot een werkelijke aanwinst.

,,Wordt die vent dan nooit moe?”, verzuchtte een SJC-supporter langs de lijn. ,,Zeker wel”, vertelde Van Engel na afloop. ,,Ik zat er helemaal doorheen, de kunst is dat niet te laten merken”, zei hij met een brede grijns. ,,Conditioneel wordt het allemaal nog beter. Boshuizen heeft de potentie opnieuw een grote rol in de afdeling te spelen; er zit zoveel talent en ambitie!”

Tenslotte hoort er ook iets gezegd te worden over het nieuwe complex van FC Boshuizen. Er is iets gebouwd waar je vriend en vijand met trots kunt ontvangen. Eigentijds, strak en ruim zijn zomaar wat steekwoorden. Een waardige accommodatie voor een eersteklasser.

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Roijer, Doyan, Neuteboom, Nandkoemarsing, Koc, M’Faume, Gangadin, Marengo, El Ousrouti, Van Engel (Noslin).