dinsdag, april 23, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Andries Wendt is blij verrast met Valken'68

Andries Wendt is blij verrast met Valken’68

-

artikel image valke 2Voor het eerst na jaren pakte Valken’68 de volle winst bij Lyra. Vorig seizoen gingen de volgelingen van Andries Wendt nog tweemaal kansloos onderuit. In De Lier werd het 0-1.

Vrijwel direct vanaf de aftrap leverde het voor de bezoekers de eerste grote kans op om op voorsprong te komen. Het was een perfecte voorzet van Herman Binnendijk, maar Joeri Driebergen en Harmen de Vries konden de assist van de rechtsback niet afronden. Vervolgens kwamen de Valkenburgers toch op voorsprong. De van Oegstgeest overgekomen Lars van Bommel zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van Lyra, Tom Binnendijk, maar de afvallende bal was voor Joeri Driebergen (14e min.) die Valken’68 dus de eerste vreugde van het seizoen bezorgde.

Valken’68 had het zich makkelijk kunnen maken door in de eerste helft afstand te nemen vande thuisploeg. Kansen waren er voor Harmen de Vries –kopbal net naast- en een inzet van Lars van Bommel die de paal raakte. De thuisclub had tussendoor ook een grote kans gecreëerd, volkomen vrij schoot Coen van Mill naast. De beste mogelijkheid om Valken’68 op de zo begeerde 0-2 te zetten was voor Driebergen, oog in oog met Binnendijk wist hij een dot van een kans om zeep te helpen.

Ook na de rust was er vrij snel een kans voor Van Bommel op de 0-2, maar de magere score bleef overeind staan. Het laatste half uur in de tweede helft was voor de gastheren. Valken’68 kwam onder druk te staan en het kwam goed weg doordat Bob Zwinkels de paal raakte. De doelman van Valken’68, Erwin van der Nagel, had een keer de hulp nodig van Jeroen Haasnoot die bij de tweede paal op de doellijn redding bracht. Vlak voor tijd was er nog een schitterde redding van dezelfde Van der Nagel nodig om de nul te houden.

Toch bleef het tot aan de laatste minuut spannend, met de vraag of de gelijkmaker alsnog zou vallen.vallen. Maar na de toegekende zeven minuten blessuretijd floot de 65 (!) jarige scheidsrechter Moerenhout  uit Hoek van Holland af en kon Valken’68 de volle winst mee nemen naar Valkenburg. Na afloop was de trainer van Lyra, Jos van der Helm, realistisch. ,,Op basis van de eerste helft heeft Valken’68 verdiend gewonnen.”

Zo had ook Wendt de wedstrijd bekeken namens de gasten. ,,We hebben goed verzorgd voetbal op het matje gelegd. In elk geval een uur lang. Het is jammer dat we in die tijd maar eenmaal scoorden, want 0-3 behoorde halverwege ook zeker tot de mogelijkheden. Ik ben heel tevreden over dat uur, want ik kan helaas niet zeggen dat we de pannen van het dak hebben gespeeld in de voorbereiding. Dit spel en de daaraan gekoppede zege geeft wel vertrouwen. Lekker om van start te gaan met een driepunter in een uitduel. Lyra is weinig veranderd t.o.v. vorig seizoen.Ik denk dat zij een spits missen. Als ik naar mijn eigen ploeg kijk kan ik niet anders stellen dan dat ik blij verrast ben.”

Bij de Valkenburgers was Herman Binnendijk zo ongelukkig om bij de start van de competitie direct een flinke hamstringblessue op te lopen. ,,Dat gebeurde bij een sprintduel, we zijn hem wel even kwijt”, zo had Wendt het idee.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Herman Binnendijk (70. Erwin de Ridder), Leon Kuijt, Hans van de Bent, Jeroen Haasnoot, Lars van Bommel, Lennard van der Ham, Ronald Kuyt (62. Bastiaan de Mooij ), Joeri Driebergen, Herman Varkevisser en Harmen de Vries (56. Sven Boonstoppel).