HomeDerde klasseDoCoSDoCoS (zo.) en Warmunda in balans

DoCoS (zo.) en Warmunda in balans

-

Zondagmiddag 29 januari stond er, gezien de competitiestand, een spannend duel op het programma in de subtop van de vierde klasse A. Het was Warmunda dat op bezoek kwam bij DoCoS. De omstandigheden waren deze middag niet opperbest. Het was koud en het hoofdveld was zeer slecht bespeelbaar.

Ondanks het slechte veld hadden beide ploegen de intentie verzorgd voetbal te spelen, maar dit lukte slechts bij momenten. Beide ploegen traden aan in een 4-4-2-formatie en het was al snel duidelijk dat verliezen vanmiddag geen optie was. Er werd vanuit de organisatie gespeeld en zelden werd er initiatief getoond. Het balletje ging rustig rond en van een scorende intentie was weinig sprake. Het was uiteindelijk DoCoS dat de mogelijkheid kreeg de score te openen. Mark Cerdijn zette zichzelf achter de bal, maar vond de keeper op zijn weg. Bij Warmunda was het vooral de creatieve, aanvallende nummer 10 die het spel verdeelde.

Naarmate de eerste helft vorderde, kroop Warmunda wat meer uit haar schulp en werden steeds meer duels in winst omgezet. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een zwak ingeschoten bal van Danny Broers werd door de keeper van de bezoekers compleet verkeerd beoordeeld en verdween tot ieders verbazing in het doel: 1-0. Heel lang kon DoCoS niet genieten van deze voorsprong en dat was aan de scheidsrechter te danken. Leidsman Wijnand schatte, zoals wel vaker deze wedstrijd, een situatie verkeerd in en kende Warmunda een penalty toe. Die werd onhoudbaar ingeschoten (Yassin Laachach) en de wedstrijd was weer in evenwicht. De wedstrijd kabbelde voort en beide ploegen leken met een gelijkspel te gaan rusten. Vijf minuten voor rust verdiende DoCoS nog een zuivere penalty, maar de leidsman zag hier geen kwaad in.

In de tweede helft was het Warmunda dat gretig van start ging. De ruimtes op het veld werden steeds groter en de uitploeg wist hier dankbaar gebruik van te maken. De 1-2 hing in de lucht, maar DoCoS was niet van plan zich over te geven. In de zestigste minuut werd DoCoS een handje geholpen door de grensrechter, die onterecht voor buitenspel vlagde. Desalniettemin werd de irritatie steeds duidelijker op de gezichten van de thuisspelers, want het wilde maar niet lukken. Vooral aanvaller Stefan Schriek was zichtbaar geïrriteerd. Hij zat totaal niet in de wedstrijd en werd nauwelijks in stelling gebracht. Toch kreeg DoCoS een kwartier voor tijd de kans om op voorsprong te komen. Mark Cerdijn wist het net echter niet te vinden met zijn chocoladebeen.

Beide ploegen leken nu echt genoegen te nemen met een puntendeling, maar ze kregen nog kans op meer. Eerst was het Ralph Schiebroek die zijn goede inzet gekeerd zag worden op de lijn, en in de slotminuut kwam de thuisploeg goed weg na een goed ingekopte bal uit een corner. De 1-1 ruststand was dus tevens de eindstand. Warmunda had dan wel het betere van het spel, maar beide ploegen verdienden niet meer dan een punt. Gezien de kansenverdeling had de brilstand deze middag ook niet misstaan.