vrijdag, april 26, 2024
HomeLFCLFCWeer speler van FC Boshuizen naar BVO

Weer speler van FC Boshuizen naar BVO

-

TS-FCBOSHUIZENDe komende week wordt nog spannend. Hoe komen de selecties eruit te zien voor volgend seizoen? Wie blijft zijn club trouw, wie wil hogerop, wie wil terug naar zijn ‘eigen’ cluppie en wie stelt de beslissing tot de laatste dag uit? Leidenamateurvotebal.nl zal een en ander nauwgezet volgen en een overzicht zal zeker volgen, voorzien van commentaren.

Bij FC Boshuizen zal Giovano Godeken, door het gros aangesproken met ‘Gio’, in elk geval niet terugkeren. Frans Stouten stelt trots dat Godeken na Mendes Rodrigues (ADO) de tweede speler is van Boshuizen die een avontuur aangaat met een BVO. Reden om er even een belletje aan te wagen.

Gio, je gaat het betaalde voetbal in. Wanneer heb je je in de kijker gespeeld?

,,Ik ben door mijn zaakwaarnemer terecht gekomen bij FC Dordrecht. Ik heb daar een onderlinge wedstrijd mogen spelen en kennelijk was men wel tevreden, want ik heb een amateurcontract kunnen en mogen tekenen. Ik speel dus volgend seizoen dichterbij huis. Ik ben namelijk woonachtig in Rotterdam en zie dit als een enorme uitdaging om mij verder in de kijker te spelen. Komend seizoen wil ik doorbreken.”

Met welk gevoel verlaat je Leiden en FC Boshuizen in het bijzonder?

,,Ik heb het lange tijd goed naar mijn zin gehad. De resultaten waren fantastisch en we stevenden af op de titel. Helaas is het niet gelukt om de titel te pakken en ook heeft de nacompetitie ons ook niet kunnen helpen. Daar heb ik best even mee gezeten, maar nu eigenlijk niet meer. De laatste maanden had ik het minder naar mijn zin. Ik snapte lang niet altijd wie er werd opgesteld en we raakten volledig de weg kwijt.”

Hoe kan het volgens jou dat je zo’n riante positie hebt verspeeld?

,,Ik weet het echt niet. Het liep niet meer. Iedereen binnen en buiten de club vond het onvoorstelbaar dat het alsnog mis ging. Ik dus ook. Wat ik al stelde, ik denk dat er teveel veranderingen zijn doorgevoerd. De jongens met wie het wel liep, kwamen plots op de bank terecht. Dat is jammer, want we hadden het zeker kunnen afmaken. Ik had heel graag een titel op zak gehad. Staat toch mooi op je CV; kampioen worden en hoofdklasse spelen. Als senior ben ik nooit kampioen geworden. Enkel in de A-jeugd bij Spartaan’20 in Rotterdam heb ik dat mogen meemaken. Ik ben ook bang dat spelers ook al bezig waren met hun vertrek. Boshuizen verliest een aantal spelers. Ik begreep later ook dat er voor Garry (Mendes Rodrigues, red), Nelson (Monteiro, red.) en mijn persoontje interesse was. Dat had ik niet eerder gehoord via de club. Wie dat waren? IJsselmeervogels, FC Lisse, Ter Leede en nog wat andere clubs. Jammer dat ik dat niet eerder wist. Maar goed, ik krijg nu de kans bij FC Dordrecht en die wil ik met beide handen aangrijpen.”

Wanneer gaat de bal voor jou weer rollen?

,,In Dordrecht wordt er 8 juli weer gestart. Ik weet nog niet heel veel van de club, maar dat komt snel goed. Er spelen al wat vrienden van mij daar. De presentatie en de rondleiding zijn mij in elk geval uitstekend bevallen. Misschien is dit het begin van een voetballoopbaan. Ik ben pas 22 dus ik heb nog wel even. En verder bewaar ik de mooie herinneringen aan Boshuizen, ook al zijn die niet van de laatste maanden.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read