Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Marciano Weidum klopt weer op de deur

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

artikel image Rijnvogels 1FC Rijnvogels heeft de weg verder omhoog ingezet. Vanaf eind oktober werd enkel nog verloren van Alexandria’66, maar voor het overige hebben de Katwijkers het vertrouwen gekregen om er alsnog een fraai slot van te maken na een desastreuze start van de competitie. Van DSO werd zaterdag gewonnen, waardoor de tweede en derde plaats in zicht zijn en de papieren voor de tweede periodetitel in handen zijn van de formatie van Marchel den Haan.

Niets wees erop dat FC Rijnvogels drie punten zou mogen bijschrijven na een bezoek aan DSO. Halverwege leidde de ploeg van Katwijker Piet van Duijn met 2-0 en dat was nog een zuinige afspiegeling van de verhoudingen. Na de pauze kwam de ploeg van Marchel den Haan als herboren terug in de wedstrijd om uiteindelijk de achtste seizoenszege in de wacht te slepen (2-3). Trainer Den Haan (net als collega Van Duijn ook terug te horen via een podcast in een eerder bericht op onze website)  sprak over een verschil van dag en nacht. ,,In de eerste helft kwamen we overal net een stap te laat. Ik vond onze instelling belabberd. Met 2-0 werden we in leven gehouden. Zij hadden ons al kansloos kunnen laten, maar de schade viel nog mee.”

Met wat omzettingen en met Emiel Buntsma voor de geblesseerde Mo Moudou kreeg Rijnvogels na rust vat op de tegenstander. Stefan Schaafsma scoorde vanaf de stip na een handsbal en Marciano Weidum zorgde voor evenwicht. Carl Krayenoord bracht de glimlach met de laatste treffer van de middag volledig terug op de Katwijkse gezichten.

Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

FC Rijnvogels: Zwaan, Varkevisser, Schoneveld, Schaafsma, van Wijk (82: Ouwehand), Moudou (46.Buntsma), Weidum, van der Horst (op archieffoto, speler weer van grote waarde voor zijn team), Krayenoord, Van Es (88: van Rijn), Miranda.

Een dag na de met veerkracht gespeelde wedstrijd voelt onze redactie Weidum aan de tand. De aanvaller is terug van weggeweest en kan wel eens een extra prikkel zijn voor FC Rijnvogels om verdere stappen te zetten.

Je hebt weinig gespeeld in de eerste seizoenshelft. Wat scheelde eraan?

,,De eerste drie of vier wedstrijden was ik erbij. Daarna was ik even weg i.v.m. een vakantie en vervolgens kreeg ik een blessure. Eerst vanuit mijn rug, maar dat trok door naar mijn knie. Via fysiotherapie ben ik er bovenop gekomen, maar daardoor heb ik wel veel duels moeten missen. Allesbehalve leuk voor een voetballer, want je wilt spelen. Toch ben ik niet buiten de groep geraakt en nu ben ik verschrikkelijk blij om er weer bij te zijn. Ik heb heel veel zin in de duels die nog komen gaan.”

Hoe fit ben je ondertussen?

,,Met de fitheid zit het wel goed. Enkel mis ik nog wedstrijdritme, maar dat hoofdstuk komt ook wel goed, hoor. Ik heb negentig minuten mogen spelen en dat zet zoden aan de dijk. In de voorbije maanden viel er immers veel weg door de kou en de sneeuw. Dat ik wedstrijd mis, heb ik teruggezien aan een gemiste kans. Anders had ik er twee gemaakt. Normaal gesproken zijn dat soort kansen wel aan mij besteed.”

De voorste linie van FC Rijnvogels is de laatste maanden meer op dreef. Ondanks het feit dat je vorig seizoen veel scoorde, ben je niet zeker van je plaats.

,,De concurrentie is inderdaad groot. Nu kon Mitchel Beijersbergen niet spelen vanwege een schorsing, dus was er plek voor mij. Normaliter sta ik centraal in de aanval, maar nu mocht ik spelen vanaf rechts. Dat is overigens een positie waarop ik eerder heb gespeeld. Ik zal er alles aan doen om te spelen, maar we hebben meerdere smaken. Dat is alleen maar goed voor het niveau.”

Hoe verklaar jij dat er zoveel verschil zat in de eerste en tweede helft?

21 Rijnvogels voetbal,,In de eerste helft lag onze linkerkant vaak open. Varkevisser trok vaak naar het centrum en dat liep niet geheel gesmeerd. Later ging dat wel goed en kon hun linksback niet meer in dat gat duiken. Onze voorhoede kreeg ook veel meer grip in de tweede helft. Gelukkig maar, want de eerste helft was barslecht en het leek haast een kopie van vorig seizoen. Toen kregen we een oorwassing te verwerken en stonden we in de rust al dik achter. Gelukkig viel de schade nu nog wel te repareren.”

Jullie lijken opeens over te lopen van zelfvertrouwen. Een hoge klassering zit er alsnog in.

,,Het vertrouwen is eigenlijk nooit weggeweest. Er wordt keihard gewerkt en de laatste maanden worden we daarvoor beloond. In de rust keerden onze gedachtes terug naar vorig seizoen. Nu waren we vastberaden om de rug te rechten en om terug te klimmen in de wedstrijd. De wedstrijd zou in ons voordeel worden beslist, dat leefde absoluut in de pauze. Na de 2-1 uit een penalty nam het geloof in een goede afloop enkel maar toe.”

Tegen BVCB kunnen jullie alvast een prijs pakken. Dat is het eerste doel, maar verder?

,,Zeker. Jammer dat die wedstrijd nog wel even op zich laat wachten, maar we hebben het in eigen hand. Verder willen we blijven winnen, maar de titelstrijd hebben we zeker  niet in eigen hand. Smitshoek zou ons wat dat betreft moeten gaan helpen. We zien het wel, we doen in elk geval weer mee in deze eerste klasse.”

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten