Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68De Ridder: ,,Ik zie ons wel voor een stunt zorgen"

De Ridder: ,,Ik zie ons wel voor een stunt zorgen”

-

artikel image valke 2Bij Valken ’68 kijkt men al een tijdje uit naar de nacompetitie. Dat was ook afgelopen zaterdag het geval tegen Forum Sport. Een 2-1 voorsprong werd in de 93e minuut weggegeven. Aanvaller Erwin de Ridder sprak over de gelijkmaker: ,,Zij gingen druk geven en wij liepen achteruit, waardoor die goal nog viel. Erg zonde, maar we weten waar onze prioriteit ligt en dat is de nacompetitie.’’

Na een klein foutje achterin bij de ploeg van Andries Wendt- waar Peter van der Tuin na lange tijd weer speelminuten maakte- was het al binnen 10 minuten raak voor de bezoekers. De Ridder: ,,Dat was al vrij snel, maar we pakten het goed op. We creëerden een aantal mooie kansen via Bastiaan (de Mooij, red.) en Joeri (Driebergen, red). In de eerste helft waren beide teams voetballend aan elkaar gewaagd.’’

Ook na de pauze drukten de Valkenburgers door. Zonder de inmiddels geblesseerde Erwin de Ridder, die uit voorzorg in de rust werd gewisseld vanwege pijn in de hamstring, kwam de thuisploeg pas laat in de tweede helft op gelijke hoogte. Stephan Zwaan, normaliter de spits van het tweede en nu de vervanger van De Ridder, zorgde uit een vrije trap van Roel Heemskerk voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd was het wederom Zwaan die het heft in handen nam door de 2-1 binnen te schieten.

De Ridder: ,, Ja, Stephan was heel goed op dreef. Hij had eerst al een wedstrijd met het tweede gespeeld. Ontzettend knap natuurlijk. In eerste instantie kwam hij rechtsbuiten te staan aan het begin van de tweede helft. Daarna trok hij naar binnen om in de spits te opereren. Het blijkt wel dat Stephan een echte spits is, want hij scoorde die twee doelpunten toen hij in de spits stond.’’

Overigens moest Herman Binnendijk nog inrukken met twee keer geel. De aanvaller zal er waarschijnlijk alleen volgende week, in het laatste duel van de reguliere competitie, niet bij zijn.

Hoe kijk jij terug op het seizoen?

De Ridder: ,, Na de kerst hebben we onze koppies laten hangen en het kampioensschap weggegeven. Vervelend, maar we mogen wel trots zijn op onszelf wat we dit seizoen allemaal hebben bereikt. We deden mee en we pakten ook nog een periodetitel. Ook blessures speelden een rol in de mindere prestaties. Nu gaan we ons richten op de nacompetitie.’’

Hoe gaan jullie de nacompetitie in?

De Ridder: ,,Volgende week tegen Roodenburg zullen er een aantal spelers worden gespaard, omdat ze op scherp staan. Hopelijk kunnen Artan (Recica, red.) en Ronald (Kuijt, red.) zich klaarstomen voor 19 mei. Ronald gaf echter zelf al aan dat het hem waarschijnlijk niet zal lukken. Artan is nog een twijfelgevalletje. Als we veel strijd kunnen leveren, zie ik ons nog wel voor een stunt zorgen in de nacompetitie.’’

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder (46. Stephan Zwaan ), Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Lennart van der Ham, Herman Binnendijk, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij (63. Peter van der Tuin), Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel.