vrijdag, april 26, 2024
HomeRCLInterviews RCLBij de 27ste gaat het mis voor RCL...

Bij de 27ste gaat het mis voor RCL…

-

ts-rclHet moest er een keer van komen. RCL verloor afgelopen zaterdag op eigen veld van Vitesse Delft, waardoor de ongeslagen status in de Bloemerd sedert maart 2010 werd doorbroken. RCL bleef in het linkerrijtje, maar heeft nog steeds wat punten nodig om ook volgend jaar verzekerd te kunnen zijn van het eersteklasserschap. Bloemheuvel rekende al eerder voor dat 35 punten genoeg moet zijn. Zo bezien hebben de Leiderdorpers nog vier punten nodig uit de resterende vijf duels.

SVC’08 was de laatste ploeg geweest die juichend van het veld liep na een bezoek bij de roodwitten. We spreken over begin maart 2010. Daarna werd elke tegenstander kansloos gelaten of de opponent mocht incidenteel eens een puntje mee naar huis nemen. Aan een indrukwekkende reeks maakte Vitesse Delft een einde door met 0-2 te zegevieren.

Forum Sport, Maense, MVV’27, Lyra, Oegstgeest, weer Lyra, RAS, Zevenhoven, Haaglandia, Polanen, Roodenburg, SVC’08, GHC, DSVP, DUNO, Soccer Boys, weer Forum Sport, DSO, Spijkenisse, Nootdorp, FC Rijnvogels, weer GHC, Alexandria’66, BVCB, Leonidas en Delta Sport kregen niet voor elkaar wat Vitesse dus wel lukte. Na zesentwintig duels ongeslagen te zijn geweest, stond RCL dus nu eens aan de verkeerde kant van de score.

Spits Thom Wijnalda mokte uiteraard wel wat door de nederlaag, maar was bovenal reëel in zijn bevinding. ,,Je weet dat het een keer voorbij gaat zo’n reeks. We mogen trots zijn op het feit dat we het thuis zo lang geweldig hebben gedaan. Tegen Vitesse zat het er echter niet in. Daarom kan ik er wel vrede mee hebben dat we hebben verloren.”

RCL TOGR mei 2011 61Wijnalda (op archieffoto) speelde zelf ook een moeizame wedstrijd en vormde geen uitzondering op de teamprestatie van de plaatselijke trots. ,,Nee, het was niet veel. Er viel teveel onvoldoendes te noteren en we speelden tegen een goed voetballende ploeg. Daar hadden we billenkoek gekregen en wisten dat het weer een zware pot zou worden. Doordat we ons niveau niet haalden, was die veronderstelling ook juist. Vitesse heeft een creatief middenveld en voorin is er bij hen heel veel beweeglijkheid. En daar stelden we heel weinig tegenover. Soms speel je een wedstrijd, waarin je gewoon voelt dat het niet gaat. Dit was zo’n middag.”

De nederlaag werd dus weggeslikt door de doelpuntenmaker, maar het werd na de wedstrijd niet veel gezelliger. ,,Gezien de uitslagen is dit voor ons een onprettig weekend. We hebben nog een boel ploegen onder ons, maar het gaatje met de nummer elf is niet bepaald groot te noemen. Nee, paniek is er niet. Maar dat we moeten opletten is duidelijk. Eerst moeten we ons veilig spelen en dan pas kijken naar de derde periode waarin we er nog steeds aardig voor staan. Dat laatste heeft evenwel nu even geen prioriteit.”

RCL kreeg twee kansjes. Wijnalda kon net niet profiteren van een verkeerde terugspelbal en William van Vliet vond het hoofd van Tom Oude Veldhuis. Treffers bleven dit keer uit voor de thuisploeg.

,,We zijn even het gevoel kwijt van onoverwinnelijkheid op eigen bodem, maar daar moeten we niet te lang bij stil staan. Volgende week komt Smitshoek, het zou een mooi begin kunnen zijn van een nieuwe reeks.”

De Barendrechters zullen niet mee willen werken aan nieuw succes van RCL, want die ploeg kan binnen niet al te lange tijd de titel veilig stellen.

Opstelling RCL: De Vreede, Van der Marel, Van Luxemburg, Bloemheuvel, Vijlbrief, Nagtegeller (Van Westrienen), Oude Veldhuis, Van Vliet, Wijnalda, Wijsman (Kluts), Scheurwater (Van der Reijden).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read