HomeDoCoSDoCoS interviewsJelmer Teuten: ,,Het is nu toch wel een beetje zorgwekkend’’

Jelmer Teuten: ,,Het is nu toch wel een beetje zorgwekkend’’

-

ts-docos(Zondag, 4A) – Waar de zaterdagtak van DoCoS al wekenlang een zegereeks achter de naam heeft staan, heeft de zondagtak juist een negatieve rij resultaten neergezet. De ploeg van Ton van der Bijl verloor afgelopen zondag namelijk al voor de derde keer in successie. Dit maal moest het de meerdere erkennen in Kickers ’69 (2-0). Toch zat er lange tijd nog een punt in.

,,Ik heb zelfs nog even gedacht aan een overwinning’’, dacht DoCoS-middenvelder Jelmer Teuten bij een 0-0 tussenstand in Leimuiden. ,,Tot de zeventigste minuut leek er niets aan de hand. We groeiden steeds meer in de wedstrijd. Niet dat de 0-1 eraan zat te komen, want dat was zeker niet zo. Maar als er lang geen doelpunten vallen, denk je bij jezelf dat er misschien nog wel drie punten in zitten.’’

Zover kwam het niet, maar tot een punt kwam het ook niet voor de Leidenaren. ,,Zij slaan dan wel toe met een goal. Werkelijk waar een prachtige doelpunt. Vanaf de rand van de zestien pakte hij de bal in een keer uit de lucht. Een goal die hij niet zo vaak in een seizoen maakt, denk ik. Heel erg zuur voor ons natuurlijk. Op zo’n moment in de wedstrijd. ‘’

Nog geen vijf minuten later viel ook de 2-0 er achteraan door een dekkingsfout achterin. ,,We geven het op dat moment gelijk weg. Dan weet iedereen dat het afgelopen is. Erg zonde, want je kan terugkomen in de wedstrijd. Eigenlijk door een slordigheidje in de verdediging geef je eigenlijk al vrij snel definitief de drie punten weg. We kregen tussendoor nog wel kleine kansjes op de gelijkmaker, maar die gingen er helaas niet in.’’

De derde nederlaag achtereenvolgens zet Teuten wel aan denken. ,,Een paar foutjes doen ons de das om in de wedstrijd. Nou was dat tegen dit Kickers  niet het geval. Wij hebben zelf bar weinig kansen gecreëerd hoor. Voornamelijk de afgelopen wedstrijden zat er wel meer in. Tegen Kickers niet; zij waren de terechte winnaar.’’

,,Wij kwamen er op sommige momenten in de eerste helft helemaal niet aan te pas. Wij misten vaak de tweede bal. Zij speelden heel erg aanvallend en daar hadden wij het duidelijk moeilijk mee. Vanaf het begin speelden wij naar voren, maar we zagen al vrij snel dat Kickers beter was. Dus toen is de tactiek omgegooid en zijn we meer verdedigend gaan spelen om via de counter eruit te komen.’’

Overigens stond opvallend genoeg niet Marc van Tongeren tussen de palen bij DoCoS, maar aanvaller Marvin van der Kaay deed dienst als doelwachter. Van Tongeren was afwezig vanwege een blessure. ,,Marvin (van der Kaay, red.) deed het goed. Hij had in het verleden wel eens vaker gekeept en verrichte een aantal goede reddingen.’’

Volgende week komt Warmunda naar de Morsch, maar wellicht moet er eerst even gepraat gaan worden. ,,Dat hebben we al gedaan. Toen zijn er afspraken gemaakt. Maar goed het is een spelletje en daarbij moet het ook een beetje meezitten.  Ik denk dat we wel kunnen winnen van Warmunda.’’