HomeTweede klasseRCLTeleurstelling overheerst op de Bloemerd

Teleurstelling overheerst op de Bloemerd

-

artikel image RCL 1Na het verdienstelijk gelijkspel van de R acing Club Leiderdorp (RCL) tegen de nummer drie op de ranglijst van de eerste klasse B, Delta Sport, heerste na afloop toch een lichte teleurstelling bij spelers en trainer.

De ploeg van trainer Frank Bloemheuvel had met name in de tweede helft het beste van het spel en miste de kans om op gelijke hoogte te komen met de gasten. Nu staat de ploeg met 28 punten op een ‘veilige’ zesde plaats. Verdediger Tim van Luxemburg, die een solide wedstrijd speelde, vond dat de ploeg de eerste 25 minuten niet scherp aan de wedstrijd begon en daardoor veel balverlies leed.

De 0-1 van de gasten gescoord in de 5e minuut kwam wat gelukkig tot stand. Michel Bloemheuvel kreeg een hard ingeschoten bal ongelukkig tegen de arm en moest dat bekopen met een strafschop en een gele kaart.

Na vijfentwintig minuten kantelden de Leiderdorpers de wedstrijd en heersten vanaf dat moment met goed en verzorgd voetbal. De gelijkmaker van Thom Wijnalda (op archieffoto), vlak voor de pauze, op aangeven van Nick Scheurwater, was dan ook verdiend.

GHC-RCL 14 05 11 406Na de thee voetbalde de thuisploeg het beste deel van de wedstrijd. De gasten werden tot tweemaal toe gered door de deklat, die William van Vliet wel kon vervloeken. Delta Sport kreeg in de tweede helft zegge en schrijve één goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Hier ging een overtreding op William van Vliet aan vooraf.
De sluitpost van de thuisclub, Matthijs de Vreede voorkwam met een prima redding een achterstand voor de gastheren.

,,We hebben iets tekort gekregen. Eenmaal op gang speelden we een prima wedstrijd. Onze doelstelling is dit jaar gewoon handhaven. Maar het feit is ook dat wij nog mee doen in de strijd om de derde periodetitel.”

Bloemheuvel wond er geen doekjes om in de nastoot. ,,Een punt halen tegen een hooggeplaatste ploeg is niet verkeerd, maar het hadden er gewoon drie moeten zijn. In deze fase van de competitie is het belangrijk om jezelf te belonen, maar dat hebben we dus maar deels gedaan. Na hun gelukkige goal trokken ze zich terug en dan moet je er maar doorheen zien te komen. Aanvankelijk was ons baltempo te laag en daardoor bleven ze simpel overeind. In het laatste kwartier van de eerste helft ging het beduidend beter en werden we ook gevaarlijker. Die 1-1 viel dan ook allesbehalve uit de lucht.”

Ook na de onderbreking had de trainer gezien dat RCL de bovenliggende partij bleef. ,,Het baltempo bleef hoog en dan kan je het een tegenstander lastig maken. Helaas kwamen we niet meer tot scoren, maar zo spelend gaan we echt nog genoeg punten halen.”

RCL dat in dezelfde opstelling aantrad als vorige week en Leroy van Westrienen, Rudy Kluts en Nick van der Reijden later bracht, bleef door het resultaat wel voor de negende keer ongeslagen in de Bloemerd. Een prestatie die er toe doet, wanneer je als promovendus de wedstrijden afwerkt. Met als invalshoek om zich te handhaven is RCL na 19 duels vijf punten los van de elfde plaats, de eerste stek op de ranglijst waar straks de alarmbellen af gaan. In de nog prille derde periode is RCL lijstaanvoerder met vier punten uit twee duels, maar dat hadden er dus zes moeten zijn volgens een ietwat teleurgestelde Bloemheuvel.