Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Daar mag DoCoS best trots op zijn..

Vergulde vos artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Voor Ricardo van Rhijn volgde afgelopen maand hoogte- op hoogtepunt. Het leidde uiteindelijk tot zijn debuut in het Nederlands elftal, dat met 4-2 van België verloor.

 

Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

“Ik vond het eerlijk gezegd al prachtig dat ik bij de voorselectie zat”, blikt de Ajacied terug in Voetbal International. “Moet je nagaan hoe blij ik was toen ik bij de definitieve groep zat. Laat staan dat ik op een basisplaats had gerekend.”

De houding van bondscoach Louis van Gaal verraste hem. “Hij heeft heel duidelijke ideeën over voetbal en discipline en wijkt daar niet van af. En het viel me op dat hij elke speler hetzelfde behandelt, of je nou een beginneling als Ricardo van Rhijn bent of een topper als Wesley Sneijder of Robin van Persie.

“Hij vindt dat alle spelers elkaar moeten kunnen vertrouwen, ongeacht hun leeftijd of status”, aldus de rechtsback, die ondanks de nederlaag tevreden terugkijkt. “Het zijn heel leerzame dagen voor me geweest. Ik hoop dat ik de bondscoach heb kunnen overtuigen.”

 

Aldus de voetbalprimeur.nl. Toch prachtig dat er weer eens en Leidse voetballer is doorgedrongen tot de top van Nederland? ‘Rhijntje’, zijn bijnaam, is Leidenaar (21) en kwam tussen 1996 en 2002 uit voor DoCoS!

Van Marwijk artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten