Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsKers weer niet op de taart voor FC Rijnvogels

Kers weer niet op de taart voor FC Rijnvogels

-

ts rijnvogelsKatwijk- Weer was FC Rijnvogels in de nabijheid van de Hoofdklasse en opnieuw ging het fout. Achilles Veen werd in de eerste helft veelal onder de voet gelopen, maar doelpunten bleven uit. Na de pauze betaalden de mannen van Marchel den Haan en Huig Hoek de tol voor de improductiviteit (0-2).

Het hunkeren naar Quick Boys als tegenstander blijft aan, maar voorlopig heeft de nieuwe trainer, Hein van Heek,  na de zomerstop een eersteklasser onder zijn hoede.
De wrange smaak van het mislopen van promotie naar de Hoofdklasse kwam drie jaar geleden als een vuistslag aan bij Rijnvogels. RVVH scoorde in de blessuretijd en in de verlenging ging het helemaal fout voor de Katwijkers. Afgelopen zaterdag lagen er opnieuw serieuze kansen om de stap nu wel te zetten, maar omdat er gewonnen moest worden en doelpunten uitbleven van Katwijkse makelij bleef de Hoofdklasse nu verder uit zicht.

Het zag er allemaal gelikt en veelbelovend uit op de Kooltuin. Het weer was prima, circa 1500 mensen omzoomden het veld en de organisatie was tot in de puntjes verzorgd.
Enkel moesten de elf roodwitten het karwei nog klaren en dan zou het feest compleet worden.

Rijnvogels startte vol overgave, gedreven en zonder enige schroom of bibberbenen. Vanaf de start wankelde Achilles, dat aan een gelijkspel genoeg had vanwege een beter geboekt resultaat tegen VVGZ (5-0, om een doelpuntloos gelijkspel van Rijnvogels tegen de Zwijndrechters). De nummer elf uit de Hoofdklasse B kende roerige maanden. Uit de laatste negen competitieduels kwam de ploeg tot een schamel totaal van welgeteld één punt, resulterende in een recente trainerswissel.

De thuisploeg had lak aan de besognes van de gasten en kregen kansen om de tegenstander in grotere verlegenheid te brengen. Spits Carl Krayenoord schoot, na een paar minuten, rakelings over en de sterk spelende Dirk Varkevisser bekroonde als rechtsback bijna een rush over zestig meter. De grootste kans was overduidelijk voor Michael Miranda. De flankspeler liep er twee verdedigers uit en kon de hoek uitzoeken, maar liep met zijn inzet vast op het uitgestoken been van doelman Ferdi Kwetters. Even later kreeg Miranda een nieuwe kans en het was een wonder dat de 0-0 niet van het scorebord werd geknald.

De meegereisde Veners legden zich al min of meer neer bij degradatie. Zij oordeelden naar het spelbeeld met uitspraken als ‘zij zijn veel beter’, en ‘geen schande om van die gasten te verliezen’.

Hoekschop na hoekschop volgde voor de gastheren en Mo Moudou leek dan eindelijk de 1-0 af te drukken. De sluitpost lag al verslagen op de grond, maar de inzet van de middenvelder ging naast. De ploeg van Ramon van Haaren stelde daar amper iets tegenover.

En toch ging het alsnog fout voor FC Rijnvogels. Een noodzakelijk geworden wissel, Orlando Ouwehand haalde geblesseerd de rust, pakte verkeerd uit. De Katwijkse tang ging open en Achilles toonde opeens aan zelfstandig ook te kunnen overleven. Na een prima aanval knikte aanvalsleider Roel van Delft raak. Even later kwam hij als winnaar uit de bus in een duel met Eef Schoneveld en Varkevisser. Laatstgenoemde leek het laatste zetje te geven, maar de aanvaller verdiende de egards.

De 0-1 was al praktisch dodelijk, maar de 0-2 zorgde voor een definitieve overgave aan Katwijkse zijde. Weer geen Hoofdklasse en weer had het erin gezeten. Trainer den Haan vertaalde de teleurstelling in bakkerstermen. ,,De taart was keurig opgebouwd, de kers lag op het veld, maar we kregen dat ding er niet op. Heel jammer, want we zijn van ver gekomen en dit had de bekroning moeten worden.”

FC Rijnvogels- Achilles Veen 0-2 (0-0). 63. Van Delft 0-1, 69. Varkevisser 0-2 (e.d.). Scheidsrechter: Bakker. Toeschouwers: 1500.
FC Rijnvogels: Zwaan, Varkevisser, Schoneveld, Ouwehand (46. Van Es), Van Wijk (58. Guijt), Moudou, Van der Horst (66. Buntsma), Sam Sin, Beijersbergen, Krayenoord, Miranda.

Bron: Leidsch Dagblad/ HK