HomeFC RijnvogelsInterviews RijnvogelsRijnvogels pakt punt op nare middag

Rijnvogels pakt punt op nare middag

-

artikel image Rijnvogels 2FC Rijnvogels wist dit weekend vrij onverwachts in de laatste minuten een punt uit het vuur te slepen, nadat de nummer vier van de ranglijst eerder met 3-2 achter had gestaan bij Nootdorp. De formatie van Marchel den Haan kwam bovendien na een half uur met tien man te spelen, door het neerhalen van een doorgebroken speler. Voor die actie kon Orlando Ouwehand inrukken.
De belangrijkste man aan de kant van Rijnvogels was zaterdag Carl Krayenoord, die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Reden genoeg om even te praten met de spits van de Katwijkers.

Hoe voelde het voor de aanvaller om twee doelpunten te maken?
Krayenoord: ,,Het voelde wel erg goed om belangrijk te zijn voor de ploeg. Om dan uiteindelijk nog een punt te pakken, is erg knap. Daarvoor verdienen wij als ploeg een compliment. Twee weken geleden was ik nog geblesseerd en vorige week ben ik nog heel even ingevallen, dus het is wel even een opsteker. Ik laat zien dat ik erbij hoor.’’

De bezoekers, die het zonder een aantal belangrijke spelers moesten stellen, begonnen dramatisch aan de wedstrijd. De verdediging ging al vroeg in de eerste helft in de fout bij de 1-0: er was miscommunicatie achterin tussen twee spelers, waardoor een aanvaller van de thuisploeg gemakkelijk kon scoren. Vervolgens kon Krayenoord na een goede actie gelijkmaken, maar niet veel later sloeg Nootdorp opnieuw toe: 2-1.

Wesley van Wijk, geschorst voor deze wedstrijd, zag het duel vanaf de kant en had na de 1-1 het gevoel dat de ploeg door moest drukken. ,,Dat deden we ook wel, maar als je dan een goal om de oren krijgt, wordt het lastig. Je zag echter dat de jongens er vol voor gingen. Alles zat er vanaf dat moment nog in. Na de rust zag je ook echt dat het geloof er was.’’

Foto’s van Piet van Kampen van de wedstrijd Nootdorp – FC Rijnvogels,17 maart 2012

Dat resulteerde ook in de verdiende 2-2 van Yuri van Es, die de bal uit een vrije trap – na het breed leggen door Emiel Buntsma – met een strak schot achter de doelman schoot. De Rijnvogels leken vervolgens op jacht te gaan naar de winst, maar het werd onderbroken door een treurig moment. Vijfentwintig minuten voor tijd brak de keeper van Nootdorp zijn scheenbeen, nadat hij wat ongelukkig bij het uitrappen de schoen van Marciano Weidum raakte. Van Wijk: ,,Daar kon Marciano weinig aan doen. De keeper liet de bal iets van zijn voet rollen, dus Marciano gaf druk. Net toen de doelman de bal uit wilde trappen, kwam Marciano eraan. Met zijn been kwam hij toen tegen de onderkant van zijn noppen aan.’’

De keeper van de thuisploeg werd vervolgens met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Daardoor heeft de wedstrijd ook zeker een half uur stil gelegen. Na de hervatting kwam Nootdorp wederom op voorsprong, maar Krayenoord zou zorgen voor een puntendeling na goed doorkoppen van Eef Schoneveld. Daarmee scoorde de spits van Rijnvogels zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Krayenoord: ,,We gingen alles of niets spelen. Dan moet je een beetje geluk hebben en dat kregen we ook. We hebben vandaag goed gestreden en als we met elf man hadden gespeeld, hadden we van deze ploeg gewonnen. Ik denk wel dat de onderbreking ons parten heeft gespeeld. We waren aan het einde van onze krachten en de spieren waren flink bezig. Als je dan volledig warm bent en eigenlijk niet snel daarna stopt, worden je spieren helemaal verstijfd.’’

Op de vraag of spelers tevreden zijn over de aangetrokken spelers in de zomer, reageerden beiden niet heel anders. Van Wijk: ,,Ik denk dat het wel goede jongens zijn, aangezien ze zelf hoofdklasse spelen of zoals Robbert Susan zelfs topklasse. Ik ken ze verder niet hoor, maar we zullen volgend seizoen een aardige selectie hebben. Bovendien heeft tachtig procent van de spelers al toegezegd dat ze volgend seizoen willen blijven.’’

Kraayenoord: ,,Ik ken er eigenlijk maar één. Die heeft met mij samen nog bij Quick Boys gevoetbald. De rest zullen we moeten afwachten, maar het zullen absoluut goede aankopen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in volgend seizoen, maar misschien kunnen we nog wel een periodetitel halen en voor een stunt zorgen. Dat is jammer genoeg allemaal nog wat ver weg.

Volgend weekend ontvangt Rijnvogels op eigen bodem ‘angstgegner’ RCL, waartegen eerder dit seizoen met 3-0 van werd verloren. Daarna kwam de ommekeer onder de nieuwe trainer en werden er nog slechts twee wedstrijden verloren.

FC Rijnvogels: Zwaan, Moudou, Schoneveld, Schaafsma, Ouwehand, Weidum (76. Parlevliet), Van Es, Van der Horst, Krayenoord, Buntsma, Miranda (46.van Rijn).

Scores: Yousoufi 1-0, Krayenoord 1-1, Verschoor 2-1, Van Es, 2-2, Verschoor 3-2, Krayenoord 3-3.