Daar mag DoCoS best trots op zijn..

DoCoS
Duke of Oz artikel
Rurh gold artikelbanner

Voor Ricardo van Rhijn volgde afgelopen maand hoogte- op hoogtepunt. Het leidde uiteindelijk tot zijn debuut in het Nederlands elftal, dat met 4-2 van België verloor.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

“Ik vond het eerlijk gezegd al prachtig dat ik bij de voorselectie zat”, blikt de Ajacied terug in Voetbal International. “Moet je nagaan hoe blij ik was toen ik bij de definitieve groep zat. Laat staan dat ik op een basisplaats had gerekend.”

De houding van bondscoach Louis van Gaal verraste hem. “Hij heeft heel duidelijke ideeën over voetbal en discipline en wijkt daar niet van af. En het viel me op dat hij elke speler hetzelfde behandelt, of je nou een beginneling als Ricardo van Rhijn bent of een topper als Wesley Sneijder of Robin van Persie.

“Hij vindt dat alle spelers elkaar moeten kunnen vertrouwen, ongeacht hun leeftijd of status”, aldus de rechtsback, die ondanks de nederlaag tevreden terugkijkt. “Het zijn heel leerzame dagen voor me geweest. Ik hoop dat ik de bondscoach heb kunnen overtuigen.”

 

Aldus de voetbalprimeur.nl. Toch prachtig dat er weer eens en Leidse voetballer is doorgedrongen tot de top van Nederland? ‘Rhijntje’, zijn bijnaam, is Leidenaar (21) en kwam tussen 1996 en 2002 uit voor DoCoS!

OWN artikelbanner
Gerard Bol artikel