Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Herman Varkevisser: ,,Het was nog billenknijpen de laatste twintig minuten’’

Herman Varkevisser: ,,Het was nog billenknijpen de laatste twintig minuten’’

-

voetbal-leiden-0016Valken ’68 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan. De ploeg van coach Andries Wendt won in eigen huis met grote moeite van HVC ’10.  ,,Een hele sterke tegenstander’’, aldus Valken-speler Herman Varkevisser. ,,Ik denk dat HVC het beste elftal heeft van deze competitie. Vorig seizoen hadden we het twee keer erg moeilijk en verspeelden we punten (1-1 thuis en 2-0 uit, red.).”

Door de overwinning komt de vereniging uit Valkenburg op zes punten na twee speelronden. ,,Afgelopen jaar begonnen we slechter. Dit jaar wonnen we in de eerste ronde al van Lyra, vooraf getipt als titelkandidaat. Een hele goede start, ondanks de moeite die het ons heeft gekost.”

Op ’t Duyfrak zagen de bezoekers al in de eerste minuten goede kansen op de openingstreffer. ,,Het was tegenhouden op dat moment en de lange bal spelen’’. Totdat Joeri Driebergen plotseling vanaf een meter of 25 uithaalde. Met een hard schot in de kruising bracht hij de 1-0 op het scorebord. ,,Daarna hadden we minder last van de druk. We konden aardig meekomen. Maar HVC bleef de betere ploeg. Ze kregen ook nog aardige kansen op de gelijkmaker.’’

De formatie uit Hoek van Holland kon echter niet tot scoren komen. Waar HVC ongelukkig was in de afronding, was Valken dat wel. Zeker nadat Sven Boonstoppel halverwege de eerste helft een penalty binnenschoot. De bal ging op de stip na een overtreding binnen de zestien op doelpuntenmaker Joeri Driebergen. ,,We bleven het moeilijk houden, maar onze keeper (Erwin van der Nagel, red.) stond als een beer te keepen.’’

Na rust was het weer een kwestie van tegenhouden voor Valken. ,,En dan via de counter eruit komen. Daardoor kregen we nog een aantal kansen op 3-0. Maar toen viel twintig minuten voor tijd de 2-1. Het werd dus nog even billenknijpen. Uiteindelijk hebben we de drie punten over de streep getrokken.’’

,,Heel lekker natuurlijk. Het was een spannende wedstrijd. We hebben echt alles gegeven en het is ons gelukt om ook de tweede topper te winnen. We hebben het meerdere malen moeilijk gehad, maar we scoren altijd wel. En dat heeft ons geholpen.’’

Volgende week staat de derde belangrijke wedstrijd op het programma. Haaglandia is de tegenstander van de Valken. ,,Als we die pot winnen, hebben we een bliksemstart . Wie weet waar het eindigt.’’

Trainer Andries Wendt: ,,Eerlijk gezegd hadden wij geen recht op deze overwinning, maar ik neem het woord ‘lekker’ wel in de mond. HVC’10 is een grote titelkandidaat en dat hebben we net als vorig seizoen ook nu ervaren. Na vijf minuten had het zomaar 0-2 kunnen staan en bij rust hadden zij ons al kansloos kunnen laten.”

Valken miste een aantal vaste waarden, waardoor iedereen van tevoren ook rekening hield met een meer dan lastige opgave. ,,We speelden noodgedwongen met veel jongelingen en zo bezien kan ik niet anders dan ruim tevreden zijn met dit resultaat. Voetbal is nu eenmaal wel eens oneerlijk”, gniffelde de nog ongeslagen trainer.