HomeRCLInterviews RCLRudy Kluts: ,,De laatste tien minuten speelden we eindelijk met durf en...

Rudy Kluts: ,,De laatste tien minuten speelden we eindelijk met durf en lef’’

-

ts-rcl(Zaterdag, 1B) – ,,We kwamen in de eerste helft weinig aan spelen toe’’, aldus RCL-verdediger Rudy Kluts. Op de Bloemerd stonden de Leiderdorpers echter bij rust wel met 1-0 voor, maar een overwinning zat er eigenlijk niet in. In de tweede helft kon Deltasport eindelijk wel het net vinden en de bezoekers konden dan ook snel het verschil maken. Binnen twaalf minuten was de stand al omgebogen naar 1-2, waarna de stand nog verder opliep via onder andere een prachtige goal van Josimar Pattinama, voormalig Topklasse-speler.

Over de hele wedstrijd was de Deltasport de betere ploeg en dat vond ook back Rudy Kluts. ,,Ze hebben een aantal geweldige spelers . Dus uiteindelijk was het geen schande dat we verloren. Onze trainer (Frank Bloemheuvel, red.) zei precies hetzelfde. En hij voegde daar aan toe dat we hadden gevochten als leeuwen. Maar uiteindelijk hoop je wel op iets meer. Zeker als je met 1-0 voorkomt en er kansen zijn op 2-0. En eigenlijk speelden we in de eerste helft niet heel goed. Ik merkte het ook aan mijzelf. Ik begon gewoon niet goed aan de wedstrijd.’’

De enige RCL-goal kwam van de voet van Nick Scheurwater, die de bal met wat geluk in twee keer kon binnen schieten. Via Scheurwater had de ploeg van Frank Bloemheuvel nog voor rust ook op 2-0 kunnen komen, maar spits Thom Wijnalda maakte de verkeerde beslissing door niet af te spelen op Scheurwater. Direct na rust kwamen de Vlaardingers alsnog op gelijke hoogte, nadat in de eerste helft diverse kansen werden gemist.

,,Daarna lieten we onze hoofden hangen. Na de 1-1 daalde het vertrouwen. En we gingen weer de lange bal spelen, terwijl we juist hadden gesproken om dat niet te doen. Er was geen rust meer binnen de ploeg. Pas in de laatste tien minuten speelden we eindelijk met durf en lef. Maar toen stonden we wel al met 1-4 achter.’’

In de tweede helft was er nog een opmerkelijk incident, waarbij Renaldo Nagtegeller door de verzorger van Deltasport met een bidon op zijn hoofd werd geslagen. ,,Ja, een hele vreemde actie van hem. Maar ik zag het niet helemaal goed, omdat ik er vrij ver vanaf stond. Dus ik kon de situatie niet helemaal goed beoordelen. Na die rare actie riep Renaldo ook gelijk dat we wat feller moesten zijn. Hij stak daarmee eigenlijk een vuurtje op. Daarna gingen sommige spelers ook een stapje harder lopen. Dus zoiets heeft echt wel effect.’’

Overigens viel Tom Oude Velthuis in de eerste helft uit met een blessure. ,,Tom had last van zijn hamstring. Ze wisten nog niet precies wat hij had opgelopen. Dus dat is even afwachten. We horen het na het weekend. Ik hoop dat hij er volgende week tegen Geinoord bij is. Datzelfde geldt ook voor Tim (van Luxemburg, red.). Hij had last van zijn spierbekken, maar hij heeft afgelopen week alweer meegetraind. Dus misschien is hij er zaterdag alweer bij. Het wordt een hele belangrijke wedstrijd. Een echte zes-puntenwedstrijd, waarbij direct een gat geslagen kan worden. We moeten die wedstrijd wel winnen.’’

Opstelling RCL: M. de Vreede, D. Winsthorst (78. Y. de Boer), J. Koot, F. Hillebrandt (83. N. Wijsman), R. Kluts, R. Nagtegeller, N. Scheurwater, E. van der Pot, T. Wijnalda, L. van Westrienen, T.Oude Velthuis (32.M. Jansen).