Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Compleet Bernardus overtuigend langs gehavend Docos

ALV artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

ts-docosAls je als nummer elf van de ranglijst de nummer zes een pak slaag geeft, mag dat voor de buitenwereld als een verrassing klinken. Voor Bernardus-aanvaller Bas van Heerdt was dat het niet. Volgens hem mag er nu Bernardus weer compleet raakt, nog het nodige van de oranjehemden verwacht worden.

,,We kunnen nu eindelijk gaan bouwen”, zei Van Heerdt na afloop van de 6-2 overwinning. ,,We zijn nog tot leuke dingen in staat. Met dit team horen we niet in de onderste regionen thuis, zeker als je ziet dat Docos zesde staat.”

Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner

De situatie bij Bernardus staat haaks op de problemen bij Docos, dat steeds dunner in zijn spelers raakt. In Hazerswoude-Rijndijk moest trainer Ton van der Bijl om uiteenlopende redenen zes basisspelers missen. ,,Door werk, blessures en vakanties”, baalde Van der Bijl. ,,Dit is waar ik bang voor was. We hebben het qua afwezigen nog niet zo erg gehad als vandaag. Erg balen.”

In de eerste helft kon Docos nog redelijk partij bieden. De 2-1 vlak voor rust kwam echter als een mokerslag binnen. Toen Bernardus na de thee ook gelijk 3-1 maakte, was het verzet definitief gebroken. ,,In de slotfase waren ze het echt helemaal kwijt”, zei Van Heerdt, die zelf niet tot scoren kwam. Zijn ploeggenoten Tom van de Velde (2x), Stef Schinagl (2x), Ludo van den Berg en Hendrik Out deden dat wel.
Voor Docos maakte Stefan Schriek de 1-1 en vlak voor tijd de 6-2. Van der Bijl: ,,Een slechte dag. We misten simpelweg teveel spelers.”

Brasserie meelfabriek
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten