woensdag, april 24, 2024
HomeTweede klasseUVSZaterdagtak van UVS blijft maar winnen

Zaterdagtak van UVS blijft maar winnen

-

(Zaterdag, 4A)- In de eerste weken van de competitie liep het niet bij de manschappen van Charl van Goozen. De eerste vier ontmoetingen werden verloren en dus leek er een flets seizoen aanstaande. Inmiddels is alles anders en heeft UVS vier overwinningen op rij geboekt, waardoor de zevende plaats wordt ingenomen. Wassenaar moest afgelopen zaterdag buigen voor de blauwwitten (1-3).

Van Goozen kende dus kopzorgen als trainer, maar die zijn als sneeuw voor de zon vertrokken. Toch was het niet enkel koek en ei in Wassenaar. ,,Nee, het ging zeker niet vanzelf. De eerste helft was ronduit slecht van onze kant, waarbij we om de haverklap balverlies leden. Slechte balaannames, verkeerde passes en foutieve keuzes. Bovenal was het tempo te laag en dus konden we niet verrassen.”

Niet geheel onbegrijpelijk nam de thuisploeg na zeven minuten de leiding en UVS kon daar weinig tegenover stellen. Na rust kwam UVS met een aantal omzettingen beter voor de dag. ,,Mike de Boer en Raymond Kulsen hebben we meer doorgeschoven en vanaf dat moment speelden we een stuk makkelijker. Halverwege de tweede helft boog Steven Preud’homme van Reinen de stand in vijf minuten om en daarna zat het wel snor. Vlak voor tijd maakte De Boer nog de 1-3 en uiteindelijk was de overwinning meer dan verdiend te noemen.”

UVS is dus weg van de onderste plaatsen en lijkt op weg naar de subtop. ,,We staan nu in punten gelijk met SVOW en Leidsche Boys en die stonden eerst een straatlengte voor. DoCoS en VVSB zullen het wel uit gaan maken bovenin, maar wij gaan nu lekker en zelfs de derde plaats is niet ver weg. Eindelijk is het besef gekomen binnen de groep dat wij beter kunnen dan we aanvankelijk hebben laten zien. Als wij negentig minuten bij de les zijn kan het nog een leuk seizoen worden.”