HomeRCLInterviews RCLOude Veldhuis: ,,Na de 1-0 voorsprong werden we wéér onrustig’’

Oude Veldhuis: ,,Na de 1-0 voorsprong werden we wéér onrustig’’

-

ts-rclRCL won op eigen veld van staartploeg Leonidas. De eindscore, 2-0, was al bij de rust bereikt. ,,De feiten liegen niet en in dat opzicht hebben we het goed gedaan. Winst, geen tegengoals, geen kaarten en geen blessures. Toch had de uitslag hoger moeten uitvallen, maar we speelden het ronduit slecht uit”, vatte Frank Bloemheuvel samen.

De oefenmeester doelde op het feit dat zijn ploeg zeker na de uitsluiting van de linksbuiten van de Rotterdammers, twintig minuten voor tijd, vrij spel kreeg voor een grotere zege. Bij de twee doelpunten van voor de pauze bleef het echter voor de nummer zes van de ranglijst. Tom Oude Veldhuis was na acht en tien minuten voor rust succesvol geweest. Bloemheuvel: ,,We hebben nu anderhalf punt per wedstrijd en als we dat vast kunnen houden, spelen we volgend seizoen weer in de eerste klasse. En daar was en is het ons om te doen.”

Bij RCL lijkt het dit seizoen wel of bij een voorsprong de schrik erin gaat zitten. Ook afgelopen weekend in het duel met Leonidas werden de heren uit Leiderdorp weer veel te onrustig na het eerste doelpunt. Na de moeizame winst van vorige week tegen Nootdorp kwam de ploeg van Frank Bloemheuvel op voorsprong, maar ging het vervolgens tegen zichzelf spelen. Toch werd nog voor rust het verschil op twee gezet door RCL-aanvaller Tom Oude Veldhuis, die daarvoor ook al vrij snel in de wedstrijd uit een hoekschop de 1-0 had binnengewerkt. 2-0 werd uiteindelijk ook de eindstand.

RCL promotiewdstr 2011 232Oude Veldhuis was niet echt tevreden over de prestatie van de eerste helft, na de openingsgoal. ,,We begonnen scherp aan de wedstrijd met veel druk op de bal en afjagen, maar na de 1-0 was het vrij weinig meer. We konden de bal niet meer in de ploeg houden en dan geef je een counterploeg als Leonidas de kans om er gevaarlijk uit te komen. Al met al kwamen zij niet verder dan een aantal gevaarlijke momenten. Daarna kwamen we gelukkig op 2-0, nadat de voorzet slecht werd weggewerkt door de verdediging van Leonidas.’’

Na de thee was er bij de nieuwkomer in de eerste klasse B weinig verschil te merken ten opzichte van de eerste helft. Het begon weer onrustig, maar na de rode kaart aan Rotterdamse kant kreeg RCL langzamerhand weer wat grip op de wedstrijd. Oude Veldhuis: ,,Die rode kaart was terecht. Die speler maakte een slaande beweging, nadat bij een ingooi een opstootje was ontstaan. Hij sloeg weliswaar mis, maar de scheidsrechter stond er bovenop. Tegen tien spelers konden we gemakkelijker de vrije man vinden en hielden we de bal in de ploeg. We hadden er echter zeker nog twee of drie doelpunten bij moeten maken, dus het is wel slordig dat die kansen niet werden afgemaakt.’’

Op de vraag waar de kracht van RCL ligt waarmee een partij als Leonidas kan worden uitgespeeld, antwoordt Oude Veldhuis: ,,Verdedigend zijn we erg sterk. Bovendien hebben we een brede selectie. Vandaag begonnen bijvoorbeeld Ruud Kluts en Leroy van Westrienen op de bank, terwijl zij de meeste wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Dat geeft wel aan dat de concurrentie groot is in ons team en dat is de voorgaande jaren wel eens anders geweest. Concurrentie tussen spelers maakt het team beter!’’

Door de zege staat Racing Club Leiderdorp nog maar drie punten achter de nummer twee en drie, maar tegelijkertijd wordt ook nog gekeken naar plaats elf. Oude Veldhuis: ,,Die plaats verwijst je namelijk naar de nacompetitie. Dus we zijn eerder bezig met omlaag kijken dan met omhoog kijken. Natuurlijk is het leuk als we een hoge klassering weten te behalen, maar het eerste doel is om ons te handhaven in de eerste klasse en daar zijn we nog niet zeker van. Op dit moment staat nummer elf (Nootdorp) maar vijf punten van ons vandaan. Ik win liever van onderste ploegen dan van ploegen die hoog staan op de ranglijst. In een rechtstreeks duel kun je dan je concurrent op achterstand zetten. De vorige ontmoeting tegen Leonidas werd 1-1 en dit zijn belangrijkere wedstrijden dan bijvoorbeeld aankomend weekend tegen Deltasport.’’

Dit duel tegen de ploeg uit Vlaardingen – en tevens nummer drie in de tabel – zal plaatsvinden op Sportpark de Bloemerd te Leiderdorp. De thuishaven van de Racing alwaar tot nu toe zestien punten werden vergaard uit acht duels. Een nederlaag zit daar dus nog steeds niet tussen.

Opstelling RCL: De Vreede, Van der Marel (Kluts), Van Luxemburg, Bloemheuvel, Vijlbrief, Nagtegeller, Van Vliet (weer geheel fit en op de foto), Wijsman (Van der Reijden), Oude Veldhuis, Wijnalda (Van Westrienen), Scheurwater.