vrijdag, april 19, 2024

Robbert Susan blijft toch op De Krom

-

FC Rijnvogels zal volgend seizoen toch geen gebruik kunnen maken van de diensten van Robbert Susan. Eerder liet de technische middenvelder weten speeltijd te willen hebben en gaf hij aan topklasser Katwijk te verlaten en richting de Kooltuin te gaan. Na een aantal sterke optredens in de basis bij de oranjehemden en positieve geluiden van zijn trainer en vanuit zijn huidige club wil Susan alsnog gaan voor zijn kans in het seizoen 2012-2013.

Genoeg reden om even verhaal te halen bij de ex-UDO speler. ,,Uiteindelijk heb ik puur gekozen voor mijn eigen ontwikkeling. Bij Katwijk kan ik verder groeien en de trainer (Cees Bruinink, red.) wilde me uiteindelijk graag behouden, omdat hij in zag dat ik het niveau goed aan kan. Dit is een geweldige club en ik wil mezelf de kans niet ontnemen. Ik krijg vaak te horen dat ik altijd maar voor anderen bezig ben, maar nu heb ik eens voor mezelf gekozen.”

Voor eersteklasser Rijnvogels een teleurstelling, maar Susan was transparant vanaf het moment dat hij toch ging twijfelen aan zijn gemaakte keuze. ,,Ik heb Peter de Koning (Technische Commissie, red.) direct op de hoogte gesteld van mijn twijfels en dat werd op prijs gesteld. Er was teleurstelling over mijn uiteindelijke besluit, maar ook begrip. Hij had ook gehoord dat ik lekker draai bij Katwijk en kon zich vinden in mijn motivatie. Misschien komt het er ooit nog van, zo denk ik en Peter ook. Dat is nu eenmaal het voetbalwereldje. We komen elkaar vast weer eens tegen.”

Bruinink liet al weten in zijn nopjes te zijn met het feit dat Susan zich bedacht heeft. ,,Het heeft even geduurd dat ik Bruinink heb kunnen overtuigen, maar nu dat eenmaal het geval is kan ik met vertrouwen richting het volgende seizoen toe gaan werken. Dan maak ik wel de hele voorbereiding mee en dat is al een groot voordeel ten opzichte van dit seizoen. Ik had al een vakantie gepland en kwam meteen op achterstand met de groep en werd pas later fit. Het is lekker om te horen dat hij stelt dat als ik zo speel als in de laatste wedstrijden er geen trainer is die om mij heen kan. Dat doet natuurlijk wel wat met je. Ik wil slagen bij Katwijk. Een eerlijke zaak, toch? Ik ben het type dat gelooft in het principe een man een man, een woord een woord. Ik heb in dit geval enkel een keer te vroeg een besluit genomen. Maar niemand kan achteraf mij het verwijt maken dat ik geen open kaart heb gespeeld.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read