HomeDerde klasseLugdunumPoulina (Lugdunum): ,,We kijken niet meer naar onder"

Poulina (Lugdunum): ,,We kijken niet meer naar onder”

-

artikel image lugdunum 2Het moge duidelijk zijn dat Lugdunum de weg naar boven heeft ingeslagen. In de tweede periode werden negentien punten uit acht wedstrijden behaald en over een aantal weken kan de ploeg van trainer Hennie de Klerk tegen VV Leiden de periodetitel definitief binnenhalen. Maar eerst kwam afgelopen zaterdag koploper Naaldwijk op bezoek in de Kikkerpolder en zij kaapten de overwinning voor de neus van de Leidenaren weg: 0-1.

Volgens verdediger en aanvoerder Nino Poulina van Lugdunum was de nederlaag vooral te wijten aan de zwakke eerste helft van Lugdunum: ,,Ik denk dat dit onze slechtste helft was van het hele seizoen. We voetbalden niet en werden afgetroefd op felheid. In de tweede helft konden we wat meer druk naar voren zetten, onder andere Gwen Koet en ikzelf kregen nog heel grote kansen. We hebben niet veel gecreëerd, pas in de slotminuten kregen we de grootste kansen. Helaas maakten wij ze niet af.”

Lugdunum leiden sep 2011 2Naaldwijk was intussen in de eerste helft al op een 0-1 voorsprong gekomen. ,,Zij hebben eigenlijk maar één echte grote kans gehad en daar viel nog niet eens hun goal uit. Het doelpunt kwam tot stand door een fout van onze keeper en verdediger. Jammer, want eigenlijk was een gelijkspel een terechte uitslag geweest”, aldus Poulina.

Met 0-1 verliezen op eigen veld van de koploper, terwijl je zelf maar drie punten boven de plaats staat die je team veroordeelt tot het spelen van nacompetitie, is voor geen enkele ploeg een schande. Toch kijkt Lugdunum nog altijd alleen naar boven. ,,Iedereen dacht dat wij wel even kampioen van de derde klasse B zouden worden”, weet Poulina. ,,De laatste weken hebben ons in elk geval veel vertrouwen gegeven. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen is de wedstrijd tegen Leiden in april. Dan willen we die periodetitel binnenhalen, zodat we alsnog kunnen proberen promotie af te dwingen. In principe kijken we niet meer naar onder. Op basis van de laatste wedstrijden horen we alleen nog maar naar boven te kijken.”

De Klerk had woorden in gelijke strekking en noemde Lugdunum in de eerste vijfenveertig minuten ‘apathisch’. De man met een groot Lugdunum-hart wilde ook nog wel wat kwijt over de koploper. ,,Ik vond hen erg negatief spelen. Een vervelende irritante ploeg, die veel aan tijdrekken deed. Zij zullen wel gewaarschuwd zijn vanwege het feit dat wij drie keer op rij wonnen van een Westlandse tegenstander. Maar onder de indruk was ik in elk geval niet van ze. Ze schoten alles richting de Oegstgeesterweg. Zelf hun meest scorende spits hielden ze op de bank. Van wat ik heb gezien aan tegenstand vond ik dit echt één van de minst voetballende ploegen. Ze hielden zelfs een deel van de opstelling lange tijd achter. Een ploeg met een zeer defensieve inslag. Ze waren dolblij met de zege, dat zegt ook wel wat. Maar okay, ik heb met mijn eigen team te maken en dit keer was het niet goed. We komen van heel ver, maar kunnen nog over diverse ploegen heen. En we hebben nog wat tegoed uit de tweede periode.”

De Leidenaren mogen volgende week in Leidschendam proberen het gat met de onderste plaatsen te vergroten wanneer zij op bezoek moeten bij SEV, de huidige nummer vier van de competitie. Thuis werd het 1-4, maar het gat tussen de beide groenwitten is nu nog maar vijf punten.