vrijdag, april 19, 2024
HomeRCLInterviews RCLBloemheuvel ziet RCL fout op fout stapelen

Bloemheuvel ziet RCL fout op fout stapelen

-

ts-rclRCL ging onderuit tegen Smitshoek. Op zich geen schande, want de tegenstander van afgelopen zaterdag kan volgende week kampioen worden en als dat niet lukt dan toch ongetwijfeld een week later. Toch was trainer Frank Bloemheuvel (even buiten de dug-out op archieffoto) verre van tevreden over de prestatie van zijn elftal.

De wedstrijd was amper begonnen of het ging al fout voor de naar de achtste plaats gezakte Leiderdorpers. ,,Die goal kwam voort uit slecht verdedigen. Even hadden we daarna de overhand met balbezit, maar gevaar stichten konden we niet.”

Toch werd Smitshoek na een halfuur in verlegenheid gebracht door een prima genomen vrije trap van William van Vliet. Na foutief uitverdedigen was RCL kort voor rust toch weer in last: 1-2.

Vlak na rust viel de derde treffer binnen achter Mathijs de Vreede en toen was het wel zo ongeveer gedaan voor de thuisploeg. ,,Ook bij die goal gingen we niet vrijuit en daarmee geef je dus gewoon drie doelpunten weg. Een groot gedeelte van het seizoen hadden we onze zaken in defensief opzicht onder controle, maar ik heb nu veel geschutter gezien. We waren niet resoluut genoeg of stonden te slapen. RCL speelde teveel op de automatische piloot en dat kan niet tegen Smitshoek”, sprak Bloemheuvel ware woorden.

RCL-GHC feb 2011 9Ondanks de uiteindelijke nederlaag vond Bloemheuvel niet dat zijn ploeg kansloos had hoeven zijn. ,,Ik vond ze in hun thuiswedstrijd niet geweldig en wat dat betreft speelden zij nu wel een betere wedstrijd. Enkel ben ik over mijn eigen ploeg zeker niet tevreden. Als wij onze normale niveau hadden gehaald, moet je ook tegen deze tegenstander minimaal een punt kunnen pakken. Maar het is duidelijk, dat niveau hebben we dit keer by far niet gehaald.”

RCL moet dus nog steeds hier en daar punten zien te pakken om weg te blijven van de elfde plaats. Dat zal dan eerst moeten gebeuren over de rug van GHC volgende week. ,,Het maakt mij niet zo heel veel uit tegen wie we spelen. We zullen het zelf moeten doen. Op andere uitslagen hebben we toch geen invloed. We hebben nog steeds vier punten nodig in mijn ogen om veilig te zijn. Zo spelend als vandaag is dat een hele klus, maar de spelers en ik weten dat we veel beter kunnen.”

Spijkenisse is vooralsnog elfde, maar die ploeg heeft op papier zeker niet het lastigste programma. BVCB en Vitesse Delft staan ook nog tussen Spijkenisse en RCL in, maar uitgaande van de grens van 35 punten, zijn er pas twee ploegen veilig. Aan de onderkant zijn DSO, Breukelen en Leonidas ofwel vrijwel zeker gedegradeerd en 1 van die drie ploegen zal zeker genoodzaakt worden om p/d duels te gaan spelen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read