Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Alex Bergshoeff mocht er eindelijk aan ruiken

artikel image RCL 2RCL ging onderuit bij Spijkenisse (4-1). De Leiderdorpers staan nog wel op een veilige positie, maar Vitesse Delft hijgt in de nek. Die ploeg is nu elfde en dat is de eerste plek op de ranglijst waarop ploegen zich zorgen moeten maken. Daarentegen heeft RCL slechts twee punten achterstand op de nummer vijf, dus het kan met nog tien speelronden te gaan alle kanten op.

Bij de nederlaag wilde Frank Bloemheuvel niet te lang stil staan. ,,Ik vind dat we onze huid duur verkocht hebben, maar we kwamen uiteindelijk tekort. We misten zo ongeveer alle ervaring en dan ben je met een jonge ploeg kwetsbaar. Na de 1-0 hebben we in het laatste kwartier van de eerste helft prima kansen gehad. Kort na rust werd het 2-0, maar ook daarna hadden we nog steeds terug kunnen komen in de wedstrijd. Al met al heb ik een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd, hoewel de supporters er anders over zullen denken.”

Tom Oude Veldhuis, Thom Wijnalda en Erik van der Pot kregen voor de pauze kansen op de gelijkmaker. Bij een stand van 2-0 kreeg Wijnalda eveneens een mogelijkheid, maar de spits zocht pas later, inmiddels bij 3-0, een kans uit om wat terug te doen namens RCL. Daarna ging RCL, dat aantrad zonder Mathijs de Vreede, William van Vliet, Michel Bloemheuvel, Jelmer Vijlbrief en Frank van der Marel, alles of niets spelen. Spijkenisse was evenwel de ploeg die nog eenmaal scoorde.

Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

RCL TOGR mei 2011 160Onder de lat dus geen De Vreede (op archieffoto) vanwege een door hem geplande vakantie (afgelopen weekend stond er een inhaalprogramma gepland). In zijn plaats keepte de 23-jarige Alex Bergshoeff. Aan de doelman ook enkele vragen over de wedstrijd.

Hoe zat het met jouw spanning nu je dus een keer in de schijnwerpers stond bij de hoofdmacht?

,,Daar had ik eigenlijk niet zo’n last van. Zodra de wedstrijd start, valt alles van je af. Daarnaast heb ik recent ook het doel verdedigd in oefenpotjes tegen Koudekerk en ARC. Vanzelfsprekend moet je wel even wennen, omdat je een andere defensie voor je hebt staan. Normaal keep ik mijn wedstrijden in het tweede elftal en dat is wel andere koek. Ik denk wel te kunnen stellen dat het vrij aardig ging, hoewel ik dus vier keer een bal uit het net heb moeten halen.”

Had je nog part of deel aan de tegentreffers in alle eerlijkheid?

,,Ik denk niet dat ik de doelpunten had kunnen voorkomen. De eerste, al na een minuut of acht, ging met een krul de hoek in. De tweede net na rust ging onder mij door, maar dat was geen nadrukkelijke fout. Bij de derde kon ik nooit bij en de vierde kwam tot stand na een combinatie bij hen. Ik moet zeggen dat ik Spijkenisse wel beter vond. Een verdiende overwinning, hoewel de momenten waarop die goals vielen wat ongelukkig waren. Thuis was ik er bij op de bank en toen vond ik ze ook al sterk spelen. Zij hebben veel individuele kwaliteit en daar konden we dit keer hoofdzakelijk werklust tegenover stellen. Zonder William wordt het voor ons al een stuk lastiger en zo misten we dus nog wat jongens.”

Normaal gesproken heb jij Mathijs de Vreede voor je. Hoe dicht zit jij op een basisplaats?

,,Ik heb ronduit pech dat ik hem voor mij heb. Mathijs is simpelweg een uitstekende keeper en hij wordt altijd gelinkt aan RCL en andersom. Ik ben vanaf mijn zevende begonnen bij RCL. Na een halfjaar ben ik keeper geworden/ Vervolgens heb ik alle selectieteams doorlopen. Ik geloof er absoluut in dat ik het niveau van de eerste klasse aan kan. Enkel zit ik al vijf jaar achter Mathijs en dan moet je dus geluk hebben dat jouw kans komt. Maar liefst niet via een blessure van hem, want dat gun ik hem zeker niet.”

Bestaat er nog wel een kans dat je eens elders gaat buurten?

,,Zo eenvoudig is dat niet. Als je keeper bent van het tweede, val je natuurlijk minder op. De meeste clubs zitten niet te wachten op een tweede doelman van een club. Maar ja, mijn kans zou kunnen komen. Als je dan langer onder de lat staat, heb je de mogelijkheid om op te vallen. Met 23 jaar ben je geen talent meer. Ik zou er zeker over nadenken als ik bijvoorbeeld bij een tweedeklasser eerste doelman zou kunnen worden. Mathijs zit nu eenmaal gebeiteld, al een jaar of acht naar ik meen. Met RCL 2 spelen we tegen Rijnsburgse Boys 2. Dat is ook niet beroerd natuurlijk, maar een keeper wil natuurlijk graag keepen in het eerste.”

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten