HomeLFCLFCChristian Barros: ,,We moeten elkaar nog meer gunnen"

Christian Barros: ,,We moeten elkaar nog meer gunnen”

-

artikel image boshuizen(Zondag, 1B)- FC Boshuizen heeft voor de eerste keer dit seizoen verloren. Nota bene de nieuwkomer in de eerste klasse, Magreb’90, was aan de Boshuizerkade met 0-1 te sterk. Heerste er een stukje onderschatting of was de Utrechtse ploeg, die in vijf jaar tijd van de vijfde naar de eerste klasse steeg, werkelijk zo goed?

Boshuizen sep 2012Christian Barros, middenvelder van Boshuizen, dacht het antwoord te weten. Volgens hem was het een combinatie van onderschatting en kwaliteit van de tegenstander. ,,We hadden een overwinning verwacht”, aldus Barros. ,,Inderdaad, omdat het een promovendus is. Maar goed, zij hadden ook nog niet verloren. En ik moet zeggen: ze hebben een positieve indruk op mij achtergelaten. Ze hebben veel buitenlandse jongens in hun team rondlopen en die kunnen heel aardig voetballen. Daarbij gunden ze elkaar alles.”

Met dat laatste had FC Boshuizen zelf de gehele wedstrijd nog wat moeite. ,,We moeten elkaar nog meer gunnen. Het wordt af en toe wel gedaan, maar het kan dus nog meer. Dat was misschien wel het verschil tussen beide ploegen.”

Toch hadden de gastheren in de eerste tien minuten al drie heel goede kansen. Onder meer Marciano Gangadin kwam met een schot dat op de buitenkant van de paal belandde. Na de openingsfase kwam de ploeg van Mario Koswal meer in de problemen. Doordat Magreb een verdediger doorschoof naar het middenveld, ontstond er een overtalsituatie. ,,En daar hadden we erg veel moeite mee. Het is ons niet gelukt om dat onder controle te krijgen.”

Boshuizen sep 2012 2

Binnen twintig minuten kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. ,,Het is zuur op dat moment, maar we moesten verder. Magreb combineerde goed en er zaten duidelijk automatismen in. Je zag dat zij al jaren met elkaar spelen. Er zat snelheid in het spel en de bal werd een of twee keer geraakt. Ook dat is wellicht nog niet aanwezig bij ons. We hebben zoveel nieuwe spelers erbij gekregen, dat we elkaar af en toe nog moeilijk kunnen vinden. Van de selectie van vorig seizoen zijn er volgens mij nog maar drie basisspelers over.”

Overigens werd Barros bij rust gewisseld. Niet omdat hij zo slecht speelde, maar uit voorzorg voor een tweede gele kaart. ,,Ik kreeg namelijk een vrij opmerkelijke gele kaart in de eerste helft. Bij een luchtduel ging mijn tegenstander liggen. Er was verder niets aan de hand, maar de scheidsrechter dacht dat ik een klein elleboogje uitdeelde. Dat was helemaal niet zo. Dus ik vroeg aan mijn tegenstander of het echt zo was. En die zei dat er niets aan de hand was.”

Barros moest desondanks toch op de bank plaatsnemen. ,,Ik begreep de beslissing van de trainer wel. Ik had als trainer hetzelfde gedaan in zo’n situatie. Ik had al een gele kaart op zak en de scheidsrechter floot heel raar, waardoor hij bij elke pietluttige overtreding een tweede gele kaart zou kunnen geven. En als je je wilt terugknokken in de wedstrijd, moet je niet met tien man komen te staan. Natuurlijk baal je ervan dat je niet verder kunt spelen, maar het is op dat moment niet anders.”

Barros vervolgt: ,,De tweede helft hebben we weinig meer gecreëerd. We zijn alleen nog maar gevaarlijk geworden uit corners en vrije trappen. Het was een ongelukkige wedstrijd voor ons en er werd totaal niet gecommuniceerd achterin. Misschien was het wel een totale off-day van onze kant. In tegenstelling tot vorig seizoen zijn we wel constanter geworden. Bovendien hebben we tot nog toe weinig doelpunten tegen gekregen. We worden steeds meer een team. Het gaat allemaal wel goed komen met ons.”

Ondanks de nederlaag blijft FC Boshuizen de tweede stek bezetten. Volgende week gaan de Leidenaren op bezoek bij nummer vier Neptunus-Schiebroek, eveneens een goede ploeg, dit keer winnend van Nieuwerkerk (0-1).

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Maksimovas, Neuteboom, Dogan, Nandkoemarsing, Barros, Koc, M’Famme, Gangadin, El Ousrouti, Said.