vrijdag, april 26, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsDe Kooltuin verrijkt met nieuwe kleedaccommodatie

De Kooltuin verrijkt met nieuwe kleedaccommodatie

-

ts rijnvogelsZaterdag 9 juni 2012. Het is dat de kalender de waarheid aangeeft, anders zou je jezelf tijdens een oktoberdag wanen. In het grijze zwerk jaagt Jan de Wind (helaas weer in te goede vorm) de wolken over De Kooltuin. De trouwe diehards zijn vroeg in touw en tuigen – tegen beter weten in – het sportpark op. Gelukkig blijkt Pluvius een ATV dag te hebben. Van de zon was voortijdig bekend dat deze ook een snipperdag had geboekt, dus moest de jaarlijkse familiedag op De Kooltuin het (alweer) zonder haar warme en gouden stralen doen. Waarom nou juist op deze jaarlijks zo gezellige slotdag van een voetbalseizoen waaraan velen weer veel plezier hebben beleefd?

Het is of de weergoden de organisatoren van de familiedag in hun zwartboek hebben opgetekend. Nadat een aantal jaren geleden de eerste editie van deze dag van ‘Ouwe Jongens Krentenbrood’ mede dankzij het weer, een groot succes was, bleek in de jaren daarna dat zij hun kruit hadden verschoten. De roetpot werd hiermee gevuld en van daaruit wordt er jaarlijks grif roet in het Rijnvogel-familiedag eten gestrooid. Maar gelukkig zijn Rijnvogels geen zwartkijkers, dus ging de traditionele dag hoe dan ook ‘gewoon’ door.

Geen zonnig terras. Geen tap en catering buiten. In de gezellige in oranjesferen uitgedoste kantine moest de inwendige mens zich laven. Maar een liefhebber van een pannenkoekje kon altijd nog bij Truus terecht, die in een luw hoekje haar baksels voor de gretigen met volle overgave produceerde. Onze ‘muntendames’ Thessa en Dikkie hadden in de hal van de kantine een veilig heenkomen gezocht. Had de oorspronkelijke datum van 2 juni gehandhaafd kunnen blijven, was de buitenboel vast nog levendiger geweest. Maar de beslissingswedstrijd die het eerste elftal de week er voor moest afwerken, noopte de organisatie om het evenement een week te verschuiven.

De twee eerste weekenden van juni hadden er twee van het meest feestelijke soort kunnen zijn. Het eerste weekend leek alles in zich te hebben, maar het echte feest- promotie naar de hoofdklasse – bleef toen jammer genoeg uit.
Het tweede weekend in juni had in elk geval ̩̩n feestelijke vastigheid in het programma staan: de opening van de nieuwe kleedkamers. Toch werd het Рweer of geen weer Рeen geslaagd evenement. Het begon op woensdagavond met de wedstrijden die op de jaarveiling werden gekocht. Dikke pret. Donderdagavond werden in een volle kantine de kaarten vrolijk geschud en op vrijdagavond was het klutstoernooi een ware happening met een lekker sfeertje na afloop. De proloog was sowieso al succesvol.

Op de familiedag zelf was het moment suprême natuurlijk de opening van het nieuwe kleedgebouw waarin ook een massage- en fitnessruimte aanwezig zijn. Ruime materiaalberging is er voldoende aanwezig. Een verrijking voor het sportpark. Voorzitter Niek Jan van Kesteren was dan ook trots toen hij voor de officiële opening kort het woord nam.,,Het is mede dankzij de vrijwilligers in onze mooie vereniging dat dit tot stand is gekomen”, prees hij de inzet van de noeste werkers vanaf het begin van het strippen van de oude kleedkamers tot aan het tot stand komen van het nieuwe gebouw.

Twee mannen zwaaide hij speciale lof toe: Frans Houwer en Kees van Kampen. ‘Jullie hebben hier heel, héél veel uren in gestoken en dat verdient een enorme waardering’, stak hij het onvermoeibare duo de loftrompet. Vervolgens ontving de preses in grote dank een cheque van Chris Warmenhoven van Architectenbureau Stol. Eerder al was Chris de bedenker van ons mooie clubgebouw. Tijd nu om de openingshandeling te verrichten en na een welgemeend: ‘wat zijn jullie een mooie vereniging’, opende een lachende wethouder Willem van Duijn de nieuwste aanwinst. Weer een om trots en vooral ook zuinig op te zijn!

Piet van Kampen, FC Rijnvogels

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read