HomeTweede klasseRCLFrank Bloemheuvel (RCL) baalt meer van arbitrage dan van nederlaag

Frank Bloemheuvel (RCL) baalt meer van arbitrage dan van nederlaag

-

ts-rcl(Zaterdag, 1B)- RCL leed na drie overwinningen op rij weer eens een nederlaag. De gemankeerde formatie van Frank Bloemheuvel kwam nog wel op voorsprong bij BVCB, maar de ploeg van Edwin Vurens won uiteindelijk met 3-1.

De Leiderdorpers moesten het dit keer stellen zonder Tim van Luxemburg, Renaldo Nagtegeller en Erik van der Pot. Het eerst genoemde duo viel overigens nog wel in. William van Vliet is al langer afwezig en er wordt gevreesd dat zijn liesblessure hem tot aan de winterstop aan de kant zal houden. Daar staat tegenover dat buitenspeler Nick Permanand voor het eerst sinds een jaar minuten kon maken, hoewel dat voorlopig nog in het tweede elftal is. Tot zover de ziekenboeg van de Racing Club.

RCL speelde door de mutaties voorzichtig in het niet al te hoogstaande duel, maar startte wel voortvarend. De Leiderdorpse oefenmeester: ,,We waren lange tijd op koers voor een punt en daar had ik voor getekend. We hebben niet veel kunnen creëren, maar dat geldt ook voor de tegenstander.”

Na een prima aanval had Thom Wijnalda nog voor de voorsprong gezorgd voor de Leiderdorpers. BVCB kwam na een halfuur langszij uit een hoekschop, waarna de wedstrijd meer en meer in balans kwam. In de laatste twintig minuten van de tweede helft trokken de Bergschenhoekers het duel naar zich toe. Bloemheuvel nog eens: ,,Na de 2-1 kon het nog wel, maar toen kregen zij een penalty. De overtreding werd echter buiten de zestien gemaakt. De scheidsrechter drukte een stempel op de middag met zeven gele kaarten voor ons. Wat mij betreft nog zuurder dan de nederlaag.” Tom Oude Veldhuis was in de ogen van de arbiter de gebeten hond (mekkeren, red.) en kreeg twee gele kaarten en haalde het einde van de wedstrijd niet.

RCL promotiewdstr 2011 303Bloemheuvel bleef dit keer langer stil staan bij de arbitrage. ,,Ja, je mag gerust noteren dat ik dit een thuisfluiter vond. Hij stond ook te grappen en te grollen met het thuispubliek en de wedstrijd was er helemaal niet naar om ons zo vaak te bestraffen. Dit kan ons later nog opbreken en daar baal ik van.”

De trainer had ook een aantal woorden over voor de tegenstander. ,,We wisten op voorhand dat het een lastige pot zou worden en dat is ook gebleken. Niet dat ze echt beter waren, maar BVCB is wel in staat om de bal goed rond te laten gaan. Dat deden ze op zich ook beter dan wij. Zij hebben met die Leonardo dos Santos (die van Feyenoord ja, red.) op het middenveld wel iemand die aardig wat kan in de korte ruimtes en daar hebben ze er nog een paar van lopen. Wij waren in balbezit niet goed genoeg en BVCB was in dat opzicht balvaardiger.”

Collega Vurens, de voorbije seizoenen op de bank bij toen nog topklasser ARC, kon Bloemheuvels irritatie naar de leiding wel begrijpen. ,,Ik denk dat hij teleurgesteld was in de leiding. Die kaarten waren wel gortig te noemen, ja. Een echt spijkerhard was het niet. Misschien was de overtreding waarvoor hij een penalty gaf er buiten, maar gezien de aard ervan ben ik van mening dat het sowieso wel een strafschop was.”

Vurens was niet onder de indruk van de wedstrijd en was zo eerlijk om te stellen dat zijn ploeg de meest gelukkige was. ,,Wanneer RCL er na rust 1-2 van had gemaakt, had ik het nog moeten zien. Ik vond RCL vooral fysiek spelen en ze hanteerden voornamelijk de lange bal. Dat is geen kritiek overigens, want iedere club heeft recht op zijn eigen speelwijze. Wij hebben nu niet bepaald een ploeg voor de fysieke strijd. Kopduels gaan vaak verloren voor ons. Dat de wedstrijd uiteindelijk goed afloopt voor ons is wel heel prettig. Bij ’s-Gravenzande, waar we ook van wonnen laatst, speelden we wel beter. Ook tegen Delta Sport, daar weer een week voor, hebben we een helft heel goed gespeeld. Deze periode kan voor ons aantrekkelijk zijn met wat minder ploegen op de rol die bovenin meedraaien. Eerst nu Voorschoten’97 uit. Daar hebben we in de beker van verloren. Ik vond ze toen erg sterk spelen, maar in de competitie vallen ze me niet mee met de resultaten.”