Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsSpijkenisse trapt deukje in periodetitel van FC Rijnvogels (incl foto's)

Spijkenisse trapt deukje in periodetitel van FC Rijnvogels (incl foto’s)

-

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- Wat theoretisch vrijwel zeker was, moest in de wedstrijd tegen het eveneens ongeslagen Spijkenisse in de praktijk worden gebracht. De eerste periodetitel binnen halen en daar liefst een extra glans aangeven. De prijs die de Vogels nauwelijks meer kon ontgaan is er, maar de mannen uit de Rijnmond verstierden een voorlopige hosannastemming na afloop van het met 1-3 verloren duel. De eerste nederlaag van dit seizoen.

Sander van der Horst – uiteraard teleurgesteld – na afloop: ‘Het is jammer en stom dat wij door eigen fouten na de rust hebben verloren. Eerst die te korte terugspeelbal waaruit de penalty ontstond en daarna de fout van Stefan (Schaafsma). Schaafsma zelf: ‘Het was inderdaad een stomme fout van mij. Ik speelde tekort terug en kon daarna niet meer herstellen. Jammer’. Hiermee zijn de momenten aangegeven waarop de eerste nederlaag van de Rijnvogels een feit werd. Want nadien zat er niet meer in wat er in eerste helft nog wel in heeft gezeten, maar er niet uitkwam. Dat doelman Peter Messemaker uitgleed bij een ongevaarlijk ogende voorzet en derhalve Shane van den Engel een simpele 0-3 mocht laten aantekenen, deed niet meer ter zake. Evenals de ‘eretreffer’ kort voor het scheiden van de markt. Mitchel Beijersbergen kon er met zijn teamgenoten nauwelijks een feestje van maken. Na de toch wel als deceptie aan te merken nederlaag, kwam pas later op de dag – en in de avond – wel degelijk het besef dat er alsnog iets te vieren viel.

{moduleid=[577]}

De eerste helft gaf een beeld van een wedstrijd tussen twee ongeslagen teams die niet voor niets de minste tegendoelpunten hadden. Beide defensies heersten en veel kansen werden er niet of nauwelijks weggegeven. De inzet en strijdlust was aan beide zijden optimaal waardoor er zich een levendig duel ontspon. Doelpunten bleven echter uit al waren de wit-groenen er na vijf minuten al dichtbij maar het doel van Messemaker bleek een halve meter te smal. Het evenwichtige duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld tot na een half uur. Toen drongen de gastheren meer aan om een gat in de ijzersterke afweer van Spijkenisse te vinden. Zo dit al gevonden werd pareerde doelman Dyron bijl een snoeiharde inzet van Mitchel Beijersbergen en zag nadien een halve omhaal van hem voorlangs gaan. Bij een snelle counter waagde Peter Messemaker zich tot aan de zijlijn uit zijn doel een gleed het leer – ongelukkig- met de hand vallend over de zijlijn. Geel voor de geel geklede doelman. De vrije trap die hieruit volgde draaide gevaarlijk in maar de doelman voorkwam met een reflex de op dat moment onverdiende voorsprong voor de gasten. Een levendige en van Rijnvogelzijde betere eerste helft dan vorige week, werd met 0-0 afgerond.

Een duel waarin degene die het eerst zou scoren de beste papieren zou hebben.  Die kwamen al snel in handen van de wit/groenen. Geholpen door persoonlijke defensieve Rijnvogelfouten. De snelle en behendige Ruperto Dorothea maakte vanaf 11 meter geen fout en scoorde de eerste tegengoal van dit seizoen op De Kooltuin. Daarna ontdeed hij zich van Stefan Schaafsma – ´het was mijn fout´- en liet Messemaker vervolgens kansloos. De bezoekers grepen de voorsprong aan om het wedstrijdritme daarna te verstieren. Hun verzorger Flik maakte veel  onnodige overuren om quasi stervende zwanen weer overeind te helpen nadat zij het zoveelste geintje hadden geflikt. Een tacktiek die begrijpelijk is, maar het leuke van een sportief duel ontzenuwt. Een opstootje na de zoveelste theatrale val van een wit-groene paste niet in het scenario. De zaken leken gedaan, vooral toen de Katwijkse doelman uitgleed om een ongevaarlijke voorzet te onderscheppen, 0-3. Voor Van den Hengel een simpel uitpakken van een surprise. Dat Mitchel Beijersbergen in de slotfase in het door arbiter Roozeboom goed geleide duel nog iets terugdeed, mocht geen naam meer hebben. Goed voor zijn plekje op de topscorerslijst. De aanvalsmachine van de Vogels haperde vandaag. De defensie moest na aanvankelijk de zaken onder controle te hebben, drie bressen in het op eigen terrein ongeschaade blazoen toe staan. Tegen een tegenstander die tot de betere van dit seizoen kan worden gerekend.

FC Rijnvogels, P.Messemaker, D.Varkevisser, J.Zandbergen, S.Schaafsma, (69. E.Buntsma), W.v.Wijk, Y.v.Es. , (69. N. Hogewoning),  S.v.d. Horst, P.v.d.Breggen, M.Beijersbergen, C.Krayenoord, B. Mourits.