HomeValken '68Interviews Valken’68De Mooij: ,,Valken’68 weer wat meer op kaart gezet”

De Mooij: ,,Valken’68 weer wat meer op kaart gezet”

-

ts-valken68Het blijft voorlopig bij een jaar eersteklasserschap voor Valkne’68. Afgelopen zaterdag kwam de ploeg van Andries Wendt niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waar een overwinning met twee doelpunten verschil vereist was om in elk geval extra tijd af te dwingen tegen FC Breukelen. Bastiaan de Mooij zorgde met zijn doelpunt op slag van rust (2-0) wel voor hoop in de tweede helft. Uiteindelijk kwam de formatie van Wim Leushuis op gelijke hoogte.

Valken’68 speelde met de van een blessure teruggekeerde Erwin de Ridder op de rechtsbackpositie en ook met Robin Noort centraal achterin. De veelvoudige ‘kaartenpakker’ miste het heen duel vanwege een schorsing. Het goede nieuws voor Valken’68 was ook dat Ronald Kuijt kon starten in de basis. Met die naam is voor doelpuntenmaker De Mooij, die door zijn zwager “De Koning van de nacompetitie” wordt genoemd, ook een belangrijke pion genoemd.

,,Ronald zorgt bij ons voor voetballend vermogen en als hij niet speelt, zijn wij meteen verzwakt.  Dat hebben we wel gemerkt in de slotfase van de competitie. Nu was het niet anders. Met hem speelden we voor de rust beter. Hij bracht rust en nadat hij even na rust uit viel werd het direct paniekeriger. Dat was heel jammer, want op dat moment heb je wel die twee goals verschil te pakken.”

De Mooij zegt daarmee niet dat Valken met een negentig minuten meespelende Kuijt gewonnen zou hebben.

,,Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Het mag duidelijk zijn dat zijn individueel veel meer kwaliteiten hebben. Wij moeten het hebben van het feit dat we een team zijn. We hebben alles gegeven en even leek zich dat uit te betalen. Na rust haalden we het niveau niet meer en brachten enkele gevaarlijke voorhoedespelers van Breukelen ons regelmatig in de problemen. Na de 2-1 zaten we er wel zo ongeveer doorheen. Jeroen Haasnoot was ook al niet fit meer en we konden niet nog eens gas geven.”

Ook in de eerste helft lukte het Valken lange tijd niet om Breukelen te verontrusten. Twee doelpunten kort voor de rust brachten evenwel alsnog een aantrekkelijk verschil op het scorebord.

,,Die 1-0 was al lekker en ik heb dus de tweede mogen maken. Eigenlijk raakte ik die knikker niet echt goed, maar door de wind ging mijn kopbal hoog de lucht in en hun keeper zat er naast, mede omdat hij wat in de weg werd gelopen. Hij viel dus binnen en vanaf dat moment nam wel ons geloof toe. Het was de vraag of zij moeite zouden hebben na rust om de rug te rechten, want daar waren ze ook af en toe van slag van een tegenslag. In de rust geloofden we er zeker in en het was leuk geweest wanneer die derde er zou zijn gekomen. Maar reëel gezien zou het een blamage zijn geweest voor hen als ze hadden verloren. Zij hebben ambities voor de topklasse en dat verhaal speelt bij ons in de verste verte niet. Er wordt daar betaald en eigenlijk is het belachelijk dat ze in de nacompetitie tegen ons moesten spelen om in de eerste klasse te blijven.”

Aangeslagen was De Mooij niet en ook zijn medespelers sprongen ogenschijnlijk luchtig om met het niet toereikende resultaat.”

,,Het zou een mooi slot zijn geweest van een toch al mooi seizoen, maar voor mij blijft overeind staan dat we het prima hebben gedaan. Valken’68 is meer op de kaart gezet en daar mogen we trots op zijn. Het tweede elftal heeft promotie afgedwongen en dat was feitelijk belangrijker voor de club. Nu zitten de eerste twee teams korter op elkaar en daar kan de club verder mee. We mogen tevreden zijn en dat gevoel heerst dan ook binnen de club.”