HomeDerde klasseDoCoSIs de zaterdagtak van DoCoS nog te stoppen?

Is de zaterdagtak van DoCoS nog te stoppen?

-

ts-docos(Zaterdag, 4A)- VVSB is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om DoCoS, de onderhand serieuze titelkandidaat van de vierde klasse A, een hak te zetten. Desondanks schotelden beide teams op het zonovergoten DoCoS-complex een heerlijke partij voetbal voor. Vooral in de eerste helft lieten beide ploegen op het goed bespeelbare veld verzorgd voetbal zien.

Het verschil tussen beide teams werd gevormd door Maik Groote en Melvin van Gent, de snelle en gehaaide buitenspelers, waar DoCoS dit seizoen de beschikking over heeft. Opvallend is natuurlijk ook de rol die Marcel Onvlee als centrale middenvelder vervult. Hij is de sturende en stuwende kracht achter de eerder genoemde vleugelspitsen. Neem daarbij nog de uitstekende sluitpost, Mitchel van Abswoude, en het verschil is verklaard.

Het moedige VVSB mag echter niet vergeten worden. Zonder trainer en met zeer weinig trainingsfaciliteiten neemt het tot op dit moment een hoge positie in deze klasse in. Daarnaast laat het ook nog acceptabel voetbal zien: chapeau!

Vroeg in de wedstrijd kwam DoCoS op voorsprong. Na goed combinatievoetbal tussen Van Gent en Groote scoorde laatstgenoemde in de elfde minuut de openingstreffer: 1-0. Maar VVSB was zeker niet naar Leiden gekomen om op eigen helft achterover te gaan hangen. Niets was zelfs minder waar: in de twaalfde minuut was daar een schot op de paal en een minuut later een schot op de lat.

In de 23e minuut liet VVSB na de twee eerdere kansen echt zien dat het op dat moment niet voor niks ongeslagen was. De ploeg kwam alsnog langszij via een onberispelijk ingeschoten penalty: 1-1. Helaas voor VVSB was het niet lang daarna, na knap voorbereidend werk van Van Gent, echter opnieuw Groote, die de 2-1 op het scorebord liet verschijnen. En vlak voor rust bleek dit duo opnieuw gevaarlijk: na een actie van Groote kwam Van Gent in scorende positie en was de 3-1 geboren.

In de tweede helft probeerden beide teams de tweehonderd bezoekers die langs de lijn stonden nog te vermaken, maar het aantrekkelijke voetbal van de eerste helft had waarschijnlijk zijn tol geëist. Nadat VVSB vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer had gemaakt, werd het nog even spannend. Het ontbrak aan kracht en vernuft bij VVSB, waarna DoCoS na de wedstrijd de kleedkamers kon opzoeken om een klein feestje te vieren.

DoCoS-trainer Joop Lankhaar vertelde na afloop: ,,In de rust heb ik gezegd dat DoCoS enkel zichzelf in de problemen kon brengen. Iedereen moest scherp blijven en dat gebeurde. Wij mogen geen enkele tegenstander onderschatten. Zeker VVSB niet, maar ook niet alle andere tegenstanders. Lukt dat, dan kan het nog een mooi seizoen worden!”