donderdag, april 25, 2024
HomeDoCoSDoCoS interviewsDoCoS (za) veruit de beste in de eerste periode

DoCoS (za) veruit de beste in de eerste periode

-

ts-docos(Zaterdag, 4A) – De zaterdagtak van DoCoS heeft afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden. In eigen huis kwam de ploeg van Joop Lankhaar niet verder dan 1-1 tegen Blauw-Zwart. Er heerste natuurlijk teleurstelling bij de Leidenaren, maar toch zeker ook trots na het veiligstellen van de eerste periodetitel.

,,Er was toch een klein beetje een teleurstelling bij ons’’, stelt DoCoS-aanvaller Maik Groote. ,,We hadden dit helemaal niet zien aankomen na zo’n reeks. Maar wie had nou verwacht dat we na elf speelronden zo dik bovenaan zouden staan en de eerste periodetitel zouden winnen? Dat beseften we na de wedstrijd pas. Het was niet onze beste wedstrijd. Maar 1-1 tegen Blauw-Zwart is helemaal zo slecht nog niet. Al had ik natuurlijk liever gewonnen. De voorsprong op de rest blijft namelijk nog steeds groot.’’

,,We wisten van tevoren waarmee we te maken hadden. Blauw-Zwart is gewoon een lastige tegenstander. Een fysieke ploeg, die goed kan voetballen en sterk is uit standaardsituaties. Alles zag je ook zeker in het veld terug. Zij waren iets feller in de eerste helft en gooiden ook wat meer fysieke strijd in de duels. Maar bovenal ging het gelijk op. Er werden ook maar weinig kansen gecreëerd aan beide kanten. Daarnaast was het veld ook ontzettend slecht.’’

De bezoekers uit Wassenaar kwamen na een kwartier spelen op 0-1 via Boy Houtman, nota bene uit een standaardsituatie (hoekschop). Tien minuten later bracht Melvin van Gent de Leidenaren alweer langszij na een fout achterin bij Blauw-Zwart. Verder gebeurde er maar vrij weinig in het eerste bedrijf. Na de pauze had de thuisploeg dé kans om op voorsprong te komen. Nadat de keeper losliet, had Chris van Empel de 2-1 op de voet, maar hij schoot de bal ongelukkig tegen Groote aan, die op de grond lag. ,,Anders had het een hele andere wedstrijd geworden, denk ik. Nu bleef het de hele tweede helft 1-1.’’

Uiteindelijk had DoCoS met 1-1 ook niet te klagen, aangezien een kwartier voor tijd Chafik Ochan in korte tijd twee keer geel kreeg. ,,We moesten die 1-1 op dat moment verdedigen. Het kan zomaar zijn dat zij nog 1-2 maken. We hebben het uiteindelijk goed vastgehouden. Maar Chafik baalde er wel van.’’

Volgende week spelen de Morschbewoners een derby tegen UVS op de Kikkerpolder. ,,Die wedstrijden moeten we gewoon winnen. Als we dat doen, hebben we het uitstekend gedaan in de eerste seizoenshelft. Toch denk ik dat het na de winterstop anders wordt. Iedere ploeg kent elkaar inmiddels en ze gaan toch op een andere manier spelen tegen ons, voornamelijk de kleinere ploegen in deze klasse, zoals DVC of Wassenaar. Zij zullen zich nog meer ingraven.’’