HomeTweede klasseRCLRCL verliest van ware kampioen

RCL verliest van ware kampioen

-

artikel image RCL 1Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kloet, liet Smitshoek zien dat het de toekomstige kampioen zal worden van 1e klasse B zaterdag.
Het elftal uit Barendrecht nam het heft in handen en nam al in de eerste minuut een 0-1 voorsprong uit een opgezette aanval over links, die door hun spits makkelijk werd afgemaakt. Vanaf dat moment liep RCL achter de fanfare aan.

RCL had in het verdere verloop niet veel kansen, terwijl Smitshoek met regelmaat voor keeper Mathijs de Vreede verscheen.
Ondanks een beter en makkelijk spelend Smitshoek kwam RCL toch onverwacht op gelijke hoogte. William van Vliet krulde de bal langs de muur in de goal via een prima genomen vrije trap van ongeveer 18 meter.

Smitshoek leek niet echt aangeslagen en ging weer op zoek naar een voorsprong. Na diverse goed opgezette aanvallen, schoot Gerben Achterberg (aanvoerder) de bal in de kruising na een afgeslagen corner. RCL hield tot aan de rust de schade beperkt, mede door toedoen van een fanatiek coachende trainer Bloemheuvel.

De roodwitten kwamen na rust goed uit de kleedkamer. Dat leidde tot 2 goede aanvallen, waarbij Nick van der Reijden een keer rakelings net overschoot.
Toch liet Smitshoek al snel zien, dat het niet lang meer zal duren eer zij tot de ware kampioen getroond zullen worden. Weer vanuit een over de grond opgezette aanval over de flank, kwam de voorzet op maat voor de nummer 10, John de Ronde, ex-speler van topklasser Barendrecht. Door de 1-3 was de wedstrijd na 10 minuten vanaf de rust gelopen, ook al nam de Racing Club wel het initiatief. De thuisploeg kon echter niet echt gevaarlijk worden tegen de achterhoede van Barendrecht, onder leiding van Etienne Shew Atjon, ex-prof van FC Utrecht.

Smitshoek mocht daarna wederom via de flanken doorkomen en uit een voorzet scoorde Tom Achterberg de 1-4. Een kopie van de eerste en derde tegengoal van RCL.
In de 35e minuut gaf Renaldo Nagtegeller de thuisploeg nog enige hoop door een van 20 meter goed genomen vrije trap in eens in het doel te plaatsen. Hierna zette RCL nog even aan, maar dit Smitshoek bekroonde hun terechte overwinning met een laatste doelpunt in het slot van de wedstrijd (43e min). Eindstand 2-5.

Overigens een zeer sportieve wedstrijd, getuige ook dat pas in de 80e minuut de eerste verzorging noodzakelijk was.
Het wachten is op het onafwendbare kampioenschap van Smitshoek en de noodzakelijke laatste punten voor RCL in verband met lijfsbehoud in de 1e klasse. Dit zal zeker gaan lukken tegen mindere tegenstanders dan de Barendrechters.

RCL: De Vreede, Van der Marel (81. Kluts), Van Luxemburg, Bloemheuvel, Vijlbrief, Nagtegeller, Van Vliet, Wijsman (57. Van Westrienen), Van der Reijden, Wijnalda, Scheurwater (76. Groote)